Αρχική » , , , , » Αλλαγές στην υπηρεσιακή εξέλιξη των στελεχών των Ε.Δ.

Αλλαγές στην υπηρεσιακή εξέλιξη των στελεχών των Ε.Δ.


Πολυνομοσχέδιο του ΥΕΘΑ προβλέπει τριετή θητεία για τον Αρχηγό ΓΕΕΘΑ και επανασύσταση της ΜΟΜΑ.

Πολυνομοσχέδιο με το οποίο πραγ­ματοποιούνται αρκετές αλλαγές στις Ένοπλες Δυνάμεις (Ε.Δ.), από τη θητεία του αρχηγού ΓΈΕΘΑ και τη σταδιοδρομία των υπαξιωματικών μέχρι την επανασύσταση της ΜΟΜΑ (ως ΜΟΜΚΑ), αλλά και την ίδρυση ενός ταμείου αξιοποίησης της ακίνητης περιουσίας του Στρατού, κατατέθηκε αργά προχθές το βράδυ στη Βουλή. Το νομοσχέδιο θα παραμείνει προς διαβούλευση έως τις 11 Απριλίου και, σύμφωνα με υπολογισμούς, θα κατατεθεί προς ψήφιση πιθα­νότατα μετά το Πάσχα.

Συγκεκριμένα, ο αρχηγός ΓΈΕΘΑ θα διορίζεται για τρία χρόνια, με δυνατότητα παράτασης της θητείας του για ακόμη ένα έτος. Αναλόγως, οι τρείς αρχηγοί των γενικών επιτελείων θα μπορούν να παρα­μένουν για δύο έτη συν ένα στη θέση τους. Σε όλες τις περιπτώσεις, οι αρχηγοί θα μπορούν να αποστρατευθούν και πριν από τη λήξη της θητείας τους «με απόφαση του ΚΥΣΕΑ, κατόπιν εισήγησης του υπουργού Εθνικής Άμυνας για σοβαρούς λόγους», όπως αναφέρεται στη σχετική εισήγηση. Με το άρθρο 18 του ίδιου νομοσχεδίου γίνεται τροποποίηση των διατά­ξεων που αφορούν τη σταδιοδρομία των αξιωματικών. Ανάμεσα στις πρώτες τροποποιήσεις που προβλέπονται με το συγκεκριμένο νο­μοσχέδιο είναι η προσθήκη μιας έκτης κατηγορίας σε όσους θεω­ρούνται «Σώμα των αξιωματικών των Ε.Δ.». Η προσθήκη αφορά τους «προερχόμενους από ανθυπασπιστές και μόνιμους υπαξιωματικούς, που μετατάσσονται στο Σώμα, ως απόφοιτοι Ανώτατων Στρατιωτικών Σχολών Υπαξιωματικών και πτυχιούχοι ΑΕΙ». Υπάρ­χουν, επίσης, ορισμένες αλλαγές στη διάρκεια της θητείας των επαγγελματιών οπλιτών, οι οποίοι, αν έχουν συμπληρώσει 12 έτη πραγματικής υπηρεσίας και παράλληλα εξασφάλισαν πτυχίο ΑΕΙ, θα μπο­ρούν να μετατάσσονται «στο Σώμα μονίμων υπαξιωματικών, με ειδι­κότητα που προσιδιάζει στον τίτλο σπουδών τους, προς κάλυψη κενών οργανικών θέσεων του βαθμού τον οποίον φέρουν, με απόφαση του οικείου κατά κλάδο ανωτάτου συμβουλίου».

Από το νομοσχέδιο προκύπτει ακόμα ότι τα ταμεία των Ε.Δ. δια­τηρούν την αυτονομία τους, καθώς συγκροτείται Υπηρεσία Αξιοποίησης Ακίνητης Περιουσίας Ενό­πλων Δυνάμεων (ΥΠΑΑΠΕΔ). Προβλέπεται, επίσης, η σύσταση Μονάδας Μελετών και Κατασκευών (ΜΟΜΚΑ) των Ε.Δ., που θα ανα­λαμβάνουν έργα «τοπικού ενδιαφέροντος» σε συνεργασία με το Δημόσιο και την αυτοδιοίκηση.

ΒΑΣΙΛΗΣ ΝΕΔΟΣ
(ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ-30/03/2016)

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια δημοσιεύονται με μια καθυστέρηση και αφού τα δει κάποιος από τη διαχείριση και όχι για λογοκρισία αλλά έλεγχο για: μη αναφορά σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, διευθύνσεις ή υβριστικά μηνύματα ή δεσμούς (Link) με σεξουαλικό περιεχόμενο.
Τα σχόλια, οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά.

ΕΠΙΣΚΕΠΤΕΣ ΑΠΟ 15 ΣΕΠ. 2010

ΠΑΡΟΝΤΕΣ

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Photobucket
 
Support : ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ | ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ | ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ
Copyright © 2013. ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ - All Rights Reserved
Template Created by ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ Published by ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ
Proudly powered by Blogger