Αρχική » , , , » Ο υπουργός Άμυνας έσπευσε στην Ουάσιγκτον να δηλώσει υποταγή στους σιωνιστές του Ισραήλ

Ο υπουργός Άμυνας έσπευσε στην Ουάσιγκτον να δηλώσει υποταγή στους σιωνιστές του Ισραήλ


Γράφει ο Δημήτρης Καζάκης

Πόσο συχνά βλέπεις εν ενεργεία υπουργό σε εκδήλωση ιδιωτικού λόμπι συμφερόντων; Και μάλι­στα ξένης χώρας; Τι συμπέρα­σμα θα έβγαζες αν τον έβλεπες; Η κοινή λογική λέει ότι κατ’ ελάχιστο είναι ταυ­τισμένος με τα συμφέροντα που εκπροσωπεί αυτό το λόμπι.

Για ποιόν μιλάμε; Μα για ποιον άλλον; Τον φερόμενο ως υπουργό Άμυνας της Ελλάδας, κ. Πάνο Καμμένο. Ο εν λόγω κύριος, που το όνο­μα του σαφώς έχει ξεπεράσει τη φήμη του ο­μοϊδεάτη του και ομογάλακτού του Νορβη­γού Βίντκουν Κουίσλιγκ, έτρεξε να παραβρε­θεί στην ετήσια σύνοδο της AIPAC στην Ουάσινγκτον. Για όσους δεν γνωρίζουν, η AIPAC (American Israel Public Affairs Committee) εί­ναι μια ομάδα πολιτικής πίεσης (lobby) για την προώθηση των συμφερόντων του Ισραήλ. Αρχικά ονομαζόταν American Zionist Commit­tee for Public Affairs, δηλαδή Αμερικανική Σιωνιστικη Επιτροπή Δημοσίων Υποθέσεων και ή­ταν επίσημα παρακλάδι του Αμερικανικού Σιωνιστικού Συμβουλίου. Άλλαξε ονομασία το 1963, αλλά επί της ουσίας παραμένει το πιο ι­σχυρό lobby των σιωνιστών στις ΗΠΑ και πα­γκόσμια. Με μοναδικό σκοπό να υποστηρίζει το κράτος του Ισραήλ, η AIPAC θα έπρεπε να καταγράφεται από την κυβέρνηση των ΗΠΑ ως εκπρόσωπος ξένης δύναμης. Αντ’ αυτού, η κυβέρνηση των ΗΠΑ κωφεύει, ενώ η Επι­τροπή αρνείται ότι λαμβάνει χρηματοδότηση από το Ισραήλ, έστω κι αν έχει αποδειχθεί πολλές φορές το αντίθετο.

Η ύπαρξη της AIPAC συνιστά εδώ και δεκαετί­ες ένα από τα μεγαλύτερα σκάνδαλα διαπλο­κής και εξαγοράς υπέρ ξένων συμφερόντων στις ΗΠΑ. Το Fortune Magazine συνήθως βαθμολογεί την AIPAC ως το δεύτερο πιο ι­σχυρό λόμπι στις ΗΠΑ. Έχει ένα κληροδότη­μα που επίσημα ανέρχεται στα $100 εκατομ­μύρια και οι ετήσιες χορηγίες της περίπου στα $60 εκατομμύρια. Επίσημα φαίνεται να ξοδεύει περίπου 2 με 3.000.000 $ κάθε χρόνο για lobbying στο Κογκρέσο.

Η διαπλοκή είναι τόσο ισχυρή και ξεδιάντρο­πη, που λέγεται ότι όποιος δεν παραβρεθεί στην ετήσια συνάντηση της AIPAC δεν έχει μέλλον στην πολιτική. Και φυσικά οι σιωνιστές της AIPAC λατρεύουν κάθε χρόνο να επιδει­κνύουν τη δύναμη και την επιρροή που ασκούν στην αμερικανική και κατά προέκταση στην παγκόσμια πολιτική, εμφανίζοντας ως "προσκεκλημένους" όλους εκείνους που έ­χουν εξαγοράσει.

Φέτος, όπως είναι φυσικό, πρωταγωνιστεί ο Νετανιάχου -ο σχιζοφρενής δολοφόνος που βρίσκεται στον πρωθυπουργικό θώκο του Ισ­ραήλ- η Χίλαρι Κλίντον και ο Ντόναλντ Τραμπ. Μαζί με όλη την αφρόκρεμα της πολιτικής και των επενδύσεων, που υποστηρίζει με θέρμη τη νέα πολεμική ανάφλεξη σ’ ολόκληρη την α­νατολική λεκάνη της Μεσογείου. Από την Τουρκία έως την Αραβική Χερσόνησο. Κι από το Ιράν έως την Αίγυπτο και την Λιβύη.

Η AIPAC βρίσκεται πίσω από όλους τους πο­λέμους της Μέσης Ανατολής. Από την εποχή του πολέμου των 6 ημερών το 1967 έως σήμε­ρα. 'Ήταν η Επιτροπή που χρόνια τώρα ενίσχυσε με κάθε τρόπο και μέσο τον πόλεμο ε­ναντίον της Συρίας. Είναι επίσης η Επιτροπή που συνεχίζει να υποστηρίζει με κάθε μέσο και τρόπο τον πόλεμο και εναντίον του Ιράν. Ταυτόχρονα η AIPAC διεξάγει ολόκληρη εκ­στρατεία στα ΜΜΕ και διαμέσου του Χόλιγουντ ώστε να ταυτιστεί ο εβραϊσμός με το σιωνι­σμό. Κι έτσι να στιγματιστεί ο αντισιωνισμός και η αντίθεση με το σιωνιστικό Ισραήλ, με τον αντισημιτισμό. Δαπανά δεκάδες εκατομμύρια από ιδιώτες -όπως φαίνονται- χορηγούς για να φιμώσει την πλειοψηφία των εβραϊκών κοι­νοτήτων στις ΗΠΑ, ώστε να μην ακούγεται η φωνή διαμαρτυρίας τους εναντίον του σιωνι­σμού και του κράτους του, του Ισραήλ. Επίσης, είναι φημισμένο για τη διαπλοκή του με τη βιομηχανία όπλων, αλλά και υπηρεσιών ασφαλείας -όπως αποκαλούνται τα τελευταί­α χρόνια οι εταιρείες μισθοφόρων- που κά­νουν χρυσές δουλειές με τους πολέμους στην περιοχή πρωτογενούς ενδιαφέροντος της AIPAC και του Ισραήλ. Ειδικά φέτος που η συ­γκεκριμένη Επιτροπή πιέζει για τη γενίκευση του πολέμου στη Βόρεια Αφρική με στόχο τη Λιβύη και την Αίγυπτο. Όπως και στη Μέση Α­νατολή.

Δεν θα μπορούσε λοιπόν να λείπει από μια τέ­τοια ετήσια σύνοδο ένας υπουργός σαν τον Καμμένο. Το υπουργείο Άμυνας έχει παραδο­θεί άνευ όρων στους σιωνιστές από την εποχή που ο Σαμαράς ως Πρωθυπουργός βρέθηκε στις 30/9/2013 με τα μέλη της Αμερικανικής Ε­βραϊκής Επιτροπής (AJC) στην Ουάσινγκτον σε πρόγευμα εργασίας. Από τότε ο Ντέιβιντ Χάρις, επικεφαλής της εν λόγω οργάνωσης, προσωπικός φίλος του κ. Σαμαρά, γνωστός σιωνιστής, σεσημασμένος ρατσιστής και πολεμοκάπηλος, έκανε συχνές επισκέψεις στο υπουργείο Άμυνας.

Ο κ. Καμμένος τότε το έπαιζε αντιπολίτευση. Εύκολος στις καταγγελίες για να ρίχνει στάχτη στα μάτια του φιλοθεάμονος εκλογικού κοι­νού. Όταν ανέλαβε το υπουργείο Άμυνας, μια από τις πρώτες πράξεις του ήταν να κάνει εκ­χωρήσεις στο ΝΑΤΟ και το Ισραήλ ιδιαίτερα, που ούτε η χούντα δεν είχε τολμήσει να κάνει. Τον Ιούλιο πέρυσι πέταξε αστραπή στο Τελ Αβίβ όπου υπέγραψε εν κρυπτώ με τον Μοσέ Γιαλόν, υπουργό άμυνας του Ισραήλ, συμφω­νία για την εγκατάσταση δυνάμεων του Ισρα­ήλ σε ελληνικό έδαφος. (The Jerusalem Post, 19/7/2015). Συμφωνία σαν κι αυτή, η οποία αποκαλείται SOFA (Status of Forces Accord), η Ελλάδα έχει υπογράψει μόνο με τις ΗΠΑ για να υπάρχουν οι βάσεις της στην εθνική επι­κράτεια. Με το Ισραήλ δεν έχει δεχθεί καμιά χώρα -πλην των ΗΠΑ- να υπογράψει τέτοια συμφωνία ώστε να δεχθεί δυνάμεις του στην επικράτειά της. Μόνο η Ελλάδα επί Καμμένου. Το ενδιαφέρον είναι άτι η συγκεκριμένη συμ­φωνία SOFA με το Ισραήλ, μπορεί να έχει τε­θεί εν ισχύ και οι δυνάμεις του Ισραήλ να εγκα­θίστανται μόνιμα στην Κρήτη, αλλά δεν έχει περάσει καν από την ελληνική Βουλή. Όπως έ­χει γίνει με την SOFA των ΗΠΑ. Όπως προβλέ­πει το Σύνταγμα άρθρο 27 παρ. 2.

Με την επίσκεψή του ο κ. Κομμένος στην ετή­σια σύνοδο της AIPAC θέλησε να δηλώσει ότι είναι ο άνθρωπος του Ισραήλ στην Ελλάδα και φυσικά ότι είναι ταυτισμένος με τα συμφέρο­ντα και τις πολεμικές επιδιώξεις των σιωνιστών στην ευρύτερη περιοχή, η οποία ήδη φλέγεται. Η εθνική επικράτεια της Ελλάδας έ­χει δοθεί ήδη στο Ισραήλ, προκειμένου να α­ποκτήσει στην επερχόμενη πολεμική ανάφλε­ξη “βάθος άμυνας" και βάσεις εξόρμησης. Άλλωστε τι άλλο σημαίνει η δήλωση του εν λόγω κυρίου ότι "οι Ισραηλινές οργανώσεις των Ηνωμένων Πολιτειών Αμερικής θα βοηθή­σουν στη δυναμική προσπάθεια της Ελλάδος, βγαίνοντας από την κρίση, να περάσει στο αύ­ριο, έχοντας τη δυνατότητα νέων επενδύσε­ων, σε ένα περιβάλλον το οποίο θα είναι ασφαλές. Ένα περιβάλλον το οποίο θα μπορέ­σει να δημιουργήσει τις συνθήκες για τη δια­μόρφωση ενός τόξου ασφάλειας που θα αρ­χίζει από το Ισραήλ, την Κύπρο, την Αίγυπτο, την Ιορδανία, την Ελλάδα και θα επεκτείνεται στη Βουλγαρία και στη Ρουμανία".

Πότε το Ισραήλ -εξ ιδρύσεως- υπήρξε παρά­γοντας σταθερότητας και ασφαλείας για την ευρύτερη περιοχή; Φυσικά ο κ. Καμμένος χρησιμοποιεί την ορολογία των πολεμοκάπη­λων και των σιωνιστών. Δεν μιλά για σταθερό­τητα, αλλά 'τόξο ασφαλείας", το οποίο σε κα­μιά περίπτωση δεν ταυτίζεται με τη σταθερό­τητα. Αντίθετα, ο όρος αυτός από την εποχή του διαμελισμού της Γιουγκοσλαβίας ταυτίζε­ται με επιχειρήσεις αποσύνθεσης και διάλυ­σης κρατών στο όνομα της "ασφάλειας" από "ασύμμετρες απειλές".

Ο κ. Καμμένος πήγε στην Ουάσινγκτον για να διαβεβαιώσει τα πιο γεράκια απ’ όλα τα γερά­κια που κατοικοεδρεύουν εκεί, ότι η Ελλάδα έ­χει μετατραπεί σε ορμητήριό τους. Τι χειρότε­ρο έκανε ο Νορβηγός πρόγονός του, Βί­ντκουν Κουίσλιγκ; Αντί να παρομοιάζουμε τους δωσίλογους με Κουισλινγκ θα πρέπει να μιλάμε για Καμμένους.

Εξάλλου, ο φερόμενος ως υπουργός Άμυνας εξέφρασε την ικανοποίησή του για το γεγο­νός ότι ''ή συμφωνία του ΝΑΤΟ γίνεται αποδε­κτή από την πλευρά της Τουρκίας, παρότι είχε υπογράφει αλλά δεν είχε εφαρμοστεί και πι­στεύω ότι η εκ νέου κύρωση αυτής της συν­θήκης στο πλαίσιο πλέον και της Ευρωπαϊκής Ένωσης είναι ιδιαίτερα σημαντική για την Ελλάδα και ουσιαστικά σταματούν να υπάρχουν εκείνες οι φωνές που ακούστηκαν στην αρχή και δημιουργήθηκαν ορισμένοι φόβοι για αυ­τή τη συμφωνία" όπως σχολίασε.

Προσέξτε αυτό το "συμφωνία του ΝΑΤΟ". Πό­τε πέρασε από τη Βουλή μια τέτοια συμφωνί­α; Ποτέ. Με βάση ποιες προβλέψεις των καταστατικών αρχών του ΝΑΤΟ έγινε αυτή η συμ­φωνία; Καμιά. Τι προβλέπει αυτή η συμφωνία; Κανείς δεν ξέρει, εκτός από αυτούς που την υπέγραψαν ερήμην του ελληνικού λαού με άλλοθι το προσφυγικό. Να γιατί δεν κατατέ­θηκε στη Βουλή ώστε να τεθεί σε ισχύ με νό­μο του κράτους, όπως απαιτεί το Σύνταγμα στο άρθρο 27, παρ. 2.

Δεν πρέπει να αντιληφθεί ο Έλληνας πολίτης ότι τη χώρα του την κυβερνάνε όχι απλά προ­δότες, ή δωσίλογοι, αλλά πράκτορες ξένων δυνάμεων; Με σκοπό τη γενοκτονία του ελλη­νικού πληθυσμού, την διάλυση και τον διαμελισμό της εθνικής επικράτειας. Αλλά κι ως ορμητήριο για τη διάλυση της ευρύτερης περιο­χής της νοτιοανατολικής Μεσογείου.

[Dimitriskazakis.blogspot.gr] 

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια δημοσιεύονται με μια καθυστέρηση και αφού τα δει κάποιος από τη διαχείριση και όχι για λογοκρισία αλλά έλεγχο για: μη αναφορά σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, διευθύνσεις ή υβριστικά μηνύματα ή δεσμούς (Link) με σεξουαλικό περιεχόμενο.
Τα σχόλια, οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά.

ΕΠΙΣΚΕΠΤΕΣ ΑΠΟ 15 ΣΕΠ. 2010

ΠΑΡΟΝΤΕΣ

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Photobucket
 
Support : ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ | ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ | ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ
Copyright © 2013. ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ - All Rights Reserved
Template Created by ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ Published by ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ
Proudly powered by Blogger