Αρχική » , » ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ: Οι τελευταίες εξελίξεις σε Στρατό Ξηράς, Αεροπορία, Ναυτικό

ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ: Οι τελευταίες εξελίξεις σε Στρατό Ξηράς, Αεροπορία, Ναυτικό


✓ Για πρώτη φορά η Στρα­τιωτική Σχολή Αξιωματικών Σωμάτων (ΣΣΑΣ), ύστερα από 90 χρόνια λειτουργίας, συμμετείχε στη στρατιωτική παρέλαση την Αθήνας. Η ΣΣΑΣ είναι Ανώτατο Στρα­τιωτικό Εκπαιδευτικό Ίδρυμα με έδρα τη Θεσσαλονίκη. Η ακαδημαϊκή εκπαίδευση πραγματοποιείται στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο.

✓ Ύμνος στις ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις από τα μεγαλύτερα κινεζικά sites και τα ΜΜΕ, με «αδυναμία στους Εύζωνες και στις Ειδικές Δυνάμεις» και με αφορ­μή τη μεγαλειώδη παρέλαση στην Αθήνα.

✓ Με επιτυχία πραγματο­ποιήθηκε η πολυεθνική άσκηση ναρκοπολέμου «Αριάδνη 2016», στις προσβάσεις του Πατραϊκού Κόλπου και στην ευρύτερη πε­ριοχή του Ιονίου Πελάγους. Στην άσκηση συμμετείχε π φρεγάτα «F450 Έλλη», τα «ναρκοθηρευτικά Μ63 Καλλιστώ» και «Μ61 Ευνίκη», η κανονιοφόρος «Ρ61 Πολεμι­στής», στοιχεία την ΔΥΚ και την ΟΕΝ, το γαλλικό ναρκοθηρευτικό «Capricorne», το ισπανικό ναρκοθηρευτικό «Segura», το ρουμανικό ναρκαλιευτικό «Dim Nicolescu» η μόνιμη αντιναρκική δύνα­μη του NATO SNMCMG-2 (Standing NATO Mine Co­unter Measures Group 2), αποτελούμενη από τα τουρ­κικά πλοία «C.G. Hasan Pasa» (πλοίο διοίκησης) και «Edremit» και το ισπανικό «Tambre». Σημεία άξια ανα­φοράς ήταν οι πλευρικοί αριθμοί χαμηλής ορατότη­τας στα ελληνικά πλοία αλλά και η απουσία ελληνικής ση­μαίας από το τουρκικό σκάφος «C.G. Hasan Pasa», ακόμη και όταν αυτό βρισκό­ταν στο λιμάνι της Πάτρας.

(ΑΝΕΞΑΡΤΗΣΙΑ-28/03/2016)

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια δημοσιεύονται με μια καθυστέρηση και αφού τα δει κάποιος από τη διαχείριση και όχι για λογοκρισία αλλά έλεγχο για: μη αναφορά σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, διευθύνσεις ή υβριστικά μηνύματα ή δεσμούς (Link) με σεξουαλικό περιεχόμενο.
Τα σχόλια, οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά.

ΕΠΙΣΚΕΠΤΕΣ ΑΠΟ 15 ΣΕΠ. 2010

ΠΑΡΟΝΤΕΣ

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Photobucket
 
Support : ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ | ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ | ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ
Copyright © 2013. ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ - All Rights Reserved
Template Created by ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ Published by ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ
Proudly powered by Blogger