Αρχική » , , » Οι Ένοπλες Δυνάμεις στην υπηρεσία των αλλοδαπών

Οι Ένοπλες Δυνάμεις στην υπηρεσία των αλλοδαπών


Στα όριά τους έχουν φτάσει οι άνδρες των Ενόπλων Δυνάμεων που υπηρετούν σε μονάδες που αμέσως ή εμ­μέσως έχουν εμπλακεί στο λαθρομεταναστευτικό. Μετά τους Λιμενικούς που έκρουσαν τον κώδωνα του κινδύνου για τις συνθήκες εργασίας τους και την απει­λή εξάπλωσης μεταδοτικών ασθενειών από τους μουσουλμάνους εισβολείς, ήρθε η σειρά των στρατιωτικών.

Με επιστολή της προς όλους τους αρμόδιους φορείς, η Ένωση Στρατιωτικών Ηπείρου θέτει θέμα καταστρατήγησης του ωραρίου εργασίας των μελών της που έχουν «επιστρατευτεί» προκειμένου να δημιουργήσουν μονά­δες «φιλοξενίας» για τους λαθρέποικους.

Σύμφωνα με αυτή, «το προσωπικό των Μονάδων της Ταξιαρχίας και συγκεκριμένα των 625ης Μ/Π ΤΠ και 8ης ΕΑΝ διατάχθηκε με προφορική διαταγή των διοικητών του να μεταβεί στην περιοχή “Κατσικάς” για να μεταφέ­ρει και να στήσει σκηνές για μετανάστες μέχρι το τελευ­ταίο φως του ήλιου κατά παράβαση του προβλεπομένου ωραρίου εργασίας, το οποίο έχει οριστεί έως τις 14:30».

Όπως σημειώνεται, «επίσης το προηγούμενο διάστη­μα υπήρξε παραβίαση του ωραρίου εργασίας στις μονά­δες 625 Μ/Π ΤΠ, 8η ΕΑΝ, 583 Μ/Π ΤΠ και 8η ΑΜΧ».

Αξίζει να σημειωθεί ότι η συνεχής παραβίαση του ωραρίου έχει προκαλέσει σοβαρά προσωπικά, αλλά και οικογενειακά προβλήματα στους υπηρετούντες στρα­τιωτικούς, που ήδη έχουν υπερβάλει εαυτούς, την ώρα που τους περικόπτονται δραστικά οι αποδοχές τους.

Η Ένωση Στρατιωτικών Ηπείρου καλεί τον Α/ΓΕΕΘΑ να σεβαστεί το ισχύον νομικό πλαίσιο που προβλέπει:

Ο συνολικός χρόνος απασχόλησης του προσωπικού των Μονάδων - Υπηρεσιών του υπουργείου Εθνικής Άμυ­νας ανέρχεται ρητά και αποκλειστικά σε 40 ώρες εβδομαδιαίως. Ως εκ τούτου, οποιαδήποτε παρέκκλιση δεν ανήκει στην διακριτική ευχέρεια της διοίκησης.

Εφιστάται η προσοχή για τήρηση των υποχρεωτικών 40 ωρών εβδομαδιαίας εργασίας από το σύνολο του προσωπικού των Στρατιωτικών Μονάδων και Υπηρε­σιών.

Προκειμένου να αποκατασταθεί η τάξη, η Ένωση ζη­τά:

Την έκδοση γραπτών διαταγών για τις περιπτώσεις που απαιτείται εργασία πέραν του ωραρίου, προκειμέ­νου να ενεργήσουν για την οικονομική αποζημίωσή τους.

Την άμεση παρέμβαση του Αρχηγού του Γενικού Επιτελείου, προκειμένου να αποκατασταθεί η νομιμότητα στο θέμα του ωραρίου εργασίας.

Το ίδιο πρόβλημα αντιμετωπίζουν κι όλοι οι στρατιω­τικοί που έχουν διατεθεί στην εξυπηρέτηση των αλλογε­νών, οι οποίοι παρά την συμφωνία της Ευρωπαϊκής Ένωσης, εξακολουθούν να αποβιβάζονται εν είδει στρατού κατοχής, στα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου.

(ΕΜΠΡΟΣ-26/03/2016)

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια δημοσιεύονται με μια καθυστέρηση και αφού τα δει κάποιος από τη διαχείριση και όχι για λογοκρισία αλλά έλεγχο για: μη αναφορά σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, διευθύνσεις ή υβριστικά μηνύματα ή δεσμούς (Link) με σεξουαλικό περιεχόμενο.
Τα σχόλια, οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά.

ΕΠΙΣΚΕΠΤΕΣ ΑΠΟ 15 ΣΕΠ. 2010

ΠΑΡΟΝΤΕΣ

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Photobucket
 
Support : ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ | ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ | ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ
Copyright © 2013. ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ - All Rights Reserved
Template Created by ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ Published by ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ
Proudly powered by Blogger