Αρχική » , , , » Ο Ελληνικός στρατός θα ντύνεται με κινέζικα φανελάκια...

Ο Ελληνικός στρατός θα ντύνεται με κινέζικα φανελάκια...


Είναι κατάντια για αυτή την χώρα που αναζητά θέσεις εργασίας και θέλει να στηρίξει την Ελληνική βιοτεχνία και ανάπτυξη να βλέπεις αυτούς που κάποτε κατηγορούσανε τις κυβερνήσεις ΠΑΣΟΚ και ΝΔ να προμηθεύουν τον Ελληνικό στρατό με κινέζικες φανέλες...


Παραμονές Εθνικής επετείου το υπουργείο Εθνικής Αμύνης και ο αρμόδιος υπουργός μας θυμίσανε τα έργα και τις ημέρες των κυβερνήσεων της μεταπολίτευσης και το συνεχές έγκλημα αυτής της κυβέρνησης. Με απόφαση του εν λόγω υπουργείου ο Ελληνικός στρατός αποφάσισε την προμήθεια στρατιωτικών ενδυμάτων ύψους 105.800, με τίμημα 245.000 € με προμηθευτή βιομηχανία κινεζικής προελεύσεως και η οποία κατασκευάζει ενδύματα στην ειδική οικονομική ζώνη της Yiwu.


Την ώρα που το Υπουργείο Εθνικής αμύνης αλλάζει άρδην τον προϋπολογισμό δαπανών λειτουργίας των ενόπλων δυνάμεων κόβει δαπάνες από εξοπλιστικά προγράμματα και προγράμματα σίτισης οπλιτών την ίδια ώρα θα διαθέσει 79 εκατομμύρια ευρώ χρήματα του Ελληνικού λαού που θα πηγαίνανε σε προγράμματα δημοσίων επενδύσεων του στρατού για την κατασκευή λειτουργία και σίτιση των hot spots. Χαρακτηριστικό παράδειγμα αυτό του hot spots του σχιστού στον Πειραιά που θα διατεθεί το ποσό 9,8 εκατομμυρίων ευρώ για την σίτιση 1.700.000 γευμάτων

Την ώρα που περικόπτεται κάθε είδους δαπάνη λειτουργίας του Ελληνικού στρατού προμηθεύονται είδη ρουχισμού λόγω χαμηλού κόστους από κινεζικές εταιρείες αμφιβόλου ποιότητας.

Αναρωτιόμαστε μονάχα που πήγανε οι υποσχέσεις του εν λόγω υπουργού για την επαναλειτουργία και στήριξη της Ελληνικής βιοτεχνίας ρουχισμού, για την επαναλειτουργία της μονάδος παραγωγής στρατιωτικών ενδυμάτων στο τρίγωνο του Έβρου που πήγανε οι υποσχέσεις απόδοσης ευθύνης για την διασπάθιση δημοσίου χρήματος ύψους 3,5 εκατομμυρίων ευρώ και την μη λειτουργία όπως ο ίδιος είχε δεσμευτεί πως θα κάνει.

Σαν σήμερα πριν απο 20 χρόνια: ΕΝΔΥΜΑΤΑ ΤΡΙΓΩΝΟΥ ΑΕΒΕ η «Εργοστάσιο Στρατιωτικών Ρούχων» η Τρίγωνο του... διαβόλου...

Μια πονεμένη ιστορία για μια επένδυση που ποτέ δεν υλοποιήθηκε κι όμως χάρισε ψήφους σε υπουργούς,βουλευτές και πολιτευτές της κεντρικής πολιτικής σκηνής,σε τοπικούς άρχοντες(πρώην κοινοτάρχες,δημάρχους και νομάρχες),αμοιβές σε μέλη των διοικητικών της συμβουλίων ,ελπίδες για δουλειά σε εκατοντάδες άνεργους συμπολίτες μας και στο Ελληνικό Δημόσιο 2.000.000 ευρώ και σε σημερινές τιμές περίπου 3.500.000 ευρώ.

Η εταιρία ΕΝΔΥΜΑΤΑ ΤΡΙΓΩΝΟΥ ΑΕΒΕ (με αρχική επωνυμία ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΜΠΟΡΙΚΗ ΚΑΙ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΚΗ ΕΤΑΙΡΙΑ ΡΑΦΗΣ ΣΤΟΛΩΝ ΚΑΙ ΕΝΔΥΜΑΤΩΝ με διακριτικό τίτλο ΤΡΙΓΩΝΟ ΑΕΒΕ) ιδρύθηκε τον Μάρτιο του 1996( ΦΕΚ/ΤΑΕ ΕΠΕ 1017/07 Μαρτίου 1996) με έδρα το Σπήλαιο Εβρου, αρχικό μετοχικό κεφάλαιο 325.000.000 δραχμές(953.778,43 ευρώ) , διάρκεια 50 χρόνια και με σκοπό μεταξύ άλλων «…την ραφή στολών των ενόπλων δυνάμεων,σύμφωνα με τις παραγγελίες των αρμοδίων υπηρεσιών τους...»

Η εταιρία μετά από υπαγωγή της στον αναπτυξιακό νόμο έλαβε ως επιχορηγήσεις το ποσό των 959.378,19 ευρώ,δηλ συνολικά δαπανήθηκε από τo Δημόσιο το ποσό του 1.914.878,19 ευρώ για την επένδυση.

Σύμφωνα με τον τελευταίο δημοσιευμένο ισολογισμό της η εταιρία έχει πάγια στοιχεία(οικόπεδα,κτίρια.εγκαταστάσεις,εξοπλισμό αξίας 1.982.282,24 ευρώ,ουδέποτε εμφάνισε έσοδα και είχε έξοδα διοικητικής λειτουργίας 150.026,39 ευρώ.

Επειδή η εταιρία σύμφωνα με τον Κ.Ν. 2120/1920-όπως τροποιήθηκε και ισχύει-δεν δημοσίευσε ισολογισμούς από τη χρήση του 2004,μετά από εισήγηση της αρμόδιας υπηρεσίας της Π.Ε.Εβρου η Οικονομική Επιτροπή της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας Θράκης με απόφασή της ανέθεσε στο νομικό της σύμβουλο να καταθέσει αίτηση στο Πολυμελές Πρωτοδικείο Ορεστιάδος(Αιτ. κατ. Δικ. 1253/13//3-12-2012) με αίτημα την λύση της εταιρίας και τη θέση της σε εκκαθάριση «…λόγω μη δημοσίευσης οικονομικών καταστάσεων » (ΦΕΚ 1562/7 Μαρτίου 2013).

Η αίτηση προσδιορίσθηκε για τις 14-02-2013 και εκδόθηκε η υπ αριθμ 4/1253/13/2013 απόφαση του Πολυμελούς Πρωτοδικείου Ορεστιάδος με την οποία η εταιρία λύθηκε και τέθηκε σε εκκαθάριση με εκκαθαριστές τους:

1.ΓΟΥΤΚΙΔΗΣ ΠΑΣΧΑΛΗ ΤΟΥ ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ
2.ΚΡΑΤΙΔΗ ΔΗΜΗΤΡΙΟ ΤΟΥ ΒΑΣΙΛΕΙΟΥ
3.ΔΑΛΤΣΙΔΗ ΣΙΔΕΡΗ ΤΟΥ ΑΠΟΣΤΟΛΟΥ
(ΦΕΚ τ. ΑΕ/ΕΠΕ-ΓΕΜΗ 2092/8 Απριλίου 2013)

Από την ημερομηνία αυτή και μετά δεν υφίσταται καμιά καταχώριση στο ΦΕΚ,ενώ τουλάχιστον θα έπρεπε να είχε δημοσιευθεί ΙΣΟΛΟΓΙΣΜΟΣ ΕΝΑΡΞΗΣ ΕΚΚΑΘΑΡΙΣΗΣ,ισολογισμοί χρήσης 2013,2014 η ισολογισμός πέρατος εκκαθάρισης αν αυτή περατώθηκε.

Μια «πληγή» που μένει ακόμη ανοικτή (σήμερα συμπληρώνει είκοσι χρόνια 1996-2016).

Θα αναζητηθούν άραγε ποτέ ευθύνες (πολιτικές η και ποινικές) και από ποιους άραγε;;;

Να θυμήσουμε για ιστορικούς λόγους πως την εποχή της ίδρυσης της εταιρίας υπουργοί Αμυνας ήταν αρχικά ο Γ.Αρσένης και λίγο αργότερα ο Α.Τσοχατζόπουλος.

Επιμέλεια: logiosermis.net
Με πληροφορίες απο τους οικονομολόγους Πάνο Λελιάτσο και Χρήστο Κατσαντούρα.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια δημοσιεύονται με μια καθυστέρηση και αφού τα δει κάποιος από τη διαχείριση και όχι για λογοκρισία αλλά έλεγχο για: μη αναφορά σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, διευθύνσεις ή υβριστικά μηνύματα ή δεσμούς (Link) με σεξουαλικό περιεχόμενο.
Τα σχόλια, οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά.

ΕΠΙΣΚΕΠΤΕΣ ΑΠΟ 15 ΣΕΠ. 2010

ΠΑΡΟΝΤΕΣ

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Photobucket
 
Support : ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ | ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ | ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ
Copyright © 2013. ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ - All Rights Reserved
Template Created by ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ Published by ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ
Proudly powered by Blogger