Αρχική » , , » Οι Έλληνες πιστεύουν ότι η Δικαιοσύνη δέχεται «πιέσεις»

Οι Έλληνες πιστεύουν ότι η Δικαιοσύνη δέχεται «πιέσεις»


Έρευνα της Palmos Analysis λίγο πριν από την προ ημερησίας διάταξης συζήτηση στη Βουλή.
Οι πολίτες δεν πιστεύουν στην «ανεξαρτησία» της ελληνικής Δικαιοσύνης.

«Η Δικαιοσύνη δέχεται πιέσεις, λέει το 91% των Ελλήνων», δείχνει η έρευνα που πραγματοποίησε η εται­ρεία Palmos Analysis με θέμα διαπλοκή-δικαιοσύνη, λίγες ώρες πριν ξεκινήσει η χθεσινή προ ημερησίας συζήτηση στη Βουλή για τη Δικαιο­σύνη και τη διαφθορά.

Οι πολίτες δεν πιστεύουν στην «ανεξαρτησία» της ελληνικής Δικαιοσύνης, θεωρώντας ότι οι κυβερ­νήσεις παρεμβαίνουν σημαντικά, κατευθύνοντας τις αποφάσεις για μεγά­λες υποθέσεις που έχουν σχέση με το κράτος, το δημόσιο, τη φοροδιαφυ­γή, τις μίζες, τη διαπλοκή, αλλά και την απόδοση δικαιοσύνης στους απλούς πολίτες.

Σύμφωνα με την έρευνα της Pal­mos Analysis, στην ερώτηση εάν η Δικαιοσύνη δέχεται πιέσεις από πολιτικο-επιχειρηματικά συμφέροντα για τη μη διερεύνηση υποθέσεων όπως οι λίστες Λαγκάρντ-Μπόργιανς, τα δάνεια των ΜΜΕ κ.λπ., το 91 % των Ελλήνων απαντά θετικά. 

Σε άλλο κομμάτι η έρευνα στρέφεται στην διαπλοκή και τα κανάλια. Το 89% πιστεύει ότι οι ελληνικές κυ­βερνήσεις διαχρονικά εκμεταλ­λεύονται το καθεστώς των προσωρι­νών αδειών για να διαπλέκονται με τα κανάλια. Το 69% των ερωτώμενων εκτιμά ότι τα κανάλια δεν πληρώνουν στο κράτος όσα πρέπει, ενώ το 67% θεωρεί ότι η κυβέρνηση πρέ­πει να προχωρήσει άμεσα στην έκδο­ση οριστικών αδειών για τα κανάλια. Τέλος, το 76% απαντά ότι τα κανάλια δεν αντιμετωπίζουν αντικειμενικά και αμερόληπτα την κυβέρνηση. Να σημειωθεί ότι η δημοσκόπηση έγινε για λογαριασμό της ιστοσελίδας Αλ- τσαντίρι.

Τέλος, από τα στοιχεία της ίδιας έρευνας για το Προσφυγικό, το 74% των ερωτώμενων κρίνει θετική για την Ελλάδα τη συμφωνία Ε.Ε.- Τουρκίας, εφόσον την τηρήσει η Τουρκία, ενώ το 79% λέει ότι η Ε.Ε. πρέπει να αντιμετωπίσει συνολικά και ενιαία το Προσφυγικό.

(ΑΝΕΞΑΡΤΗΣΙΑ-30/03/2016)

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια δημοσιεύονται με μια καθυστέρηση και αφού τα δει κάποιος από τη διαχείριση και όχι για λογοκρισία αλλά έλεγχο για: μη αναφορά σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, διευθύνσεις ή υβριστικά μηνύματα ή δεσμούς (Link) με σεξουαλικό περιεχόμενο.
Τα σχόλια, οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά.

ΕΠΙΣΚΕΠΤΕΣ ΑΠΟ 15 ΣΕΠ. 2010

ΠΑΡΟΝΤΕΣ

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Photobucket
 
Support : ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ | ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ | ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ
Copyright © 2013. ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ - All Rights Reserved
Template Created by ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ Published by ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ
Proudly powered by Blogger