Αρχική » » Η ΘΡΑΚΗ ΕΚΠΕΜΠΕΙ SOS

Η ΘΡΑΚΗ ΕΚΠΕΜΠΕΙ SOS


Να μην χαρίσουμε τους Έλληνες μουσουλμάνους στον «σουλτάνο». 
«Η μεγαλύτερη τέχνη στον πόλεμο είναι να υποτάξεις τον εχθρό χωρίς μάχη». Αυτό πράττει η Τουρκία απέναντι στην Ελλάδα, με πολιορκητικό κριό την παράνομη μετανάστευση. 

του Φραγκούλη Σ. Φράγκου 
Επίτιμου Α/ΓΕΣ, στρατηγού ε.α., 
πρώην υπουργού Άμυνας. 

Oι διαχρονικά κυβερνώντες την Ελλάδα αδυνατούν να αντιληφθούν τα αυτονόητα και επί δεκαετίες παίζουν το παιχνίδι της Άγκυρας. Αδιαφόρησαν για Κωνσταντινουπολίτες, Ίμβριους και Τενέδιους, χωρίς ποτέ να λάβουν μέτρα για να αποτρέψουν την καταστροφή της ελληνικής μειονότητας ενώ δεν απαίτησαν καν την επιβολή της αρ­χής της αμοιβαιότητας σε σχέση με τη μου­σουλμανική μειονότητα στη Θράκη. Τι άλλο μπορεί να μαρτυρά η ανάμειξη του τουρκικού προξενείου Κομοτηνής στις ευρωεκλογές του 2014, όπου το Κόμμα Ισότητας Ελευθερίας και Φιλίας των τουρκόφωνων (ΚΙΕΦ/DEB) συ­γκέντρωσε υψηλά ποσοστά, εξασφαλίζο­ντας την πρώτη θέση στη Ροδόπη (41,68% και 25.857 ψήφοι) και την Ξάνθη (25,87% και 15.300 ψήφοι), ενώ συνολικά στην επικράτεια απέσπασε 0,77% και 42.617 ψήφους. 

Το συγκεκριμένο όμως αποτέλεσμα αντί να συνεγείρει την τότε κυβέρνηση και αντιπολί­τευση να...
αλλάξουν, εν ονόματι του εθνικού κινδύνου, πολιτική, δυστυχώς δεν θορύβησε κανέναν. Τα κόμματα συνέχισαν να συναγωνί­ζονται εντελώς ανεύθυνα στον βωμό της ψη­φοθηρίας και προκειμένου να αποκομίσουν οφέλη από τους ψηφοφόρους της μουσουλ­μανικής κοινότητας αδιαφόρησαν για το εθνι­κό συμφέρον. Το αποτέλεσμα ήταν εξίσου κα­ταστροφικό: στις πρόσφατες εκλογές του Σεπτεμβρίου του 2015 δεν εξελέγη χριστιανός βουλευτής στον νομό Ροδόπης ενώ συνολικά στη Θράκη οι μουσουλμάνοι βουλευτές είναι για πρώτη φορά τέσσερις. Λαμβάνοντας δε υπόψη την ισχνή πλειοψηφία της παρούσας συγκυβέρνησης εύκολα συμπεραίνεται ότι κάλλιστα μπορεί να είναι δέσμια των οποιωνδήποτε παράλογων απαιτήσεων ή και εκβια­σμών των μουσουλμάνων βουλευτών... 

Γεωπολιτική - γεωοικονομική αξία 

Ωστόσο, η γεωπολιτική αξία της Θράκης και τα στρατηγικού επιπέδου γεωοικονομικά χαρακτηριστικά της δεν μπορεί να παραβλέπονται: 

Η Θράκη είναι ο γεωπολιτικός «εξώστης» από τον οποίο η χώρα ατενίζει τα Στενά του Βοσπόρου και τον Εύξεινο Πόντο. Καθιστά έτσι την Ελλάδα τμήμα του παρευξείνιου υποσυστήματος δηλαδή χώρα η οποία παρουσιάζει ενδιαφέρον για τους γεωπολιτικούς παίκτες πλανητικής ή περιφερειακής εμβέλειας που συγκρούονται στην περιοχή. 

Η Θράκη αποτελεί προγεφύρωμα στη Χερσόνησο του Αίμου, το οποίο σε όποιον το ελέγχει δίνει άμεση πρόσβαση από τη θάλασσα προς όλους τους εμπορικούς δρόμους που κατευθύνονται προς την Κεντρική και Ανατολική Ευρώπη, με την τελευταία να έχει αποκτήσει ιδιαίτερη οικονομική σημασία μετά την πτώση του κομμουνισμού και τις εδαφικές μεταβολές που αναδεικνύονται, όπως η διένεξη Ρωσίας - Ουκρανίας. Είναι σαφές ότι μια τέτοια πρόσβαση ενδιαφέρει όποιον έρχεται από τα ανατολικά (Κίνα και λοιπές εξαγωγικές χώρες της Ασίας), αφού του προσφέρει μια πολύ πιο σύντομη και φθηνή διαδρομή για τη διοχέτευση των προϊόντων του σε αυτές τις περιοχές σε σύγκριση με οποιαδήποτε άλλη εναλλακτική επιλογή - π.χ., μέσω Αδριατικής ή των λιμανιών της Βόρειας Ευρώπης. Επίσης, προσφέρει παράκαμψη των κορεσμένων Στενών του Βοσπόρου για όσες περιοχές είναι προσβάσιμες μέσω του Εύξεινου Πόντου. 

Αυτή η μείωση του κόστους ή του χρόνου μεταφοράς, υπολογιζόμενη στο σύνολο των προϊόντων που θα διακινηθούν, καθορίζει και την οικονομική σημασία αυτής της πρόσβασης για τον ενδιαφερόμενο. Ανάλογη είναι η σημασία της Θράκης και για τις χώρες της Ανατολικής Βαλκανικής και δη για τη Βουλγαρία, η οποία μέσω Θράκης θα μπορούσε να αποκτήσει πρόσβαση στη θάλασσα, παρακάμπτοντας τα Στενά του Βοσπόρου. 

Προκύπτει επομένως ότι για την Ελλάδα η Θράκη δεν είναι μόνο το δικό της πολύτιμο εφαλτήριο για τα Ανατολικά Βαλκάνια και την Ανατολική Ευρώπη, αλλά και μια περιοχή που μπορεί να εξελιχθεί σε διεθνή κόμβο εμπορίου, στοιχείο το οποίο αυξάνει κατακόρυφα την αξία της στο χρηματιστήριο της γεωοικονομίας. 

Η Θράκη βρίσκεται πάνω στον εμπορικό άξονα Ανατολής - Δύσης από τον οποίο αναγκαστικά θα διέλθουν και οι αγωγοί φυσικού αερίου που θα ξεκινούν από την Κεντρική Ασία και θα καταλήγουν στην Ευρώπη. Το γεγονός αυτό τής προσδίδει από μόνο του ιδιαίτερη σημασία. 

Η Θράκη δίνει στην Ελλάδα σημαντικό στρατηγικό βάθος στη διεύθυνση Ανατολής - Δύσης και αποτελεί τον βόρειο προμαχώνα της αιγαιακής «ενδοχώρας». 

Εκτός του ότι περιλαμβάνει κάτι λιγότερο από το 1/12 των καλλιεργήσιμων εδαφών της ελληνικής επικράτειας και σημαντικές εκτάσεις βοσκοτόπων (πράγμα σημαντικό για την τροφική επάρκεια της χώρας), η Θράκη διαθέτει πιθανώς και αξιόλογο ορυκτό πλούτο τόσο στην ηπειρωτική ζώνη όσο και στην υφαλοκρηπίδα του Βορείου Αιγαίου. Συγκεκριμένα εκτός από χρυσό (Πέραμα Έβρου, Σάππες Ροδόπης) και ζεόλιθο (Πετρωτά Έβρου), διαθέτει και αποθέματα σπανίων γαιών. 

Η Θράκη μαζί με τα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου δεν είναι μόνο το φυσικό ανατολικό σύνορο της Ελλάδας. Είναι παράλληλα κι ένα πολιτιστικό και ιδεολογικό σύνορο που διαχωρίζει δύο κόσμους, δύο θρησκείες, δύο ιστορίες. Κατ' επέκταση, είναι το σύνορο της Ευρώπης με τον κόσμο της Ανατολής. Υπ' αυτή την έννοια, η διαρκής επιβεβαίωση του ανένδοτου χαρακτήρα της αποτελεί ζήτημα τεράστιας πολιτικής ιδεολογικής και συμβολικής σημασίας. 

Η ελληνική Θράκη όμως είναι και κάτι ακόμη: αποτελεί το ύστατο σημείο αγκίστρωσης του ελληνισμού στην ευρύτερη γεωγραφική περιοχή μετά τον ξεριζωμό του από τις βόρειες και τις ανατολικές περιοχές της. Τυχόν απώλειά της συνεπώς θα σήμαινε το κλείσιμο ενός ακόμη μεγάλου ιστορικού κεφαλαίου, αυτού που επί αιώνες γράφει με τους αγώνες του ο θρακικός ελληνισμός. 

Μειονότητα και προξενείο 

Η μουσουλμανική μειονότητα ανέρχεται σε 114.000 και αναλύεται σε 54.000 τουρκογενείς 36.000 Πομάκους και 24.000 Αθίγγανους. Οι Πομάκοι όμως δίνουν τιτάνιο αγώνα για τη διατήρηση της γλώσσας τους. Τα τελευταία χρόνια στοχοποιούνται από τον μειονοτικό Τύπο διότι «τολμούν» να αυτοπροσδιορίζονται ως «μουσουλμάνοι Έλληνες», ανατρέποντας τα σχέδια της Άγκυρας διαμέσου του τουρκικού προξενείου, αφού δηλώνουν Έλληνες πολίτες μουσουλμάνοι στο θρήσκευμα, με μητρική γλώσσα την πομακική. Πρωτοπόροι σε αυτό τον αγώνα είναι η εφημερίδα Ζαγάλισα του Ιμάμ Αχμέτ και η πρόεδρος του Συλλόγου «Ελπίδα» Σαμπιχά Σουλεϊμάν, οι οποίοι αδιαλείπτως παρά την ασφυκτική πίεση που τους ασκούν «ομάδες» που δουλεύουν για τον αφανισμό τους προσπαθούν να εμφυσήσουν το πνεύμα των προγόνων τους στα μικρά πομακόπουλα και Ρομά. Δεν διστάζουν να προτάξουν τα στήθη τους όπου και όποτε χρειαστεί. Η Σαμπιχά, μάλιστα, στο 5ο Συνέδριο του ΟΗΕ για τις μειονότητες κατήγγειλε ότι η εκμάθηση της τουρκικής γλώσσας που επιβάλλουν οι Τούρκοι στους Ρομά της Θράκης γίνεται με χρήματα των Ελλήνων φορολογουμένων! Το περίφημο «πρόγραμμα εκπαίδευσης μουσουλμανοπαίδων» έχει -υποτίθεται- στόχο την παροχή ίσων ευκαιριών στη μόρφωση για τα παιδιά της μειονότητας. Στην πράξη, ωστόσο, αυτό που γίνεται είναι να καθιερώνεται η ­τουρκική ως η επίσημη, μοναδική μειονοτική γλώσσα όλων των μουσουλμάνων μαθητών. Το πρόγραμμα εκπαίδευσης μουσουλμανοπαίδων συγχρηματοδοτείται από εθνικούς πόρους και κοινοτικά κονδύλια κι από το 1997 έως το 2012 στοίχισε πάνω από 27 εκατ. ευρώ, για την ακρίβεια 27.245.000 ευρώ. 

Αιχμή του δόρατος όμως της προκλητικότητας του τουρκικού προξενείου αποτελεί το θέμα της μη αναγνώρισης των νόμιμων μουφτήδων της Ξάνθης και της Κομοτηνής. Δυστυχώς τους τελευταίους μήνες το προξενείο, εκμεταλλευόμενο την ανυπαρξία της πολιτείας υποδαυλίζει ζήτημα αμφισβήτησης και του νόμιμου μουφτή του Διδυμοτείχου και επιχειρεί να προσεταιριστεί τους πο­λιτιστικούς μουσουλμανικούς συλλόγους του Έβρου, με σκοπό να προχωρήσουν κι αυτοί σε εκλογή μουφτή στα πρότυπα της Κομοτηνής και της Ξάνθης. Επίσης αξιοσημείωτο είναι ότι έχουν κατατεθεί αιτήματα για ανέγερση τζαμιών σε χωριά της επαρχίας Διδυμοτείχου, όπου ο χριστιανικός πληθυσμός αποτελούσε, τουλάχιστον έως πρόσφατα, τη συντριπτική πλειοψηφία. Οι φερόμενοι ως υποστηρικτές της μειονότητας πραγματοποιούν καθημερινά μετακινήσεις σε κάθε σπιθαμή της Θράκης προσπαθώντας να προσελκύσουν ακόμη κι αυτούς που αισθάνονται Έλληνες: τουρκογενείς, Πομάκους και Ρομά. 

Οι βλέψεις της Άγκυρας 

Πίσω απ' όλα αυτά, βέβαια, δεν κρύβεται η επεκτατική πολιτική της Τουρκίας η οποία, εκμεταλλευόμενη τη γεωγραφική της θέση, προσπαθεί παραπλανητικά να παίξει τον ρόλο του παράγοντα σταθερότητας. Η Τουρκία είναι από τις λίγες χώρες ανά τον κόσμο που αντιμετωπίζουν σφαιρική απειλή, καθώς βρίσκεται μέσα σε ένα πεντάγωνο αστάθειας, οι γωνίες του οποίου εκτείνονται στα Βαλκάνια, στη Λεκάνη της Μεσογείου, στη Μέση Ανατολή, στην Υπερκαυκασία και την Κεντρική Ασία και, τέλος, στη Λεκάνη της Μαύρης Θάλασσας. Ο πόλεμος στον Περσικό Κόλπο, η διάλυση της ΕΣΣΔ, οι αναταραχές στα Βαλκάνια αλλά και οι πρόσφατες διενέξεις στον Καύκασο και στην περιοχή της Συρίας δημιούργησαν ένα πλαίσιο αστάθειας και κρίσεων, διαμορφώνοντας σταδιακά τις προϋποθέσεις για τη γεωπολιτική αναβάθμισή της. 

Η Τουρκία επιδιώκει, λοιπόν, να παρουσιαστεί ως αξιόπιστος συνομιλητής του Ιράν, του οποίου η γεωπολιτική παρουσία και δυναμική στην περιοχή ολοκληρώνει την ισλαμική «ζώνη ασφαλείας» πέριξ της Ρωσίας σε συνεργασία με το «νέο» Αφγανιστάν και Πακιστάν. Ενώ απειλεί ευθέως τη Συρία μέσω της ανατροπής του Άσαντ (βλ. και τις αεροπορικές επιδρομές εναντίον κουρδικών στόχων στο Χαλέπι), υποστηρίζει παρασκηνιακά την εξάπλωση του Ισλαμικού Κράτους και με τον αιχμάλωτο Οτσαλάν προσπαθεί να τιθασεύσει τους Κούρδους εντός και εκτός της επικράτειάς της. Ταυτόχρονα, βεβαίως η ισχύς της γείτονος εκφράζεται με γνήσιο θουκυδίδειο τρόπο: πολυτελή ιερά και μεγαλοπρεπή κτίσματα που προκαλούν δέος και προβάλλουν δυναμισμό προς τα έξω - π.χ., το φράγμα του Ατατούρκ, το προσφάτως ανεγερθέν παλάτι του Ερντογάν στην Άγκυρα κ.ά. 

Η Τουρκία αναφορικά με την Ελλάδα επιδιώκει την επιβολή των γεωπολιτικών της βλέψεων στους εξής συγκεκριμένους στόχους: 

Στο Αιγαίο, με σειρά μονομερών διεκδικήσεων (χωρικά ύδατα, υφαλοκρηπίδα, εθνικός εναέριος χώρος/FIR Αθηνών, ΑΟΖ, απομάκρυνση αμυντικού δυναμικού από Ανατολικό Αιγαίο και Δωδεκάνησα, επιχειρησιακός έλεγχος στα πλοία του ΝΑΤΟ, ευθύνη έρευνας και διάσωσης αμφισβήτηση εθνικής κυριαρχίας), καθώς και με την εκτόξευση απειλών περί πολέμου, επιδιώκει τη διανομή του με όρια που θα εφάπτονται του 25ου μεσημβρινού. 

Στη Θράκη επιδιώκει την ολοκλήρωση του εκτουρκισμού της μουσουλμανικής μειονότητας μέσω της επιχειρούμενης ομογενοποίησης του τοπικού μειονοτικού στοιχείου, με όχημα μια τεχνηέντως καλλιεργούμενη κοινή «τουρκική» εθνοτική συνείδηση, με μεταφορά μειονοτικού δυναμικού στον νομό Έβρου και, τέλος με την καλλιέργεια της ιδέας της αυτονομίας σε συνδυασμό και με τη μουσουλμανική μειονότητα που διαβιεί στη Νότια Βουλγαρία. 

Εξετάζοντας σήμερα την έντονη μεταναστευτική ροή μουσουλμάνων προσφύγων και οικονομικών μεταναστών στη χώρα μας υπό το πρίσμα της επικίνδυνης νεοοθωμανικής θεώρησης όπως τη διατύπωσε στο βιβλίο του Το στρατηγικό βάθος-Η διεθνής θέση της Τουρκίας ο πρωθυπουργός Νταβούτογλου και την υλοποιεί ο πρόεδρος Ερντογάν, επιβεβαιώνεται ουσιαστικά η δήλωση Οζάλ περί αποστολής στην Ελλάδα εκατομμυρίων «μεταναστών» από μουσουλμανικές χώρες. Η στρατηγική είναι γνωστή, τη διατύπωσε με σαφήνεια ο Σουν Τζου στο περίφημο βιβλίο του Η τέχνη τον πολέμου: «Η μεγαλύτερη τέχνη στον πόλεμο είναι να υποτάξεις τον εχθρό χωρίς μάχη». Αυτό πράττει η Τουρκία απέναντι στην Ελλάδα, με πολιορκητικό κριό την παράνομη μετανάστευση. 

Ο κύριος λόγος που η χώρα μας βρίσκεται σε καθεστώς οικονομικής πολιτικής κοινωνικής και εθνικής κατάρρευσης είναι η ανυπαρξία ενός εθνικού στρατηγικού σχεδιασμού, γεγονός το οποίο έχει επιτρέψει τις προσωπικές «αυθαίρετες», αποσπασματικές, χωρίς συνοχή και συνέχεια παρεμβάσεις πολιτευτών και ιδιωτών στη χάραξη της εθνικής ή εξωτερικής πολιτικής. Σήμερα η Ελλάδα βιώνει τα αποτελέσματα αυτής της θολής και απόλυτα στρεβλής πολιτικής πρακτικής, η οποία δεν ικανοποιεί στόχους και σκοπούς, δεν υπακούει σ' ένα γενικότερο πλαίσιο κα­νόνων και ορίων ούτε υπόκειται σε οποιονδήποτε σοβαρό έλεγχο από κάποια Αρχή. 

Το μεγαλύτερο «δυστύχημα» είναι πως όλοι όχι μόνο αρνούνται επίμονα να συμβουλευ­τούν εξειδικευμένους κρατικούς υπαλλή­λους και διπλωμάτες με εμπειρία, γνώσεις και ικανότητες, αλλά τους αντιμετωπίζουν, μάλιστα, ως «κόκκινο πανί», κάτι το οποίο εκμεταλλεύεται στο έπακρο η Άγκυρα. Και αργά αλλά μεθοδικά και με προσεκτικά μελε­τημένες κινήσεις, αξιοποιώντας την ελληνική αδιαφορία, βάζει ολοένα και περισσότερο πόδι στη Θράκη. 

Αντιμετώπιση της κατάστασης 

Τι μπορεί να γίνει όμως για την αντιμετώπι­ση της υφιστάμενης κατάστασης; 

Τέρμα η μεμψιμοιρία και οι δικαιολογίες τι κάνει η ελληνική πολιτεία για τη Θράκη όταν οι Θρακιώτες μεταδημοτεύουν. Επιβάλλεται να αντιληφθούν όλοι ότι θα πρέπει υποχρεω­τικά οι Θρακιώτες να εγγράφονται στους δή­μους και τις κοινότητες της Θράκης. 

Ταυτόχρονα, να εγγραφούν υποχρεωτικά σε δήμους και κοινότητες της Θράκης και Ίμβριοι - Κωνσταντινουπολίτες που είναι πάνω από 300.000 σε Ελλάδα και εξωτερικό, ώστε να διεκδικούν τις περιουσίες και τα δικαιώματά τους στις ιδιαίτερες πατρίδες τους και να μην αποτελούν μονομέρεια οι απαιτήσεις των «Τούρκων της Δυτικής Θράκης», διότι φωνάζει ο θύτης και όχι το θύμα. 

Να ιδρυθεί ελληνικό προξενείο στην Τραπεζούντα και στο πλαίσιο της αρχής της αμοιβαιότητας, διότι η Ελλάδα διαθέτει ένα λιγότερο. 

Όλοι να συνεισφέρουν, ακόμα και με μια απλή συνδρομή, στις ενημερωτικές εφημε­ρίδες και τους διαδικτυακούς τόπους που στηρίζουν την προσπάθεια για προστασία όλων των μουσουλμάνων Ελλήνων (Ζαγάλισα, Αντιφωνητής, www.tourkikanea.gr), όπως και στους αντίστοιχους Συλλόγους (π.χ., «Ελ­πίδα»). 

Άμεση ανάκληση του καθεστώτος ελεύ­θερης εισόδου στην Ελλάδα για τα πράσινα διαβατήρια της Τουρκίας, με την υλοποίηση της οποίας εισέρχονται στην Ελλάδα χωρίς βίζα άτομα αμφιβόλου ποιότητας και σκο­πού! Φυσικά, δεν υπάρχει καν το πρόσχημα του τουρισμού, αφού με πράσινα διαβατή­ρια εισέρχονται άνευ στοιχειώδους ελέγ­χου ανώτεροι δημόσιοι υπάλληλοι, πρώην υπουργοί, βουλευτές, δήμαρχοι κ.ά. 

Άμεση τροποποίηση του νόμου που επι­τρέπει μείωση κατά 80% στο πρόστιμο νο­μιμοποίησης αυθαιρέτων των μουσουλμάνων και εφαρμογή του ρητά μόνο για όσα ανεγέρθησαν προ του 1990, διότι έχουν το δίκιο τους, εφόσον δεν τους έδιναν τη σχετική άδεια ανέγερσης. 

Να ανοίξουν πάλι αστυνο­μικά τμήματα της θρακικής υπαίθρου που έκλεισαν για «λόγους οικονομίας», αλλά ερήμωσαν από την κρατική παρουσία την εκτός πόλεων Θράκη. Έστω δύο τρία σε ευ­αίσθητες περιοχές σε καθέναν από τους τρεις νομούς θα άλλαζαν το κλίμα ριζικά, ως σημεία αναφοράς των νομιμοφρόνων και φιλελλήνων μουσουλμάνων. 

Να μεταφερθεί το Ιερο­σπουδαστήριο Εχίνου στην Ξάνθη, όπου το κλίμα είναι λιγότερο τετα­μένο (εθνικά) και υπάρχει ενδιαφέρον. Να ανοίξουν τα δημόσια δημοτικά σχολεία και τα νηπιαγωγεία που έχουν ήδη προγραμμα­τιστεί στα μειονοτικά χωριά. 

Οι Πομάκοι να διδάσκονται πομακικά και οι Ρομά ρομανί! 

Ασφαλώς, δε, απορρίπτουμε κατηγορη­ματικά τη δημιουργία Ειδικής Οικονομικής Ζώνης (ΕΟΖ) στη Θράκη, εφόσον οι όροι υλοποίησής της δεν συνάδουν με τα οικονο­μικά συμφέροντα της Ελλάδας, πράγμα που προοιωνίζεται ότι θα γίνει πόλος έλξης κε­φαλαίων ειδικά από την Τουρκία. 

Εκμετάλλευση πόρων από το ΕΣΠΑ για να κατασκευαστεί κάθετος άξονας Μέστης - Σαππών - Δερείου - Μεταξάδων - Ορμενίου. Η σχετική μελέτη, που αφιλοκερδώς συντά­χθηκε από τον Στρατό και καθηγητές του Πολυτεχνείου, παρότι εδώ και δύο έτη εγκε­κριμένη από την Περιφέρεια, «κοιμάται» στα συρτάρια του αρμόδιου υπουργείου. 

Η τάφρος κατασκευάζεται και πρέπει οπωσδήποτε να ολοκληρωθεί. Πρόκειται για τεράστιο έργο με μηδενικά κεφάλαια. Ένα έθνος για να επιβιώσει θέλει μεγαλόπνοα οράματα και σχέδια, όχι μόνο διαχείριση της καθημερινότητας που και σε αυτή ακόμα οι σημερινοί συγκυβερνώντες αποδεικνύονται ολίγιστοι. 

Επανακαθορισμός των παραμέτρων για εκ νέου έναρξη των εργασιών κατασκευής του αγωγού Μπουργκάς - Αλεξανδρούπολη. 

Εφαρμογή ΦΠΑ 10% σε όλες τις παραμεθόριες πε­ριοχές κάτι που ισχύει σε όλη την ΕΕ. Τιμές καυσίμων όπως αυτές των Σκοπίων και της Βουλγαρίας. Καθημερινά καραβάνια Ελλήνων φεύγουν για Ιβαήλοβγκραντ, Σβήλενγκραντ και Αδριανούπολη με σκοπό να κάνουν τα ψώνια τους και να φουλάρουν τα ρεζερβουάρ των οχημάτων τους. Μήπως είναι προδότες; Η μήπως αισθάνονται προ­δομένοι από ένα κράτος που δεν σέβεται αυτούς που «φυ­λάγουν Θερμοπύλες», τους ακρίτες του; 

Ανάδειξη των λιμανιών σε εμπορικά κέντρα. 

Διασφάλιση του μέλλο­ντος των στελεχών των Ενό­πλων Δυνάμεων. Αν τους δοθεί το δικαίωμα να πιστέψουν στις δυνάμεις τους στο τέλος και οι πολιτικοί μας θα αποβάλουν το φοβι­κό σύνδρομο έναντι της Τουρκίας, που προ­σπαθεί να εισχωρήσει στην ψυχολογία τους Οι παράγοντες υλοποίησης των παραπάνω είναι τα καύσιμα, τα ανταλλακτικά, τα πυρομαχικά και ιδίως η αξιοπρεπής διαβίωση των ίδιων και των οικογενειών τους. Πρέπει να το αντιληφθούμε όλοι: τα στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων ήταν, είναι και θα είναι οι εγγυητές της ειρήνης και της ασφάλειας έναντι των επιβουλών και των απειλών της Άγκυρας. 

Όλοι οι Θρακιώτες πρέπει να μεταβούν στα χωριά και να σφίξουν τα χέρια των μουσουλμάνων, χωρίς διαχωρισμούς. Να αντιληφθούν ότι είμαστε δίπλα τους και να αισθανθούν την εσωτερική γαλήνη και την ασφάλεια της πατρίδας μας. Να καταλάβουν ότι είμαστε μαζί τους και όχι απέναντι από τα πιστεύω τους. 

(ΕΠΙΚΑΙΡΑ-19-25/02/2016)

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια δημοσιεύονται με μια καθυστέρηση και αφού τα δει κάποιος από τη διαχείριση και όχι για λογοκρισία αλλά έλεγχο για: μη αναφορά σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, διευθύνσεις ή υβριστικά μηνύματα ή δεσμούς (Link) με σεξουαλικό περιεχόμενο.
Τα σχόλια, οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά.

ΕΠΙΣΚΕΠΤΕΣ ΑΠΟ 15 ΣΕΠ. 2010

ΠΑΡΟΝΤΕΣ

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Photobucket
 
Support : ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ | ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ | ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ
Copyright © 2013. ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ - All Rights Reserved
Template Created by ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ Published by ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ
Proudly powered by Blogger