Αρχική » » O πρασινοφρουρός καραβανάς του Τζέφρι που έγινε υπουργός

O πρασινοφρουρός καραβανάς του Τζέφρι που έγινε υπουργός


«Ρε συ Τόσκα, σταμάτα να σημειώνεις και πες κι εσύ επιτέλους μια κουβέντα...» 

Γράφει ο Μαυρογιαλούρος 

Άκουσα χθες το πρωί τον υπουργό αναπληρωτή Δημόσιας Τάξης Νίκο Τόσκα να κάνει, σκληρές δηλώσεις και να το παίζει άγριος για το θέμα του Μ. Σφακιανάκη και ομολογώ ότι εντυπωσιάστηκα. Κι είπα να ανατρέξω στη μνήμη μου και στα αρχεία μου για να θυμηθώ ορισμένα πράγματα για την περίπτωσή του. Διότι η αλήθεια είναι ότι έχουν δημιουργηθεί κάποιοι μύθοι για την υπουργάρα αυτή της πρώτης φοράς αριστερά του Αλέξη που δεν έχουν καμιά σχέση με την πραγματικότητα... 

Είναι γνωστό βέβαια ότι ο κ. Τόσκας υπήρξε ΠΑΣΟΚ μέχρι το κόκκαλο και άνθρωπος του συστήματος του Γιωργάκη Παπανδρέου και ότι μετά τις εκλογές του 2009 ανέλαβε διευθυντής στο γραφείο του τότε αναπληρωτή υπουργού Εθνικής Άμυνας Πάνου Μπεγλίτη. Το παραμύθι που βγήκε στη συνέ­χεια ήταν ότι αποχώ­ρησε επειδή διαφώνη­σε με το μνημόνιο και γι αυτό υποτίθεται ότι πέρασε στην αντίπερα όχθη. 

Ποια είναι η πραγμα­τικότητα; Ο Τόσκας ζητούσε επίμονα από τον κολλητό του τον Μπεγλίτη να τον επαναφέρει στην ενεργό υπη­ρεσία και να τον στείλει επικεφαλής στην Ελλη­νική Δύναμη Κύπρου (την ΕΛΔΥΚ) θέλοντας να πάρει έτσι και τη δόξα και τα προνόμια από τη θέση αυτή. Ο Μπεγλίτης όμως δεν μπόρεσε να το προχωρήσει επειδή υπήρχαν πολλές υπηρε­σιακές αντιδράσεις με αποτέλεσμα ο Τόσκας να τσακωθεί μαζί του και να αποχωρήσει από το επιτελείο του. 

Τότε τον βρήκε ο Νίκος Κοτζιάς που προσπα­θούσε να φτιάξει τη δική του πολιτική παρέα και τον μάζεψε. Σημειώστε ότι και ο Κοτζιάς που εξελίχθηκε τότε σε σούπερ αντιμνημονιακό είχε συγκρουστεί με τον ΓΑΠ γιατί δεν τον έκανε υπουργό Εξωτερικών και του πρότεινε να μπει υφυπουργός κάτω από τον Δρούτσα. Αυτή ήταν η ...ιδεολογική τους διαφωνία. Κάτι ανάλογο με τον Μπεγλίτη και τον Τόσκα. Σιγά λοι­πόν που θα είχαν, από τη στιγμή που τους έκανε ο Τσίπρας υπουρ­γούς, κανένα πρόβλημα να γίνουν μνημονιακότεροι των μνημονιακών... 

Για να καταλάβετε επίσης τι εστί πολιτικά Τόσκας θα σας αποκαλύψω κι αυτό: Όταν δημιούργησε την πολιτική κίνησή του, το «Πράττω», ο Κοτζιάς για να μαζέψει πελατεία για τον ΣΥΡΙΖΑ, τοποθέτησε τον Τόσκα στο ηγετικό όργανο. Μαζί ήταν και δι­άφοροι άλλοι, ανέντακτοι, πρώην πασόκοι, αριστερι­στές, οπαδοί της δραχμής που αποτελούσαν βέβαια ένα γκρουπούσκουλο αλλά βοηθούσε την τότε αντιπο­λίτευση να κάνει φασαρία και να ξεσηκώνει τον κόσμο. Γι αυτό λοιπόν και οι συνεδριάσεις του Πράττω εκείνη την περίοδο ήταν συχνές. Μαζεύονταν, συζητούσαν, συχνά διαφωνούσαν κιόλας για τη μορφή του αντιμνημονιακού αγώνα τους και τα σχετικά. Ο μόνος, κυριολεκτικά, που δεν άνοιγε το στόμα του να βγάλει λέξη ήταν ο Τόσκας. Καθόταν σε μια καρέκλα, άκουγε, είχε ένα σημειωματάριο όπου κατέγραφε και δεν έλεγε σχεδόν ποτέ κουβέντα. Μέχρι και ο ίδιος ο Κοτζιάς κάποια φορά δεν άντεξε και γύρισε και του είπε: «Ρε συ Τόσκα, σταμάτα να σημειώνεις και πες κι εσύ επιτέλους μια κουβέντα...» 

Αυτός ο άνθρωπος είναι σήμερα υπουργός Δημόσιας Τάξης και με άποψη, παρακαλώ, για αξιωματικούς όπως ο Σφακιανάκης... 

(ΜΑΚΕΛΕΙΟ-20/02/2016)

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια δημοσιεύονται με μια καθυστέρηση και αφού τα δει κάποιος από τη διαχείριση και όχι για λογοκρισία αλλά έλεγχο για: μη αναφορά σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, διευθύνσεις ή υβριστικά μηνύματα ή δεσμούς (Link) με σεξουαλικό περιεχόμενο.
Τα σχόλια, οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά.

ΕΠΙΣΚΕΠΤΕΣ ΑΠΟ 15 ΣΕΠ. 2010

ΠΑΡΟΝΤΕΣ

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Photobucket
 
Support : ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ | ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ | ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ
Copyright © 2013. ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ - All Rights Reserved
Template Created by ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ Published by ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ
Proudly powered by Blogger