Αρχική » » Βόμβα για τον Αντ. Σαμαρά!

Βόμβα για τον Αντ. Σαμαρά!


Ο Μπόργιανς παρακαλούσε να δώσει ονόματα φοροφυγάδων, αλλά εισέπραττε συνεχώς «όχι» από το γραφείο του τότε πρωθυπουργού.

Με τον πιο εμφατικό τρόπο αποκαλύπτεται πλέον ότι ο πρώην πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς δεν επιθυμούσε η «λίστα Μπόργιανς» να φτάσει ποτέ στην Ελλάδα, παρά τις εκκλήσεις (!!!) του υπουργού Οικονομικών της Βόρειας Ρηνανίας-ΒεστφαλίαςΣε επιστολή που έχει αποστείλει ο τότε γενικός πρόξενος της Ελλάδας στο Ντίσελντορφ Νικόλας Πλεξίδας προς τον τότε υφυπουργό Οικονομικών Γεώργιο Μαυραγάνη (με ημερομηνία 19/11/2012), ο διπλωμάτης αναφέρει ορθά κοφτά ότι «στη συνέχεια τηλεφωνικών οδηγιών που έλαβα από το γραφείο του Αντώνη Σαμαρά απέρριψα ευγενικά προς τον υπουργό Οικονομικών της Βόρειας Ρηνανίας-Βεστφαλίας κ. Dr Walter-Borjans την πρότασή του για ενδεχόμενη συνεργασία στο γνωστό θέμα».

Το «γνωστό θέμα» που δεν τολμά καν να κατονομάσει ο κ. Πλεξίδας είναι φυσικά η έλευση της λίστας... στη χώρα μας. Με άλλα λόγια οι συνεργάτες του κ. Σαμαρά μπλόκαραν τη λίστα, παρότι ο κ. Μπόργιανς ήταν διατεθειμένος να την παραδώσει στη χώρα μας, ώστε να αναζητηθούν οι μεγαλοκαταθέτες του εξωτερικού!

Ο Πλεξίδας

Αξίζει να σημειωθεί ότι στην ίδια επιστολή ο Ελληνας διπλωμάτης προσθέτει ότι ο κ. Μπόργιανς επιμένει «ευελπιστώντας στη θετική ανταπόκριση της δικής μας κυβερνήσεως». Και καταλήγει ο κ. Πλεξίδας: «Προς επίρρωση, μάλιστα, επικαλείται την υποστήριξη του ομοσπονδιακού υπουργού Δρα W. Schauble σε αυτή του την πρωτοβουλία».

Με λίγα λόγια, ο Μπόργιανς σε συνεννόηση με τον Σόιμπλε εκλιπαρούσε να αποκαλύψει τους φοροφυγάδες και το γραφείο Σαμαρά προσπαθούσε να το αποφύγει με κάθε τρόπο!

Την αποκάλυψη του εγγράφου έκαναν αργά χθες το βράδυ 20 βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, οι οποίοι κατέθεσαν και σχετική ερώτηση στον ΥΠΕΞ Ν. Κοτζιά.

(ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ-20/02/2016)

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια δημοσιεύονται με μια καθυστέρηση και αφού τα δει κάποιος από τη διαχείριση και όχι για λογοκρισία αλλά έλεγχο για: μη αναφορά σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, διευθύνσεις ή υβριστικά μηνύματα ή δεσμούς (Link) με σεξουαλικό περιεχόμενο.
Τα σχόλια, οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά.

ΕΠΙΣΚΕΠΤΕΣ ΑΠΟ 15 ΣΕΠ. 2010

ΠΑΡΟΝΤΕΣ

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Photobucket
 
Support : ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ | ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ | ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ
Copyright © 2013. ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ - All Rights Reserved
Template Created by ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ Published by ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ
Proudly powered by Blogger