Αρχική » » ΣΕ ΕΠΙΦΥΛΑΚΗ ΟΙ ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ

ΣΕ ΕΠΙΦΥΛΑΚΗ ΟΙ ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ


ΟΙ ΤΡΕΙΣ ΛΟΓΟΙ ΠΟΥ ΦΟΒΙΖΟΥΝ ΤΗΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΚΑΙ ΕΧΕΙ ΔΟΘΕΙ ΕΝΤΟΛΗ ΕΠΑΓΡΥΠΝΗΣΗΣ. 

Στο κόκκινο βρίσκονται τις τελευταίες ώρες οι Ένοπλες Δυνάμεις καθώς έχουν σα­φή εντολή για επιφυλακή υψηλού κινδύνου. Κι αυτό για τρεις κυρίως λόγους. Από τη μια η κατάστα­ση σε Αιγαίο, Τουρκία αλλά και εντός της χώρας προκαλούν ανησυ­χία σε τρία μέτωπα. Όπως αναφέρεται σε δημοσίευμα της «Real News», το πρώτο έχει να κάνει με την «παραβατική» συμπε­ριφορά της Τουρκίας που διαρκώς κλιμακώνεται, το δεύτερο με τις πληροφορίες που θέλουν την Άγκυρα να είναι αποφασισμένη να προ­χωρήσει σε στρατιωτική επέμβαση στη Συρία και το τρίτο έχει να κάνει με το θέμα των προσφύγων και των μεταναστών... 

Παράλληλα, η Τουρκία κάνει ό,τι μπορεί για να προκαλέσει προβλή­ματα στις επιχειρήσεις της νατοϊκής αποστολής στο Αιγαίο. Μπορεί να ανακοινώθηκε η συμφωνία τα ξημε­ρώματα της Πέμπτης από τη Συμμαχία, ωστόσο είναι αμφίβολο κα­τά πόσο αυτή μπορεί να λειτουργήσει, καθώς το ΝΑΤΟ κάνει τα χατίρια στην Τουρκία. Ένα από αυτά είναι η εξαίρεση του Καστελόριζου από τις περιοχές περιπολιών του ΝΑΤΟ, παρά το γεγονός ότι οι νατοϊκοί έχουν συμπεριλάβει το νησί στις περιοχές αποβίβασης μεταναστών και προ­σφύγων. 

Την ίδια στιγμή, σύμφωνα με το ίδιο δημοσίευμα, οι πληροφορίες που έφτασαν τιε τελευταίες μέρες στο υ­πουργείο Εθνικής Άμυνας για την κατάσταση που επικρατεί στα σύνο­ρα Τουρκίας-Συρίας ήταν ανησυχητικές και γι' αυτό δόθηκε εντολή για αυξημένη επαγρύπνηση των Ενό­πλων Δυνάμεων. Υπήρξαν εκτιμήσεις για τουρκική στρατιωτική επέμ­βαση στη Συρία ακόμα και για μέσα στο Σαββατοκύριακο. 

Η επίθεση στην Κωνσταντινούπολη 

Στον απόηχο των παραπάνω, την εντυπωσιακή αποκάλυψη ότι αυτές τις μέρες διεξάγεται στην Κωνσταντινούπολη μια μεγάλης έκτασης άσκη­ση για την αντιμετωπίσιμη έκτακτης απειλής από μια επίθεση στην Πόλη από εξωτερικό εχθρό, α­κόμα και με... πυρηνικά όπλα (!) έκανε η τουρκική εφημερίδα «Milliyet»! Σύμφωνα με το α­ποκαλυπτικό δημοσίευμα, η Διοίκηση Εκτάκτων Καταστάσεων της τουρκικής πρωθυπουργίας (AFAD) πραγματοποιεί μια έκτακτη άσκηση στην Κωνσταντινούπολη αλλά και στο Ερζερούμ που βρίσκεται κοντά στα σύνορα με την Αρμενία και κοντά στο Ερτζιντζάν όπου είναι η έδρα της Τρίτης Τουρκικής Στρατιάς, για την αντιμετώπιση μεγάλης εξωτερικής επίθεσης και με πυρηνικά όπλα. Όπως αναφέρει ο γνωστός Τουρκολόγος Νίκος Χειλαδάκης, η Διοίκηση Εκτάκτων Κατα­στάσεων συνεργάζεται για την άσκηση με τη Γε­νική Διεύθυνση Πολιτικής Άμυνας (Sivil Savunma Genel Μϋdϋrlϋϋ), που συγκροτήθηκε για πρώτη φορά μετά τους σεισμούς του 1999 και με σκο­πό παράλληλα με την αντιμετώπιση των συνε­πειών των σεισμών, την ενεργοποίηση δυνάμε­ων πολιτοφυλακής κατά της δράσης του κουρ­δικού ΡΚΚ. 

Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι αυτόν τον και­ρό στην Κωνσταντινούπολη γίνονται εντατικές προετοιμασίες για την αντιμετώπιση εκτάκτων αναγκών που θα προκύψουν από μια εξωτερι­κή επίθεση, ενώ κινητοποιούνται πολλές δυνάμεις της Στρατοχωροφυλακής και της Πολιτικής Άμυνας, καθώς και της Γενικής Ασφάλειας σε συνεργασία με το Γενικό Επιτελείο και τις μυστικές υπηρεσίες. 

(LIVE SPORT-29/02/2016)

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια δημοσιεύονται με μια καθυστέρηση και αφού τα δει κάποιος από τη διαχείριση και όχι για λογοκρισία αλλά έλεγχο για: μη αναφορά σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, διευθύνσεις ή υβριστικά μηνύματα ή δεσμούς (Link) με σεξουαλικό περιεχόμενο.
Τα σχόλια, οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά.

ΕΠΙΣΚΕΠΤΕΣ ΑΠΟ 15 ΣΕΠ. 2010

ΠΑΡΟΝΤΕΣ

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Photobucket
 
Support : ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ | ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ | ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ
Copyright © 2013. ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ - All Rights Reserved
Template Created by ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ Published by ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ
Proudly powered by Blogger