Αρχική » » Επιστροφή στον... Φράγκο

Επιστροφή στον... Φράγκο


Νέοι σχεδιασμοί στη «βαθιά» Δεξιά. Το όνομα του απόστρατου στρατηγού Φραγκούλη Φράγκου έρχεται ξανά στην επικαιρότητα σε συνδυασμό με τα σενάρια δημιουργίας νέων πολιτικών σχηματισμών στον χώρο της «πατριωτικής» Δεξιάς. 

Του ΔΗΜΗΤΡΗ ΨΑΡΡΑ 

Δεν είναι η πρώτη φορά που το όνομα του απόστρατου στρατηγού Φραγκούλη Φρά­γκου έρχεται στην επικαιρότητα σε συν­δυασμό με σενάρια δημιουργίας νέων πολιτικών σχηματισμών στον χώρο της «πατριωτικής» (διάβαζε «Άκρας») Δεξιάς. Προηγήθηκαν σχετικές δηλώσεις του κ. Τάκη Μπαλτάκου στον «Σκάι» (8/2), ο οποίος για πολλοστή φορά εμφανίζεται ως υποψήφιος νονός ενός παρόμοιου κόμματος με υποψήφιο αρχηγό τον κ. Φράγκο. 

Αμέσως ακολούθησαν ενθουσιώδη δημοσιεύματα στα έντυπα και τις ιστο­σελίδες της Ακροδεξιάς.... 

Το σενάριο αναζωπυρώθηκε λίγες μέρες αργότερα, όταν δημοσιεύτηκε ότι στις 10/2 δείπνησαν στην Αθηναϊκή Λέ­σχη ο Κώστας Καραμανλής και παλιοί συνεργάτες του (Δ. Σιούφας, Μ. Γιαννάκου) με τον Φρ. Φράγκο και τον Νικόλαο Γκλίξμπουργκ («Έθνος», 11/2). Η είδηση διαψεύστηκε αυθημερόν με πρωτοφανή και οργισμένη προσωπική δήλωση του πρώην πρωθυπουργού, ο οποίος ξεκαθά­ρισε ότι απλώς επρόκειτο για ένα δείπνο με φίλους και συνεργάτες του. 

Το δείπνο 

Γεγονός είναι ότι με το δείπνο Καρα­μανλή συνέπεσε σε άλλη αίθουσα της Αθηναϊκής Λέσχης ομιλία του κ. Φρά­γκου για τα «εθνικά θέματα», με εκλεκτό ακροατήριο, στο οποίο συνυπήρχαν ο υιός Γκλίξμπουργκ και η βουλευτής της Ν.Δ. Μισέλ Ασημακοπούλου. Εκεί ο κ. Φράγκος διέψευσε τις αναγγελίες Μπαλ­τάκου, μόνο όμως ως προς την εμπλοκή του σε εγχείρημα υπό τον πρώην μυστικοσύμβουλο του Αντώνη Σαμαρά. 

Είναι αλήθεια ότι το πολιτικό κεφά­λαιο του κ. Μπαλτάκου έχει προ πολλού εξαντληθεί με τις παλινωδίες του μεταξύ Ν.Δ. και Χρυσής Αυγής και την πολυπραγμοσύνη του από το Βατοπέδι μέχρι την ΚΑΕ Παναθηναϊκός. Ίσως έχει παρασυρθεί ο κ. Μπαλτάκος και από την υπερπροβολή του στα πρωτοσέλιδα εφημερίδων όπως η «Ελεύθερη Ωρα», αγνοώντας ότι παρόμοια σενάρια φιλο­ξενούνται στα ίδια πρωτοσέλιδα και για άλλους αστέρες του «χώρου», όπως λ.χ. για τον Κώστα Πρέκα. 

Αντίθετα, ο κ. Φράγκος εμφανίζεται συγκρατημένος. Σε ραδιοφωνική συνέ­ντευξή του, ο απόστρατος στρατηγός θα μιλήσει υποτιμητικά για τον υποψήφιο συναγωνιστή του και θα διεκδικήσει την εκπροσώπηση όλων των Ελλήνων: 

«Όσον αφορά τον κ. Μπαλτάκο, καλά κάνει. Ας κάνει όποιο κόμμα θέλει. Εγώ όταν ήμουν στον στρατό, αλλά και τώρα, πίστευα και πιστεύω όχι δεν ηγούμουν, ότι δεν ήμουν ο ηγέτης, στο επίπεδο κάθε φορά που ήμουνα, μιας μερίδας Ελλή­νων. Εκπροσωπούσα το σύνολο των Ελ­λήνων, αυτούς διοικούσα και δεν θέλω κανένας να με περιθωριοποιεί, ούτε προς τα αριστερά ούτε προς τα δεξιά. Είμαι με το σύνολο των Ελλήνων, ήμουν ο στρατη­γός και είμαι ο στρατηγός για όλους τους Έλληνες» («Βήμα FM», 12/2). 

Μόνο που στην ίδια συνέντευξη ο κ. Φράγκος δεν παρέλειψε να αναπτύξει την πολιτική του ατζέντα, η οποία βέβαια δεν συμπίπτει παρά μόνο με τις θέσεις της Ακροδεξιάς, καταγγέλλοντας όσους άνοιξαν τα σύνορα και ζητώντας να αλ­λάξει ο νόμος περί ιθαγένειας. 

Και για όσους δεν κατάλαβαν, την προ­ηγούμενη Κυριακή (14/2) ο κ. Φράγκος ήταν βασικός ομιλητής στην εκδήλωση που διοργάνωσε η μητρόπολη Θεσσα­λονίκης μαζί με «23 ορθόδοξα χριστια­νικά σωματεία» και την υπερορθόδοξη Πανελλήνια Ένωση Θεολόγων, με θέμα «Μένουμε Έλληνες και Ορθόδοξοι». Ο μητροπολίτης Άνθιμος έδωσε πρώτος τον τόνο. Απήγγειλε το ποίημα του Σολωμού για την καταστροφή των Ψαρών και σχο­λίασε κάτω από ζωηρά χειροκροτήματα ότι την καταστροφή την έκαναν «εκείνοι που σήμερα τους λέτε μετανάστες». 

Το θέμα που ανέπτυξε ο κ. Φράγκος ήταν δηλωτικό των απόψεών του: «Η προϊούσα ισλαμοποίηση της Ελλάδος και της Ευρώπης (προσφυγικό, μεταναστευτικό, δημογραφικό)». Και οι θέσεις του σαφείς: «Δεν έχουμε ανάγκη αλλαγής πληθυσμού», «η Ευρωπαϊκή Ένωση λει­τουργεί ως δούρειος ίππος», «θέλουν να λιβανοποιήσουν την Ελλάδα», «γίνεται επίθεση στη χώρα μας για αλλοίωση του πληθυσμού». Την ομιλία του ο απόστρατος συνόδευσε με επίθεση στους τρεις Έλληνες μουσουλμάνους βουλευτές, τους οποίους εμφάνισε ως ενεργούμενα του Ερντογάν και κατήγγειλε για «εθνομηδενισμό» τους «διαχειριστές της εξουσί­ας», τους οποίους αποκάλεσε «πολιτικούς νάνους». Καμιά διαφορά, λοιπόν, από τις απόψεις της υπόλοιπης Ακροδεξιάς, όσο κι αν ο ίδιος διαμαρτύρεται και αρνείται τη συμμετοχή του σε οποιοδήποτε κόμμα. 

Αλλά η πολιτική καριέρα του κ. Φρά­γκου ξεκίνησε ήδη από την αποστράτευ­σή του το 2011. Το όνομά του συνδέθηκε αργότερα σε δημοσίευμα της εφημερίδας «Το Βήμα» (30/9/2012) με κάποιο φανταστικό σενάριο πραξικοπήματος το 2011. Οι αμφισβητούμενες αυτές πληροφορίες συνέτειναν στην προβολή του ως ισχυ­ρού άνδρα με πυγμή, κατάλληλου να παί­ξει κάποια στιγμή τον ρόλο του «εθνοσωτήρα». Η πολιτική του αίγλη οδήγησε ακόμα και κάποια υποψήφια του Ποτα­μιού να ευχηθεί από το «protagon» του Σταύρου Θεοδωράκη ένα πραξικόπημα με αρχηγό τον Φρ. Φράγκο. 

Μάρτυρας υπεράσπισης 

Μας είχε προϊδεάσει ο κ. Φράγκος με την επιδεικτική παρουσία του στις 20/12/2011 κατά τη δίκη των λιμενι­κών που κατηγορούνταν για τα ρατσι­στικά συνθήματα στην παρέλαση της 25/3 2010. Ο κ. Φράγκος αυτοπροτάθηκε ως μάρτυρας υπεράσπισης εκείνων που φώναζαν «Έλληνας γεννιέσαι, δεν γίνεσαι ποτέ, το αίμα σου θα χύσουμε, γουρούνι Αλβανέ», ή «Θα γίνει μακελειό, μετά θα εκδικηθώ, όταν θα προσκυνή­σετε σημαία και σταυρό» και «Τους λένε Σκοπιανούς, τους λένε Αλβανούς, τα ρού­χα μου θα ράψω με δέρματα απ' αυτούς». 

Τον Μάιο του 2012 ο κ. Φράγκος υπήρξε ο μόνος υπουργός της υπηρε­σιακής κυβέρνησης Πικραμμένου που χαιρέτησε επιδεικτικά τον πρωτοεκλεγέντα «φίρερ» της Χρυσής Αυγής. Η εφημερίδα της ναζιστικής οργάνωσης εκείνη την περίοδο τον αποθέωνε, επισημαίνοντας «πόσο καλύτερος είναι από τα κομματόσκυλα που πέρασαν απ’ αυτή τη θέση» και διαμαρτυρόταν που ο Φρά­γκος «δυστυχώς δεν πρόκειται να παραμείνει» (23/5/2012 και 6/6/2012), διότι ο όποιος αντικαταστάτης του «δύσκολα θα σταθεί στο ύψος του προκατόχου του» (27/6/2012). 

Τιμώντας τον δημοφιλή απόστρατο την προηγούμενη Κυριακή στη Θεσσα­λονίκη, ο μητροπολίτης Άνθιμος ανα­φέρθηκε έμμεσα στα σενάρια πολιτικής αξιοποίησής του: «Ο κ. Φραγκούλης είναι μια ελπίδα για την πατρίδα και την κοι­νωνία μας». Ο απόστρατος έσπευσε να τον διορθώσει. Αλλά μόνο λέγοντας ότι το επώνυμό του είναι Φράγκος και όχι Φραγκούλης. 

(Η ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΤΩΝ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ-22/02/2016) 

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια δημοσιεύονται με μια καθυστέρηση και αφού τα δει κάποιος από τη διαχείριση και όχι για λογοκρισία αλλά έλεγχο για: μη αναφορά σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, διευθύνσεις ή υβριστικά μηνύματα ή δεσμούς (Link) με σεξουαλικό περιεχόμενο.
Τα σχόλια, οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά.

ΕΠΙΣΚΕΠΤΕΣ ΑΠΟ 15 ΣΕΠ. 2010

ΠΑΡΟΝΤΕΣ

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Photobucket
 
Support : ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ | ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ | ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ
Copyright © 2013. ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ - All Rights Reserved
Template Created by ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ Published by ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ
Proudly powered by Blogger