Αρχική » » ΨΙΛΑ ΓΡΑΜΜΑΤΑ

ΨΙΛΑ ΓΡΑΜΜΑΤΑ


Δύο κείμενα τα οποία περιγράφουν σκηνές από το μέλλον! 

Από τον Μανώλη Κοττάκη 

Κάθε Κυριακή αφιερώ­νω τέσσερις ώρες για την ανάγνωση του Τύπου, παλαιά συνήθεια των φοιτητικών χρόνων. Πάντα μου άρεσε να ψά­χνω για «θαμμένες» ειδήσεις, μη επαρκώς προβε­βλημένες. Όλα, άλλωστε, είναι γνωστά, τίποτε δεν μένει κρυφό, αρκεί να διαβάσεις. Αυτή την Κυριακή μου προξένησαν τεράστια εντύπωση δύο κείμενα: Η απεγνωσμένη φωνή απελπισίας της Τσιγγάνας Σαμπιχά Σσυλεϊμάν -την έκαψαν από τα ψηφοδέλτια του ΣΥΡΙΖΑ οι εθνομηδενιστές-, η οποία με άρθρο της στις «Νέες Εποχές» περι­γράφει τον εκτουρκισμό του χωριού της, χωρίς κάποια αντίδραση από το ελληνικό κράτος. Το δεύτερο, του Αγγέλου Συρίγου, επίκουρου κα­θηγητή στο Πάντειο Πανεπιστήμιο, στην «Κα­θημερινή»... 

Αποκαλύπτει ότι με αίτημα των Τούρκων εξαιρέθηκαν τα Δωδεκάνησα από τον επιχει­ρησιακό έλεγχο του ΝΑΤΟ στο Αιγαίο διότι τα θεωρούν «αποστρατιωτικοποιημένη περιο­χή» ! Και τα δύο έχουν έναν κοινό παρονομαστή: Αποκαλύπτουν ότι πωλείται κυριαρχία εδαφών. Αντιλαμβάνομαι ότι για κάποιους αυτά είναι ψι­λά γράμματα. Για άλλους όμως όχι. Μπορείς να ησυχάσεις όταν διαβάζεις την αποκάλυψη Σα­μπιχά πως «πριν από ενάμιση χρόνο για πρώτη φορά στη ζωή μου ξύπνησα χαράματα από τον θόρυβο της ντουντούκας του Χότζα που καλούσε για πρωινή προσευχή» και ότι «τα τελευταία εκατό χρόνια από την ύπαρξη του οικισμού μας στο Δροσερό Ξάνθης αυτή ήταν η πρώτη φορά που ξυπνήσαμε για να πάμε ως μουσουλμάνοι να προ­σευχηθούμε»; Πιο κάτω η Σαμπιχά διερωτάται: 

«Αφού είμαστε κομμάτι της ελληνικής κοινωνίας, για­τί σώνει και καλά πρέπει να δηλώσουμε, όπως ζητήθηκε από ορισμένους κατοίκους να υπογράψουμε, αν είμα­στε εθνικά Τούρκοι ή όχι;» Και προσθέτει: «Στο Δροσερό βλέπω σήμερα στα μικρά κορίτσια να προσφέρονται πέντε ευρώ για να φορούν μαντί­λα. Βλέπω αγόρια να οδηγούνται στην παράνομη λειτουργία τεμένους στα σπίτια τους, να φορούν τουρμπάνια και να αφήνουν μεγάλες γενειάδες. Βλέπω φονταμενταλιστική ισλαμοποίηση». 

Εξίσου συγκλονιστικό είναι το άρθρο Συρίγου, ο οποίος αποκαλύπτει ότι το ΝΑΤΟ δεν θα αναγνωρίζει τα 10 μίλια εθνικού εναέριου χώρου στις επιχειρήσεις του και πως θα εξαιρεθούν τα Δωδεκάνησα από την περιοχή ελέγχου! Η Τουρκία τα θεω­ρεί αποστρατιωτικοποιημένη ζώνη, συν ότι με­τά τα Ίμια δεν αναγνωρίζει τη συμφωνία οριοθέτησης του 1932. 

Αναζητήστε αυτά τα δύο κείμενα. Περιγρά­φουν σκηνές από το μέλλον! Η ημέρα που οι γεί­τονες θα ζητήσουν να φύγει ο Ελληνικός Στρα­τός από τα νησιά του Αιγαίου ως αντάλλαγμα για να φύγει ο Αττίλας από την Κύπρο δεν αργεί. Η ημέρα που θα τεθεί επισήμως θέμα αυτονόμη­σης της Θράκης, επίσης. 

(ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ-16/02/2016)

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια δημοσιεύονται με μια καθυστέρηση και αφού τα δει κάποιος από τη διαχείριση και όχι για λογοκρισία αλλά έλεγχο για: μη αναφορά σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, διευθύνσεις ή υβριστικά μηνύματα ή δεσμούς (Link) με σεξουαλικό περιεχόμενο.
Τα σχόλια, οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά.

ΕΠΙΣΚΕΠΤΕΣ ΑΠΟ 15 ΣΕΠ. 2010

ΠΑΡΟΝΤΕΣ

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Photobucket
 
Support : ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ | ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ | ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ
Copyright © 2013. ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ - All Rights Reserved
Template Created by ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ Published by ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ
Proudly powered by Blogger