Αρχική » » Ένα απλό «κλικ»

Ένα απλό «κλικ»


Ζώνη ασφαλείας, διαύγεια και το πόδι στο γκάζι με μέτρο 

Πρέπει, δηλαδή, να σκοτώνεται κάποιος επώνυμος για να καταλάβουμε ότι τα τροχαία ατυχήματα είναι ο δεύτερος λόγος θανάτων στη χώρα, με πρώτο το έμφραγμα; Ο καρκίνος έρχεται τρίτος, με διαφορά! Ναι, άδικα πήγε ο τραγουδιστής Παντελίδης. 

Δεν τον γνώριζα, δεν έχω ακούσει τα τραγούδια του, εκπέμπω σε άλλες συχνότητες, αλλά χάθηκε ένας... νέος άνθρωπος και κινδύνευσαν δύο κοπέλες! Δεν φο­ρούσαν ζώνες ασφαλείας! Δεν έκαναν, δηλαδή, την απλή, απλούστα­τη κίνηση. Ένα «κλικ» είναι και σε δένει με τη ζωή! Γύρισε το αμάξι τούμπα, αλλά η ζώνη θα είχε εξασφαλίσει τουλάχιστον την αποφυγή του πολύ σοβαρού τραυματισμού. Πόσες φο­ρές έχω πιάσει τον εαυτό μου να έχει ξεχάσει να φορέσει τη ζώνη και του αλλάζω τα φώτα στο καταχέριασμα! Και τα παιδιά δεν αρκεί να τα βάζουμε στο πίσω κάθισμα. Να φορούν και τη ζώνη τους. Και η ταχύτητα, ιδίως τις ώρες που οι δρό­μοι είναι άδειοι. 

Δεν χαρίζεται ο χάρος στα τροχαία! Παραμονεύει σε κάθε στροφή, σε κάθε δι­ασταύρωση. Περιμένει να μας βρει χωρίς ζώνη, να μας ανταμώσει πιωμένους, να μας συναντήσει με το κινητό στο ένα χέρι και το τσιγάρο στο άλλο (ναι, συμβαίνει κι αυτό) και να μας στείλει στη βάρκα με τον βαρκά­ρη της Αχερουσίας. Περιμένει στα «φανάρια», εκεί όπου εμείς οι μάγκες ορμάμε να περάσουμε μόλις ανάψει το κόκκινο και ο άλλος, ανύποπτος, πατάει γκάζι γιατί ανάβει πράσινο! Εκεί γίνεται το... «και όποιον πάρει ο χάρος»! Ναι, συγκίνηση και σοκ για τον τραγουδιστή, ο οποίος, όπως έμαθα από το ίντερνετ, ήταν αυτοδημιούργητος, ήταν παιδί του you Tube και γνώριζε τεράστια επιτυχία. Λυπάμαι που δεν είχα ακούσει τη μουσική του, ίσως κάποια στιγ­μή το προσπαθήσω, αν και οι χώροι στους οποίους δούλευε δεν ταιριάζουν στη δική μου μουσική αισθητική. Αυτό, όμως, δεν έχει σημασία, όταν τα τραγούδια του τα απολάμβαναν εκατοντάδες χιλιάδες, νέοι κυρίως, Έλληνες. Είδα, μάλιστα, ότι και η συμπαθέστατη Ελληνοκαναδή ηθοποιός Νία Βαρντάλος έγραψε στο διαδίκτυο ότι εί­χε ερωτευτεί τη μουσική του Παντελίδη. Συνεπώς, κάτι πρέπει να «έλε­γαν» τα τραγούδια του. Διάβασα ακόμη ότι προερχόταν από τις τάξεις του Πολεμι­κού Ναυτικού, από το οποίο παραιτήθηκε για να γίνει επαγγελματίας τραγουδιστής. 

Δυστυχώς, ο μολώχ της ασφάλτου δεν κάνει διακρίσεις. Δεν προσέχεις, θα πληρώ­σεις, όποιος και αν είσαι. Να το θυμόμαστε πάντα. Ένα «κλικ» είναι, μια απλή κίνηση ρουτίνας και τίποτε άλλο. Ζώνη ασφαλεί­ας, διαύγεια και το πόδι στο γκάζι με μέ­τρο. Δεν είναι μαγκιά η ταχύτητα, κυρίως στους ελληνικούς δρόμους. Δεν είναι... 

Η ΑΚΙΣ (akis@dimokratianews.gr)
(ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ-19/02/2016)

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια δημοσιεύονται με μια καθυστέρηση και αφού τα δει κάποιος από τη διαχείριση και όχι για λογοκρισία αλλά έλεγχο για: μη αναφορά σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, διευθύνσεις ή υβριστικά μηνύματα ή δεσμούς (Link) με σεξουαλικό περιεχόμενο.
Τα σχόλια, οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά.

ΕΠΙΣΚΕΠΤΕΣ ΑΠΟ 15 ΣΕΠ. 2010

ΠΑΡΟΝΤΕΣ

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Photobucket
 
Support : ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ | ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ | ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ
Copyright © 2013. ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ - All Rights Reserved
Template Created by ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ Published by ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ
Proudly powered by Blogger