Αρχική » » Τι ήθελες και το έλεγες;

Τι ήθελες και το έλεγες;


Το Προσφυγικό και τα σχέδια της Τουρκίας για το Αιγαίο. 

Έχω βαρεθεί να ακούω τη γυναίκα μου να με επιπλήττει με τη φράση: «Μα, τι ήθελες και το έλεγες, χρι­στιανέ μου;» Είναι αλήθεια ότι το λέω κι εγώ μέσα μου κάποιες φορές που επιβεβαιώνο­νται οι μελανές προβλέψεις μου. Αλλά, για σταθείτε. Δεν είναι στις «αρμοδιότητες» του δημοσιογράφου και το να προτρέχει των γε­γονότων; 

Δηλαδή ήταν τόσο δύσκολο να σκεφτεί κανείς και να γράψει ότι το Προσφυγικό εί­ναι ένα πρόβλημα που.... θα έπνιγε τη χώρα αν δεν λαμβάναμε εγκαίρως μέτρα; Ήταν τόσο δύσκολο να σκεφτείς και να γράψεις ότι οι Ευρωπαί­οι, και κυρίως οι γερμανόφωνοι, θα μας «πουλήσουν» όταν απέ­ναντι τους θα έχουν το δίλημμα «Ελλάδα ή Τουρκία»; Λίγο να έχεις διαβάσει την Ιστορία των τελευταίων 100 ετών, θα δεις ότι οι Τούρκοι με τους Γερμανούς έχουν στενό δεσμό. Κι αν έχεις ταξιδέψει στα ιωνικά παράλια, θα έχεις διαπιστώσει ότι τα τεράστια ξενοδοχει­ακά συγκροτήματα φιλοξενούν κυρίως Γερμανούς και Άγγλους, οι οποίοι έχουν επίσης καλές σχέσεις με τους Οθωμανούς. Κι αν έχεις λίγο ασχοληθεί με τα ελληνοτουρκικά των τελευταίων ετών, θα έχεις εύκολα αντιληφθεί ότι για τους Τούρκους οι «ελληνο­τουρκικές σχέσεις» κλείνονται μέσα σε τρεις λέξεις: «25ος Μεσημβρινός». Ο εν λόγιο Με­σημβρινός διέρχεται δυτικά του Ηρακλείου Κρήτης, περνά σε απόσταση αναπνοής από το στενό του Καφηρέα (Εύβοια), το οποίο βρίσκεται απέναντι από το Πόρτο Ράφτη και τη Λούτσα, δυτικά της Μυκόνου, διασχίζει την Τήνο, περνά δυτικά της Λήμνου και δι­έρχεται σε απόσταση αναπνοής από την Ξάνθη, η οποία απέχει 150 χιλιόμετρα από τα ελληνοτουρκικά σύνορα. 

Πριν από χρό­νια σε μια επίσκεψη στο υπουργείο Αμύνης ο τότε υπουργός, αείμνηστος ευπατρίδης, Ευ­άγγελος Αβέρωφ, μας είχε πει: «Η Τουρκία έναν σταθερό στόχο έχει. Τον 25ο Μεσημ­βρινό». Πόσο δύσκολο, λοιπόν, είναι για κά­ποιον που γνωρίζει τα ανωτέρω να αντιληφθεί ότι η Τουρκία δεν πρόκειται να σταματήσει να προκαλεί προβλήματα στο Αιγαίο στον αιώνα τον άπαντα; Πόσο δύσκολο είναι να καταλάβεις ότι το Προσφυγικό είναι «βούτυρο στο ψωμί» των τουρκικών επιδιώξε­ων; Πόσο δύσκολο είναι να αντιληφθείς ότι όσο το Κουρδικό «σφίγγει» τους Τούρκους, εκείνοι θα ξαναζεσταίνουν τον πόθο να φτάσει η επικράτειά τους έως τον 25ο Μεσημβρινό, δηλαδή να διχοτομήσουν το Αιγαίο και τον εναέριο χώρο του; Δεν εί­ναι αυτονόητο ότι με το να στέλνει μιλιούνια δυστυχισμένων (ίσως και άλλων, που δεν εί­ναι πρόσφυγες) στην Ελλάδα, της προκαλεί ένα εσωτερικό πρόβλημα; 

Δεν είναι το Προσφυγικό βραδυφλεγής βόμβα στο μαλακό μας υπογάστριο; Απλά πράγματα, αλλά χρειάζεται και πολιτική πείρα, η οποία σήμερα δεν υπάρχει! 

H AKΙΣ-akis@dimokratianews.gr
(ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ-25/02/2016)

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια δημοσιεύονται με μια καθυστέρηση και αφού τα δει κάποιος από τη διαχείριση και όχι για λογοκρισία αλλά έλεγχο για: μη αναφορά σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, διευθύνσεις ή υβριστικά μηνύματα ή δεσμούς (Link) με σεξουαλικό περιεχόμενο.
Τα σχόλια, οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά.

ΕΠΙΣΚΕΠΤΕΣ ΑΠΟ 15 ΣΕΠ. 2010

ΠΑΡΟΝΤΕΣ

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Photobucket
 
Support : ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ | ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ | ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ
Copyright © 2013. ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ - All Rights Reserved
Template Created by ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ Published by ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ
Proudly powered by Blogger