Αρχική » » (Μας) δουλεύουν με υπερωρίες

(Μας) δουλεύουν με υπερωρίες


Η Αριστερά κυβερνά και το... γλεντά - Ξέφρενο φαγοπότι στα υπουργεία και τα πολιτικά γραφεία 

Πώς γίνεται μία χώρα με πραγματική ανεργία που ξεπερνάει κατά πολύ το 30% και με έναν δημόσιο τομέα, που παρά τις περικοπές εξα­κολουθεί να έχει μια ικανοποιητική στελέχωση να ξοδεύει εκατομμύ­ρια ευρώ σε... υπερωρίες; Διαβάστε την αποκάλυψη της εφημερίδας ΠΑΡΑΣΚΗΝΙΟ και θα καταλάβετε: 

«Μας είπαν πως για τις υπερωρίες που εγκρίνουν ή ενέκριναν στο παρελθόν φταίει το... θεσμοθετημένο ωράριο εργασίας, το οποίο σε κάποιες περιπτώσεις απλά δεν καλύπτει τις ανάγκες της υπηρε­σίας. Για παράδειγμα, το πενθήμερο και οκτάωρο δεν προβλέπει τη λειτουργία όλο το 24ωρο και 7 μέρες την εβδομάδα μας είπε βουλευτής. Γιατί δεν αλλάζατε το ωράριο ρωτήσαμε, «δεν πρόλαβα» ήταν η απάντηση. Οι περιπτώσεις, οι οποίες καταγράφονται από το «ΠΑΡΑΣΚΗΝΙΟ» οδηγούν μάλλον εύκολα τον καθένα μας στην απά­ντηση που δεν μας έδωσαν α αρμόδιοι. 

Ξεκινώντας λοιπόν από τη γενική γραμματεία του πρωθυπουργού, βλέπουμε πως φέτος στην πιο βαθιά κρίση εγκρίθηκαν 9.500 ευρώ για υπερωρίες του μηνός Ιανουαρίου του 2016. 

Υπερωρίες και στο πολιτικό γραφείο του υπουργού Επικρατείας, στο οποίο εγκρίθηκαν 4.500 για τον Ιανουάριο. Ο υπερωρίες, όμως, δεν σταματούν εδώ. Για τις ανάγκες του πολιτικού γραφείου του υφυπουργού στον πρωθυπουργό για τον συντονισμό του κυβερνητικού έργου θα πληρωθούν 2.750 ευρώ για την υπερωριακή απασχό­ληση του Ιανουαρίου. Ο ειδικός φορέας με κωδικό 23-710 αφορά το πολιτικό γραφείο του υπουργού Επικρατείας για τον συντονισμό του κυβερνητικού έργου. Το υπουργείο Οικονομικών έχει προβλέψει στον φετινό προϋπολογισμό 51.000 ευρώ, από τα οποία τα 21.500 αφορούν την αποζημίωση για υπερωριακή εργασία, τα 24.500 την αμοιβή για εργασία κατά τις εξαιρέσιμες ημέρες και νυχτερινές ώρες και 5.000 αφορούν πρόσθετες παροχές. 

Πολλή δουλειά φαίνεται πως έχει πέσει και στο υπουργείο Εξωτερι­κών, αφού για τον Νοέμβριο και τον Δεκέμβριο που μας πέρασε είχε εγκριθεί κονδύλι ύψους 79.432 ευρώ. Σπάταλο αποδεικνύεται και το υπουργείο Οικονομικών, αφού για την πληρωμή υπερωριών στα γραφεία του υπουργού, του αναπληρωτή υπουργού, των γενικών γραμματέων, του ΣΟΕ, του Οικονομικού Εισαγγελέα και λοιπών ΚΥ του υπουργείου Οικονομικών για το πρώτο εξάμηνο του 2016 εγκρίθηκε πίστωση 100.000 ευρώ. 

Από τις υπερωρίες φυσικά δεν θα μπορούσαν να απέχουν και οι περιφέρειες! Στην περιφέρεια Αττικής της Ρένα Δούρου έχει προϋπολογίσει 250.000 για τις υπερωρίες του 2016 στην Ανατολική Αττική, 220.000 στη Δυτική Αττική, 150.000 στις υπηρεσίες που υπάγονται στη διεύθυνση νήσων και 2.890.000 στον κεντρικό τομέα.» 

(ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ-17/02/2016)

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια δημοσιεύονται με μια καθυστέρηση και αφού τα δει κάποιος από τη διαχείριση και όχι για λογοκρισία αλλά έλεγχο για: μη αναφορά σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, διευθύνσεις ή υβριστικά μηνύματα ή δεσμούς (Link) με σεξουαλικό περιεχόμενο.
Τα σχόλια, οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά.

ΕΠΙΣΚΕΠΤΕΣ ΑΠΟ 15 ΣΕΠ. 2010

ΠΑΡΟΝΤΕΣ

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Photobucket
 
Support : ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ | ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ | ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ
Copyright © 2013. ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ - All Rights Reserved
Template Created by ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ Published by ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ
Proudly powered by Blogger