Αρχική » » Πολύπτυχο: Οι Τούρκοι, οι Γερμανοί, ο Λαζόπουλος και ο Σγουρίδης

Πολύπτυχο: Οι Τούρκοι, οι Γερμανοί, ο Λαζόπουλος και ο Σγουρίδης


Χθες ο Σγουρίδης δήλωσε ότι «ο Τσίπρας είπε ψέματα στους αγρότες». Βλέποντας ότι υπάρχει δυσφορία από την πλευρά του Μαξίμου, παραιτήθηκε. Δεν ξέρω αν θα γίνει δεκτή. Στο φινάλε, την αλήθεια είπε. Ο Τσίπρας είπε ψέματα και στους αγρότες... 

Του ΓΙΩΡΓΟΥ ΤΡΑΓΚΑ 

Φαίνεται ότι «δουλεύουν» πάρα πολύ οι μυστικές υπηρεσίες στην Τουρκία. Πριν από κάθε μεγάλο πο­λιτικό γεγονός συνήθως σκάει μια βόμβα σε κάποια κεντρική πλατεία, δολοφονώντας δεκάδες αθώους πολίτες. Ο τρόμος που απλώνεται σε όλη τη χώρα και η κινητοποίηση αμέσως μετά της κρατικής μηχανής φέρνουν σημαντικά πολιτικά γεγο­νότα και εξελίξεις. 

Είναι γνωστό ότι ο ιός της φοβίας και το αίσθημα ανασφάλειας στρέφουν τον κόσμο σε συντηρητικότερες... θέ­σεις και σε στήριξη της υπάρχουσας κυβέρνησης. Δεν θέλω να πω ότι οι βόμβες στηρίζουν το καθεστώς του σουλτάνου Ερντογάν. Ούτε να υπαινιχθώ ότι οι τουρκικές μυστικές υπηρεσίες ή το βαθύ παρακράτος της Τουρκίας «σκοτώνουν κόσμο» και μετά τα ρίχνουν στους Κούρδους ή στους Αριστεριστές. Υπάρχουν, όμως, κάποιες συμπτώσεις, βρε αδερφέ, που σε οδηγούν στο συμπέρασμα ότι ο «πολυχρονεμένος σουλ­τάνος» πολιτικά ωφελήθηκε κάθε φορά που υπήρξε τυφλό τρομοκρατι­κό χτύπημα. 

Παραδείγματος χάριν, να σας θυμί­σω ότι δεν μπορούσε να σχηματίσει αυτοδύναμη κυβέρνηση και πριν ο γειτονικός λαός να οδηγηθεί πάλι σε κάλπες έσκασε εκείνη η βόμβα στην Κωνσταντινούπολη, πίσω από τους διαδηλωτές, σκορπώντας ατμόσφαι­ρα ανασφάλειας σε όλη την Τουρκία. Έτσι, εντελώς συμπτωματικά, έφτασε στον εκλογικό θρίαμβο και στην παν­τοδυναμία. 

Τώρα, θρασύτατος, υβρίζει τους Αμερικανούς και τους Ρώσους. Έφτασε στο σημείο να κουνάει το δά­χτυλο στον Μπαράκ Ομπάμα και να του λέει: «Η είσαι μαζί μου ή με τους τρομοκράτες». «Τα έφτιαξε» με τη Μέρκελ σε βάρος των ελληνικών κυ­ριαρχικών δικαιωμάτων και, θέλον­τας να επεκταθεί τουλάχιστον 10 χι­λιόμετρα εντός του συριακού εδά­φους (ένα όνειρο πολύ παλιό για την Άγκυρα), προετοιμάζει χερσαίες επιχειρήσεις. Αψηφά τους Ρώσους, για­τί πιστεύει ότι θα έχει την πλάτη του ΝΑΤΟ και της Ευρώπης, που τον θε­ωρεί «πασπαρτού» για το προσφυγικό πρόβλημα. 

Πριν, όμως, επιχειρήσει να εισέλθει στη Συρία και να χτυπήσει τους Κούρδους, θέλει ένα ακόμη πρό­σχημα, μία επιβεβαίωση για να φω­νάξει προς τους Αμερικανούς και τα διεθνή ΜΜΕ ότι οι Κούρδοι που πο­λεμούν το ISIS είναι τρομοκράτες. Εντελώς συμπτωματικά, είχαμε μία ακόμα βόμβα χθες στην Τουρκία και μάλιστα εναντίον στρατιωτικού λεωφορείου, με δεκάδες νεκρούς και τραυματίες. 

Πολύ πονηρή σύμπτωση και δεν αποκλείω εντός των προσεχών ωρών να υπάρξουν δηλώσεις της τουρκικής ηγεσίας, που θα αποδί­δουν το χτύπημα στους Κούρδους, θα δείτε πόσο θα συμπαρασταθούν στον Ερντογάν οι Γερμανοί, που παίζουν το πιο βρώμικο παιχνίδι, ενισχύοντας τον επεκτατισμό του και την περίφημη ευρωπαϊκή πορεία του. Μια πορεία που περιλαμβάνει μεγά­λο γκριζάρισμα του Αιγαίου, εκχώ­ρηση ελληνικών κυριαρχικών δι­καιωμάτων και εκκίνηση αυτονομιστικού κινήματος των μουσουλμά­νων της Θράκης. Προετοιμάζονται πολλά χρόνια γι’ αυτό. 

Θέλω σήμερα να γράψω και δυο λό­για για το θέμα που δημιουργήθηκε με τον Λάκη Λαζόπουλο. Πιστεύω ότι ήταν «χοντρομαλακία» αυτό που είπε για τα άτομα με αναπηρία, αλλά δεν είχε καμία πρόθεση να θίξει άλλους, εκτός από τον Βόλφγκανγκ Σόιμπλε και τις ανθελληνικές ψυχοπαθητικές εμμονές του. Εύλογες και αναμενόμενες ήταν οι θυελλώδεις αντιδράσεις όλων των ατόμων με αναπηρία. Και ποιος δεν έχει κάνει λάθος ή «χοντρομαλακία»; θα έλεγα ότι η μεγαλύτερη ανοησία που έχει κάνει ένας καλλιτέχνης που εκτιμώ είναι ότι ταυτίστηκε με έναν πρωθυ­πουργό και με μια συγκυβέρνηση που υπηρετούν δουλικά ένα κατοχικό σύμφωνο και μάλιστα πολύ χειρότε­ρο του προηγούμενου κατοχικού συμφώνου της Δεξιάς. 

Κλείνοντας το σημερινό άρθρο, θα μείνω λίγο στην υπόθεση της παραίτησης Σγουρίδη. Είναι αξιοπρεπής άνθρωπος και μορφωμένος. Χθες δήλωσε ότι «ο Τσίπρας είπε ψέματα στους αγρότες. Άλλα τους υποσχέθηκε και άλλα έκανε, εξαπατώντας τους». Βλέποντας ότι υπάρχει δυ­σφορία από την πλευρά του Μαξί­μου, παραιτήθηκε. Δεν ξέρω αν θα γίνει δεκτή, από τον Αλέξη, αλλά εί­ναι πράξη έντιμη και γενναία. Στο φινάλε, την αλήθεια είπε. Ο Τσίπρας εί­πε ψέματα και στους αγρότες... 

[ΑΝΕΞΑΡΤΗΣΙΑ (ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΣΚΟΠΕΥΤΗΣ)-18/02/2016] 

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια δημοσιεύονται με μια καθυστέρηση και αφού τα δει κάποιος από τη διαχείριση και όχι για λογοκρισία αλλά έλεγχο για: μη αναφορά σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, διευθύνσεις ή υβριστικά μηνύματα ή δεσμούς (Link) με σεξουαλικό περιεχόμενο.
Τα σχόλια, οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά.

ΕΠΙΣΚΕΠΤΕΣ ΑΠΟ 15 ΣΕΠ. 2010

ΠΑΡΟΝΤΕΣ

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Photobucket
 
Support : ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ | ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ | ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ
Copyright © 2013. ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ - All Rights Reserved
Template Created by ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ Published by ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ
Proudly powered by Blogger