Αρχική » » Διεθνές πιστοποιητικό ISO για το ΚΕΠΥΕΣ

Διεθνές πιστοποιητικό ISO για το ΚΕΠΥΕΣ


Ο πρώτος φορέας του ελληνικού κράτους που το λαμβάνει. 

Ξαναέβαλαν τα «γυαλιά» σε όλους τους κρα­τικούς φορείς τα στελέχη του Κέντρου Πλη­ροφορικής Υποστήριξης Ελληνικού Στρα­τού, αφού το ΚΕΠΥΕΣ πέτυχε την επαναπιστοποίησή του ως προς το διεθνές πρότυ­πο «ΕΝ ISO 27001:2013», μετά από επιθεώρηση από τον αρμόδιο Οργανισμό Πιστοποίησης. 

Σημειώνεται ότι το ΚΕΠΥΕΣ είναι ο πρώτος φορέας στον χώρο των Ενόπλων Δυνάμεων και του ...
δημόσιου-κρατικού τομέα που λαμβάνει τη σχετική πιστοποίηση. Στο ΓΕΣ τονί­ζουν πως ο στόχος που έχει θέσει το Επιτελείο είναι η μόνιμη ανάπτυξη, λειτουργία και διαχείριση ασφαλών Πληροφο­ριακών Συστημάτων, υψηλής επιχειρησιακής ετοιμότητας και διαθεσιμότητας, και η επαναπιστοποίηση του ΚΕΠΥΕΣ αποδεικνύει πως ο στόχος έχει επιτευχθεί. Για την ιστορία θυμίζουμε πως το ΚΕΠΥΕΣ έχει βαρύ φορτίο στην πλάτη του από τα πρώτα βήματα της Υπηρεσίας και τον πρώτο υπολογι­στή που απέκτησε το ΓΕΣ στα τέλη του 1960, μεγέθους... άρ­ματος (παρά τις περιορισμένες δυνατότητές του). Ένα μεγά­λο βήμα προόδου έγινε την περίοδο 1977-1982, όταν για την τότε Διεύθυνση Στατιστικής αγοράστηκε ηλεκτρονικός υπολογιστής με εφαρμογές σε γλώσσες προγραμματισμού για την κάλυψη αναγκών μισθοδοσίας προσωπικού, υλι­κών, επιστράτευσης κ.λπ. 

Η μετάβαση στη νέα εποχή έγινε τη δεκαετία του 1980, όταν λειτούργησε το Κέντρο Ηλεκτρονικών Υπολογιστών Εθνικής Άμυνας (ΚΗΥΕΘΑ), που στεγαζόταν στο υπόγειο του κεντρικού κτηρίου του ΓΕΣ και αγοράστηκε ηλεκτρονι­κός υπολογιστής (Mainframe Cyber 170/730). Το 1998 ιδρύθηκε ιδιαίτερο Σώμα Έρευνας και Πληροφορικής και τον Ιανουάριο του 2003 μετονομάστηκε σε ΚΕΠΥΕΣ, με εξειδικευμένα στελέχη του Σώματος Έρευνας και Πληροφορικής που παρέχουν ολοκληρωμένη υποστήριξη. 

Κώστας Αττίας 
(ΤΟ ΠΑΡΑΣΚΗΝΙΟ-09/1/2016)

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια δημοσιεύονται με μια καθυστέρηση και αφού τα δει κάποιος από τη διαχείριση και όχι για λογοκρισία αλλά έλεγχο για: μη αναφορά σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, διευθύνσεις ή υβριστικά μηνύματα ή δεσμούς (Link) με σεξουαλικό περιεχόμενο.
Τα σχόλια, οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά.

ΕΠΙΣΚΕΠΤΕΣ ΑΠΟ 15 ΣΕΠ. 2010

ΠΑΡΟΝΤΕΣ

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Photobucket
 
Support : ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ | ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ | ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ
Copyright © 2013. ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ - All Rights Reserved
Template Created by ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ Published by ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ
Proudly powered by Blogger