Αρχική » » Το υπουργείο άμυνας νομοθετεί τις πελατειακές σχέσεις

Το υπουργείο άμυνας νομοθετεί τις πελατειακές σχέσεις


Στον βραχύβιο της βίο η κυβέρνηση Τσίπρα-Καμμένου για μια ακόμη φορά αποδεικνύει ότι λειτουργεί με εθνικά ανεύθυνο και αδιαφανή τρόπο και ότι νομοθετεί με πελατειακές και ρουσφετολογικές πρακτικές.

Με το σχέδιο νόμου που κατατέθηκε πρό­σφατα για συζήτηση στην Διαρκή Επιτρο­πή Εθνικής Άμυνας και Εξωτερικών Υπο­θέσεων της Βουλής επισημοποιούνται και νομοθετούνται οι πελατειακές σχέσεις( κοινώς τα ρουσφέτια, και καταστρατηγεί­ται κάθε έννοια της ιεραρχικής δομής των Ενόπλων Δυνάμεων.

Το νομοσχέδιο με τίτλο «Ρύθμιση θεμά­των μεταθέσεων οπλιτών, μέριμνας προσωπικού και ...άλλες διατάξεις» δημιουργεί μείζον ζήτημα για τον υπουργό Εθνικής Άμυνας κ. Καμμένο, αφού είτε εψεύδετο συνειδητά όταν δήλωνε διαρκώς ότι «τα ρουσφέτια καταργήθηκαν», είτε δεν γνωρίζει τι του γίνεται. Χαρακτηριστικά πριν περίπου ένα χρόνο, τον Φεβρουάριο 2015, ο κ. Καμμένος ως υπουργός είχε επισκεφτεί τον Έβρο απ' όπου είχε ανακοινώσει πως «στο υπουργείο Εθνικής Άμυνας καταργή­σαμε τα ρουσφέτια». Τον Ιούλιο του 2015 στην τελετή ορκωμοσίας νεοσυλλέκτων οπλιτών στην Τρίπολη είχε δηλώσει επισήμως για πολλοστή φορά επί θητείας του ότι «οι εποχές του ρουσφετιού τελείωσαν και πλέον όλοι θα αντιμετωπίζονται ισότιμα και θα τηρούνται αυστηρά οι μεταθέσεις».

Το ότι είπε όλα αυτά τα βαρύγδουπα δεν σημαίνει ότι τα έκανε και πράξη, το σχέδιο νόμου που προαναφέραμε το αποδεικνύει. Εξ άλλου ο κ. Καμμένος και για άλλα θέμα­τα στο παρελθόν έχει κάνει βαρύγδουπες εξαγγελίες, όπως π.χ. για την επανασύστα­ση των Μικτών Ομάδων Μηχανημάτων Ανασυγκροτήσεως (ΜΟΜΑ), αλλά τελικά αυτές οι εξαγγελίες ουδόλως υλοποιού­νται και παραμένουν ερμητικά κλειστές στα συρτάρια των καρεκλοκένταυρων του υπουργείου του.

Το σχέδιο νόμου «Ρύθμιση θεμάτων μεταθέσεων οπλιτών, μέριμνας προσωπι­κού και άλλες διατάξεις» με τα 29 άρθρα του επισημοποιεί ουσιαστικά την αναξιοκρατική εύνοια και την χαριστική πολιτι­κάντικη εξυπηρέτηση στις Ένοπλες Δυνά­μεις, ήτοι επισημοποιεί τα κοινώς λεγόμενα βύσματα. Στο άρθρο 1 του σχεδίου νόμου αναφέρεται: «Ο υπουργός Εθνικής Άμυ­νας, κατόπιν εισήγησης της αρμόδιας κατά Κλάδο Διεύθυνσης των ΕΔ, αποφασίζει και υλοποιεί τις τοποθετήσεις, μεταθέσεις αποσπάσεις και διαθέσεις του προσωπικού των κατηγοριών της προηγούμενης παραγρά­φου. Η παραπάνω αρμοδιότητα δύναται να μεταβιβάζεται στους Αρχηγούς των Γενικών Επιτελείων, οι οποίοι έχουν το δικαίωμα περαιτέρω μεταβίβασης της». Δηλαδή με αυτό το άρθρο η κομματική καμαρίλα του υπουργείου μπορεί να παρεμβαίνει στο σύστημα μεταθέσεων των οπλιτών, αρμο­διότητα που θα έπρεπε να την έχουν οι οικείες Διευθύνσεις των Κλάδων.

Στο άρθρο 6 αναφέρεται: «Για υπηρεσι­ακούς λόγους και για λόγους που επιβάλλει η ανάγκη κοινωνικής προσφοράς των ΕΔ, δύναται να εξαιρείται ποσοστό οπλιτών έως το 2% του συνολικού αριθμού των καταταγέντων σε κάθε ΕΣΣΟ ανά Κλάδο των ΕΔ». Και με αυτό το άρθρο νομιμοποιούνται οι χαριστικές εξυπηρετήσεις των πολιτικάντη­δων προς τους υποστηρικτές τους εντός και εκτός Ενόπλων Δυνάμεων. Στο άρθρο 20 καθορίζεται η λειτουργία Γραφείων Στήριξης Οπλιτών στα τρία Επιτελεία τα οποία θα έχουν ως σκοπό «την παροχή συναισθηματικής υποστήριξης στους οπλίτες και την καταγραφή, αξιολόγηση και προώθηση καταγγελιών των οπλιτών που σχετίζονται κυρίως με πράξεις ή παραλεί­ψεις των οργάνων της διοίκησης σχετικά με παραβίαση ανθρωπίνων δικαιωμάτων, καθώς και κάθε άλλης προσβολής της ανθρώπινης αξιοπρέπειας». Με το άρθρο αυτό ουσιαστικά επισημοποιείται η διαβολή και η συκοφαντία, ήτοι η ρουφιανιά, και βέβαια καταστρατηγείται κάθε έννοια της ιεραρχικής δομής των ΕΔ.

Στον βραχύβιο της βίο η κυβέρνηση Τσίπρα-Καμμένου για μια ακόμη φορά, με το κατατεθέν προς διαβούλευση νομοσχέ­διο, αποδεικνύει ότι λειτουργεί με εθνικά ανεύθυνο και αδιαφανή τρόπο και ότι νομοθετεί με πελατειακές και ρουσφετολογικές πρακτικές. Οι σπιθαμιαίοι, ποταποί πολιτικάντηδες και οι κομματικές καμαρίλες του ΣΥΡΙΖΑ και των ΑΝΕΛ ενώ παριστάνουν τους εκσυγχρονιστές και τους αξιοκράτες, στην πραγματικότητα είναι αδιόρθωτοι οπαδοί της ρουσφετολογίας και ρουσφετοπραξίας, ακόμη και στον πολύ ευαίσθητο τομέα των Ενόπλων Δυνάμεων.

Ο ψευτοτσαμπoυκάς και «τουρκοφά­γος» υπουργός Άμυνας πολύ γρήγορα ξέχασε τα φλογερά αντιρουσφετολογικά παραληρήματα του από το πρόσφατο παρελθόν και βαδίζει όπως όλοι οι πολιτικάντηδες του συνταγματικού τόξου στον ολισθηρό δρόμο της αναξιοκρατικής εύνοι­ας στο στράτευμα.

Γ. ΛΙΝΑΡΔΗΣ
(ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ-20/01/2016)

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια δημοσιεύονται με μια καθυστέρηση και αφού τα δει κάποιος από τη διαχείριση και όχι για λογοκρισία αλλά έλεγχο για: μη αναφορά σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, διευθύνσεις ή υβριστικά μηνύματα ή δεσμούς (Link) με σεξουαλικό περιεχόμενο.
Τα σχόλια, οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά.

ΕΠΙΣΚΕΠΤΕΣ ΑΠΟ 15 ΣΕΠ. 2010

ΠΑΡΟΝΤΕΣ

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Photobucket
 
Support : ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ | ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ | ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ
Copyright © 2013. ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ - All Rights Reserved
Template Created by ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ Published by ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ
Proudly powered by Blogger