Αρχική » » Ο ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ ΣΥΓΚΡΟΥΕΤΑΙ ΜΕ ΤΟΝ ΤΣΙΠΡΑ, ΑΛΛΑΖΕΙ ΤΗ ΝΔ.

Ο ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ ΣΥΓΚΡΟΥΕΤΑΙ ΜΕ ΤΟΝ ΤΣΙΠΡΑ, ΑΛΛΑΖΕΙ ΤΗ ΝΔ.


Στην πρώτη του ομιλία στη «γαλάζια» Κ.Ο. ως αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης ξεκαθάρισε πως για να υπάρχει σοβαρή αντιπολίτευση πρέπει να υπάρχει και πρόταση, ειδάλλως θα πρόκειται για στείρο λαϊκισμό. 

Μετά τη μετωπική σύγκρουση με τον πρωθυπουργό, Αλέξη Τσίπρα, το βράδυ της Τρίτης από το βήμα της Βουλής, ο Κυριάκος Μητσοτάκης ετοιμάζει περιοδείες και συναντήσεις με Ευρωπαίους ηγέτες -στο πλαίσιο του Συνεδρίου του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμ­ματος (ΕΛΚ)— μέσα στον Φεβρουάριο για να ενισχύσει το προφίλ του, ενώ κύριο μέλημά του παραμένει η ανασυγκρότηση της Νέας Δημοκρατίας. Στη Βουλή, πάντως, με αφορμή την προ ημερησίας συζήτηση που ζήτησε ο ΣΥΡΙΖΑ για το ασφαλιστικό, ο νέος αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης έδωσε το στίγμα του, που συνοψίζεται στο εξής: σκληρή αντιπολίτευση, με εναλλακτι­κή όμως πρόταση. Ο Κυριάκος Μητσοτάκης στην ομιλία του ανέδειξε τις καθυστερήσεις αλλά και τα λάθη που έχουν γίνει στον έναν χρόνο της κυβέρνησης της Αριστεράς, όπως στο ασφαλιστικό και το φορολογικό.... 

Βέβαια, τώρα η Συγγρού πρέπει να δώσει στη δημοσιότητα το δικό της σχέδιο για το ασφαλιστικό σύστημα, αφού ο ίδιος ο αρχη­γός της παράταξης στην πρώτη του ομιλία στη «γαλάζια» Κοινοβουλευτική Ομάδα με τη νέα του ιδιότητα ξεκαθάρισε ότι για να υπάρχει σοβαρή αντιπολίτευση πρέπει να υπάρχει και πρόταση, ειδάλλως θα πρόκει­ται για στείρο λαϊκισμό, ό,τι, δηλαδή, έκαναν, όπως λέει, ο Αλέξης Τσίπρας και ο ΣΥΡΙΖΑ, υποσχόμενοι προεκλογικά τα πάντα στους πάντες. Όπως φαίνεται, ο νέος πρόεδρος της ΝΔ ξεκινά «σκληρό ροκ» με τον πρωθυπουργό, αφού στοχεύει να δημιουργήσει το δίπολο Μητσοτάκης - Τσίπρας, σε ένα περιβάλλον ιδιαίτερα ασφυκτικό, με τις κι­νητοποιήσεις επαγγελματικών ομάδων να βρίσκονται στην ημερήσια διάταξη. 

Αέρας ανανέωσης 

Στο εσωκομματικό επίπεδο, πάντως, μετά και την ανακοίνωση των νέων συντονιστών και τομεαρχών, ο πρόεδρος της ΝΔ θέλει να ολοκληρώσει και τις τελευταίες αλλαγές στη Συγγρού στις Γραμματείες και να ρίξει το βά­ρος του στο τακτικό συνέδριο που προγραμ­ματίζεται για τις 15-17 Απριλίου, με εναλλα­κτική ημερομηνία τις 13-15 Μαΐου. Τότε θα εκλεγούν νέα μέλη στην Πολιτική Επιτροπή (Π.Ε.), ενώ θα αλλάξει και ο γραμματέας του κόμματος, εν προκειμενω ο Ανδρέας Παπαμιμίκος, ο οποίος θα αναλάβει άλλο ρόλο. 

Πέρα όμως από αυτά, ο Κυριάκος Μητσο­τάκης θέλει να δώσει νέα πνοή στη ΝΔ, μέσα από καταστατικές αλλαγές που μπορούν να ταρακουνήσουν την αξιωματική αντιπολίτευ­ση και να φέρουν αέρα ανανέωσης. Το τετράπτυχο, λοιπόν, στο συνέδριο θα είναι «μέλη θητεία - ασυμβίβαστο - πολλή ανανέωση». Σύμφωνα με πληροφορίες, ο Κυριάκος Μη­τσοτάκης επιθυμεί να ενισχύσει τον ρόλο των 400.000 και πλέον μελών που ψήφισαν στις εσωκομματικές εκλογές, γι΄ αυτό και στο συνέδριο θα επικυρωθούν τα δικαιώματα και οι υποχρεώσεις τους. Αυτό σημαίνει ότι θα μπορούν να εκλέγονται και να συμμετέχουν σε ομάδες εργασίας, αλλά παράλληλα θα οφείλουν, για παρά­δειγμα, να πληρώνουν την ετήσια συνδρομή τους, αφού... το ταμείον είναι μείον και η Συγγρού επι­διώκει να έχει έσοδα από τα απλά μέλη της. 

Επιπλέον, ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευ­σης θα προτείνει να υπάρ­χει τετραετής θητεία για τον πρόεδρο και αν ο ίδιος επιθυμεί να κατεβεί εκ νέου υποψήφιος να διεκδικήσει την ηγεσία από τη βάση. 

Αν δε ο πρόεδρος είναι και πρωθυπουργός στο τέλος της τετραετίας, τότε η θη­τεία του θα παρατείνεται αυτομάτως. Θητεία όμως η ηγετική ομάδα θα προτείνει και για τις κομματικές θέσεις, ενώ στο τραπέζι έχει πέσει και η πρόταση να οριστούν χρονο­διαγράμματα ακόμα και για τους βουλευτές -για παράδειγμα, πόσες φορές θα μπορούν να θέτουν υποψηφιότητα στις εκλογές. Μια ακόμη πρόταση θα έχει να κάνει με το ασυμ­βίβαστο. Ειδικά στην Π.Ε. υπάρχει η εισήγη­ση να μειωθούν οι θέσεις, ώστε να αποκτή­σει κύρος και ουσία το ανώτατο όργανο της ΝΔ, ενώ θα κατατεθεί και πρόταση να υπάρ­χει ασυμβίβαστο για τους βουλευτές, να μην μπορούν, δηλαδή, να συμμετέχουν «ex officio» στην Π.Ε. Αν το θέλουν, θα πρέπει να διεκδικούν θέση με σταυρό. 

Βέβαια, όλα αυτά θα τα αποφασίσουν οι σύνεδροι στο τακτικό συνέδριο με την ψήφο τους. Στο ενδιάμεσο, η Συγγρού θα δώσει στη δημοσιότητα για διαβούλευση τις προ­τάσεις της προκειμένου να υπάρχει συνδιαμόρφωση από τα μέλη του κόμματος στην τελική πρόταση πριν τεθεί σε ψηφοφορία. 

Συντονιστές και τομεάρχες 

Όσον αφορά στη «σκιώδη κυβέρνηση» που ανακοινώθηκε, ο Κυριάκος Μητσοτάκης επέλεξε να προχωρήσει σε σύνθεση προσώπων παράλληλα με την ανανέωση, αφού αξιοποίησε και βουλευτές που δεν τον στήριξαν στην εσωκομματική μάχη. Όχι όμως αυτούς που ανέβασαν κατακόρυφα τους τόνους, όπως οι Γιώργος Βλάχος και Γεράσιμος Γιακουμάτος, τουλάχιστον όχι για την ώρα. Από το προηγούμενο σχήμα στους συντονιστές παραμένουν ο Χρήστος Σταϊκούρας στην Επιτροπή Οικονομικών Υποθέ­σεων και ο Νίκος Παναγιωτόπουλος σε αυτή των Κοινωνικών Υποθέσεων, ενώ νέα πρόσωπα είναι η Ντόρα Μπακογιάννη ως επικεφαλής Εθνικής Άμυνας και Εξωτερικών Υποθέσεων, η Όλγα Κεφαλογιάννη στην Επιτροπή Παραγωγής και Εμπορίου, ο Θόδωρος Φορτσάκης στη Μορφωτικών Υποθέ­σεων και στην Επιτροπή Δημόσιας Διοίκησης, Δη­μόσιας Τάξης και Δικαιο­σύνης ο Μάκης Βορίδης. Ο νέος πρόεδρος δημιούργησε, μάλιστα, έναν ακόμα τομέα, αυτόν της Μεταναστευτικής Πολιτικής, όπου τοποθέτησε συντονιστή τον πρώην υπουργό Δημόσιας Τάξης Βασίλη Κικίλια. 

Ο κ. Μητσοτάκης ανακοίνωσε και τους νέους επικεφαλής των Γραμματειών. Μετά τους Βασίλη Σπανάκη και Τάσο Γαϊτάνη, που ανέλαβαν τις Γραμματείες Οργανωτικού και Τοπικής Αυτοδιοίκησης αντίστοιχα, τοπο­θέτησε και τον πρώην πρόεδρο της ΟΝΝΕΔ Γιάννη Οικονόμου γραμματέα Στρατηγικού Σχεδιασμού της ΝΔ, στη θεση του στενού του συνεργάτη Νίκου Γεωργιάδη, ο οποίος καλείται να δώσει εξηγήσεις στη Δικαιοσύνη για σοβαρή κατηγορία παιδεραστίας. Ο νέος γραμματέας διατηρεί καλές σχέσεις τόσο με την Ντόρα Μπακογιάννη -την είχε ακολου­θήσει, άλλωστε, και στη Δημοκρατική Συμμαχία- όσο και με τον έναν εκ των δύο αντι­προέδρων της ΝΔ, Κωστή Χατζηδάκη. 

(ΕΠΙΚΑΙΡΑ-28/01/2016)

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια δημοσιεύονται με μια καθυστέρηση και αφού τα δει κάποιος από τη διαχείριση και όχι για λογοκρισία αλλά έλεγχο για: μη αναφορά σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, διευθύνσεις ή υβριστικά μηνύματα ή δεσμούς (Link) με σεξουαλικό περιεχόμενο.
Τα σχόλια, οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά.

ΕΠΙΣΚΕΠΤΕΣ ΑΠΟ 15 ΣΕΠ. 2010

ΠΑΡΟΝΤΕΣ

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Photobucket
 
Support : ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ | ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ | ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ
Copyright © 2013. ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ - All Rights Reserved
Template Created by ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ Published by ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ
Proudly powered by Blogger