Αρχική » » Καμμένος - Βίτσας: «Το Ασφαλιστικό δεν αφορά τις Ένοπλες Δυνάμεις»

Καμμένος - Βίτσας: «Το Ασφαλιστικό δεν αφορά τις Ένοπλες Δυνάμεις»


Οι ρυθμίσεις του νέου Ασφαλιστικού, που προωθεί η κυ­βέρνηση, αφορούν και τους στρατιωτικούς; Όχι, απαντά η πο­λιτική ηγεσία τους υπουργείου Εθνικής Άμυνας. Οι στρατιωτι­κοί, όμως, είναι δύσπιστοι και δικαίως ανησυχούν, διότι δεν είναι η πρώτη φορά που δεσμεύσεις της κυβέρνησης είναι χω­ρίς αντίκρισμα και «έχουν πέσει στο κενό». 

Πάντως, τα όσα αναγράφονται στο σχέδιο του νέου Ασφα­λιστικού είναι «κάπως» ανησυχητικά: «Το... Εθνικό Σύστημα Κοινωνικής Ασφάλισης λειτουργεί με ενιαίους κανόνες για όλους τους εργαζομένους στον ιδιωτικό και στον δημόσιο το­μέα. Τα θέματα του νόμου αυτού, που αναφέρονται στους τα­κτικούς υπαλλήλους και λειτουργούς του Δημοσίου, στους στρατιωτικούς και στους τακτικούς υπαλλήλους των ΝΠΔΔ, Οργανισμών Τοπικής Αυτοδιοίκησης α' και β' βαθμίδας, θα ρυθμιστούν με όμοιο τρόπο με ειδικό συνταξιοδοτικό νόμο. Για τους υπαλλήλους της Βουλής τα θέματα του νόμου θα ρυθ­μιστούν από τον Κανονισμό της Βουλής». 

Ειδικότερα, για τις αποδοχές των εν ενεργεία στρατιωτών και τις συντάξεις των αποστράτων, οι διαβεβαιώσεις του Πάνου Καμμένου και του Δημήτρη Βίτσα (όχι όμως και του υπουργείου Οικονομικών) είναι ότι δεν θα υπάρξουν περαιτέρω μειώσεις. Επίσης, οι στρα­τιωτικοί περιμένουν την υλοποίηση της αμετάκλητης απόφασης του Συμβουλίου της Επικρατείας, σύμφωνα με την οποία, οι περικοπές στις αποδοχές και στις συντάξεις των στρα­τιωτικών και του προσωπικού των Σωμάτων Ασφαλείας είναι αντι­συνταγματικές. 

«Τα χρήματα τα οποία αφορούν την απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας είναι και κυβερνητική δέσμευση, γι΄ αυτό πρέπει να δοθούν άμεσα. Έχει δεσμευθεί προς το υπουργείο Οικονομικών το αναγκαίο ποσό, από τα εξοπλιστικά συστήματα», υποστηρίζει ο υπουργός Εθνικής Άμυνας. Άρα, δεν θα επιβαρύνουν επιπλέον τον κρατικό προϋπολογισμό. Όμως, το υπουργείο Οικονομικών «ολι­γωρεί», για προφανείς λόγους. 

Έτοιμοι για κινητοποιήσεις 

Οι Ενώσεις των στρατιωτικών και των αποστράτων ετοιμάζουν δυναμικές κινητοποιήσεις, εφόσον η κυβέρνηση δεν υλοποιήσει την απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας ή, ακόμη χειρότερα, προχωρήσει σε νέες μειώσεις στις αποδοχές και στις συντάξεις τους. Επίσης, οι στρατιωτικοί, οι δικαστικοί και οι πανεπιστημιακοί, δηλαδή ο σκληρός πυ­ρήνας του κρατικού μηχανισμού, θα ξεκινήσουν μια εκστρατεία πίεσης της κυβέρνησης, ώστε να εφαρμόσει μια πρόσφατη απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας, που αφορά την επαναφορά των δώρων Χριστουγέννων και Πάσχα στους δικαιούχους υπαλλήλους του ευρύτερου δημόσιου τομέα και της Τοπικής Αυτοδιοίκησης. 

Χρήστος Α. Καπούτσης 
(ΤΟ ΠΑΡΑΣΚΗΝΙΟ-16/01/2016) 

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια δημοσιεύονται με μια καθυστέρηση και αφού τα δει κάποιος από τη διαχείριση και όχι για λογοκρισία αλλά έλεγχο για: μη αναφορά σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, διευθύνσεις ή υβριστικά μηνύματα ή δεσμούς (Link) με σεξουαλικό περιεχόμενο.
Τα σχόλια, οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά.

ΕΠΙΣΚΕΠΤΕΣ ΑΠΟ 15 ΣΕΠ. 2010

ΠΑΡΟΝΤΕΣ

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Photobucket
 
Support : ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ | ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ | ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ
Copyright © 2013. ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ - All Rights Reserved
Template Created by ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ Published by ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ
Proudly powered by Blogger