Αρχική » » Χαμηλώνει ο πήχης στις σχολές πολέμου (ΣΥΝΟΨΗ ΤΟΥ ΗΜΕΡΗΣΙΟΥ ΤΥΠΟΥ ΓΙΑ ΤΟ ΘΕΜΑ ΤΗΣ ΑΡΙΣΤΕΙΑΣ)

Χαμηλώνει ο πήχης στις σχολές πολέμου (ΣΥΝΟΨΗ ΤΟΥ ΗΜΕΡΗΣΙΟΥ ΤΥΠΟΥ ΓΙΑ ΤΟ ΘΕΜΑ ΤΗΣ ΑΡΙΣΤΕΙΑΣ)


Διευκολύνεται με νομοσχέδιο η βαθμολογική εξέλιξη των ανώτατων αξιωματικών των Ε.Δ! Τι αλλάζει για οπλίτες, γιατρούς, ανυπότακτους. 

Ανδρέας Κούτρας 
akoutras@dimokratianews.gr

Διευρύνονται τα όρια βαθ­μολόγησης των στρατι­ωτικών για τη φοίτησή τους στα διάφορα σχο­λεία των Ενόπλων Δυ­νάμεων και στην Ανώτατη Διακλαδική Σχολή Πολέμου, με αποτέλε­σμα να τους δίδονται οι χαρακτηρισμοί «λίαν καλώς» και «καλώς» με μικρότερους βαθμούς σε σχέ­ση με ό,τι ισχύει σήμερα, κάτι που θα τους επιτρέπει να εξελίσσονται βαθμολογικά ως τα ανώτατα κλιμά­κια της ιεραρχίας. 

Η αλλαγή αυτή επέρχεται με το νομοσχέδιο του υπουργείου Εθνι­κής Άμυνας, που είναι ήδη στη Βουλή...
και συζητείται προκειμένου να εισαχθεί σήμερα στην Ολομέ­λεια για ψήφιση, ρυθμίζοντας αρ­κετά θέματα, μεταξύ των οποίων και οι μεταθέσεις των οπλιτών. 

Οι στρατιωτικοί χαρακτηρίζουν θετικό το άρθρο 25 του νο­μοσχεδίου βάσει του οποίου αλλά­ζει η βαθμολογία στα σχολεία και στην ΑΔΙΣΠΟ, ειδικά για το «λί­αν καλώς» από 17 έως 18,99 σε 15 έως 18,99 και του «καλώς» από 15 έως 16,99 (σήμερα) σε 12 έως 14,99. Όπως αναφέρουν επιτελείς του υπουργείου Εθνικής Άμυνας, τα όρια στη βαθμολογία που ισχύ­ουν με τον νόμο 3883/2010 του Βενιζέλου ήταν ιδιαίτερα αυστηρά με συνέπεια να στέκονται εμπόδιο σε έναν μεγάλο αριθμό ικανών αξιωματικών να εξελιχθούν. 

Ενδεικτικό παράδειγμα είναι ότι ανώτερος στρατιωτικός ήταν τέ­ταρτος στην κατάταξη επί 147 φοι­τητών της ΑΔΙΣΠΟ με βαθμό 17,2 (πήρε οριακά τον βαθμό «λίαν κα­λώς» που απαιτείται για να εξελι­χθεί σε ανώτατο αξιωματικό) και ο αμέσως επόμενος, ο πέμπτος, είχε βαθμό 16,9, κάτι που σημαίνει ότι δεν μπορεί να γίνει ταξίαρχος. Αυτός είναι και ο λόγος που με το νομοσχέδιο παρέχεται αναδρομι­κή ισχύς από το 2010, έτσι ώστε να υπάρξει ισονομία απέναντι στα στε­λέχη των Ενόπλων Δυνάμεων. 

Αντιδράσεις Τασούλα 

Η διάταξη αυτή δεν άρεσε καθό­λου στην αξιωματική αντιπολίτευ­ση, η οποία μέσω του Κώστα Τα­σούλα έκανε λόγο για «εφαρμο­γή της ρετσινιάς της αριστείας και στον Στρατό, κατά το δόγμα Μπαλτά». Ο βουλευτής της Ν.Δ. μίλησε επίσης για πρόθεση της κυβέρνη­σης να ασκήσει πελατειακές σχέσεις, κολακεύοντας και τους στρα­τιωτικούς (το άριστα παραμένει 19 έως 20). 

Με το νομοσχέδιο του υπουρ­γείου Εθνικής Άμυνας επέρχονται επίσης αλλαγές στο σύστημα θη­τείας, με τους οπλίτες να υπηρε­τούν όλοι μετά τη βασική εκπαί­δευσή τους στις παραμεθόριες πε­ριοχές, σε πλοία ή εκτός Αττικής και Θεσσαλονίκης τους πρώτους τέσσερις μήνες της θητείας τους και στη συνέχεια, βάσει συστήμα­τος μορίων που θεσμοθετείται, να μετατίθενται στους τόπους επιθυ­μίας τους. 

Επίσης, με άλλες διατάξεις οπλίτες-γιατροί θα κάνουν το αγροτικό τους στις παραμεθόριες περιοχές με αμοιβή, ενώ δικηγόροι που υπηρετούν στα νομικά γρα­φεία του υπουργείου Άμυνας θα μετρούν χρόνο απόκτησης άδειας άσκησης επαγγέλματος. Ευνοϊκές διατάξεις υπάρχουν και για τους ανυπότακτους, αφού όσοι καταταγούν στις Ένοπλες Δυνάμεις ως τις 31 Δεκεμβρίου του 2016 απαλ­λάσσονται των ποινικών διώξεων, αλλά και του προστίμου των 6.000 ευρώ που επιβάλλεται σε αυτές τις υποθέσεις (οι ρυθμίσεις πάντως δεν άρεσαν στη βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Αφροδίτη Σταμπουλή, που θέλησε ακόμη περισσότερες), ενώ παρέχεται το δικαίωμα για συμπλή­ρωση των εισακτέων στις στρατιωτικές σχολές λόγω τυχόν αποχω­ρήσεων και χορηγείται το επίδομα εξομάλυνσης σε ειδικές κατηγορί­ες στρατιωτικών. 

(ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ-14/1/2016)


Τελειώνουν τα «βύσματα» στις Ένοπλες Δυνάμεις

ΕΓΚΡΙΘΗΚΕ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΤΗΣ ΒΟΥΛΗΣ ΤΟ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ ΠΑ ΤΙΣ ΜΕΤΑΘΕΣΕΙΣ.
Δ. Βίτσας: Θα κατατεθούν νομοσχέδια για την εθνική αμυντική βιομηχανική στρατηγική και την αξιοποίηση της περιουσίας των Ενόπλων Δυνάμεων.

ΚΩΣΤΑΣ ΠΟΥΛΑΚΙΔΑΣ

Νέο καθεστώς στις μεταθέσεις στις Ένοπλες Δυνάμεις θεσπίζει το νομοσχέδιο που ενέκρινε χθες η Ε­πιτροπή Εξωτερικών και Άμυνας της Βουλής. «Θέλουμε να σπάσουμε την πελατειακή σχέση. Προσπαθούμε να τελειώσουμε το βύσμα και να απαλ­λάξουμε τους πολιτικούς από τα τη­λέφωνα για παρεμβάσεις», είπε χα­ρακτηριστικά ο αναπληρωτής υπουργός Εθνικής Άμυνας Δημήτρης Βίτσας κάνοντας λόγο για «ριζοσπαστική τομή».

Υπέρ της αρχής του νομοσχεδίου τάχθηκαν ΣΥΡΙΖΑ και Ανεξάρτητοι Έλληνες, ενώ όλα τα υπόλοιπα κόμ­ματα επιφυλάχθηκαν να τοποθετη­θούν πλην του ΚΚΕ που δήλωσε «πα­ρών». Η Ν.Δ. ζήτησε την απόσυρση του άρθρου που αφορά τον τρόπο βαθμολογίας των στρατιωτικών στη Σχολή Πολέμου, θεωρώντας ότι αλ­λάζει η έννοια του «λίαν καλώς» στη βαθμολογία, και από το 17-19 διευ­ρύνεται στο 15-19. Με την βαθμολογία του «λίαν καλώς» οι στρατιωτικοί μπορούν να προχωρήσουν στις α­νώτατες βαθμίδες, να μετακινηθούν στο εξωτερικό κ.λπ. «Είναι η εφαρ­μογή της ρετσινιάς της αριστείας και της δυσκολίας στον στρατό. Και μά­λιστα το κάνουν με αναδρομική ισχύ από το 2010. Πρόθεσή τους είναι να ασκήσουν πελατειακές σχέσεις και στον στρατό, καταργώντας την έν­νοια της αξιοσύνης», εκτίμησε ο βου­λευτής της Ν.Δ. Κώστας Τασσούλας. Ο Δ. Βίτσας απάντησε ότι θα επανε­ξετάσει το θέμα της αναδρομικότη­τας. 

Ο Δ. Βίτσας είπε ακόμη ότι θα κα­τατεθούν νομοσχέδια για την εθνική αμυντική βιομηχανική στρατηγική και την αξιοποίηση της περιουσίας των Ενόπλων Δυνάμεων. Απαντώ­ντας σε ερωτήσεις σχετικά με τους γιατρούς, εξήγησε ότι οι στρατιωτι­κοί γιατροί θα καλύπτουν θέσεις αγροτικών γιατρών μόνο στην περί­πτωση που το υπουργείο Υγείας προκηρύξει τη θέση και δεν υπάρχει α­νταπόκριση.

(ΑΥΓΗ-14/01/2016)

Αριστεία για ... όλους στο Στράτευμα

Πριν από κάποιους μήνες, ο τότε υπουργός Παιδείας Αριστείδης Μπαλτάς ανέβηκε στο βήμα της Βουλής και χαρακτήρισε την αριστεία στην Εκπαίδευση «ρετσινιά» και τα πρότυπα σχολεία... θεσμοθετημένη ταξική ανισό­τητα! Και όχι μόνο οι βουλευτές που ήταν στην αίθουσα, αλλά και όσοι παρακολουθούσαν από το Κανάλι της Βουλής τη συζήτηση έφεραν στη μνήμη τους θέσεις και «τσιτάτα» της εποχής του ΠΑΣΟΚικού εκπαιδευτικού πρωτογονισμού της δεκαετίας του ’80, που επέβαλε την ισότητα στην αγραμματοσύνη! Τώρα, το δόγμα Μπαλτά θέλει να το επιβάλει η κυβέρνηση Τσίπρα - Κομμένου και στις Ένοπλες Δυνάμεις, ισοπεδώνοντας την αξιοκρατία στις Στρατιωτικές Σχολές και μάλιστα αναδρομικά, από το 2010. Συγκεκριμένα, σε νομοσχέδιο για τις μεταθέσεις οπλιτών, έβαλαν διάταξη που διευρύνει, προς τα κάτω βέβαια, κατά 2 μονάδες τη βαθμολογική κλίμακα του «λίαν καλώς», για τους αποφοίτους των Στρατιωτικών Σχολών. Δηλαδή, ενώ μέχρι τώρα «λίαν καλώς» έπαιρ­ναν όσοι συγκέντρωναν γενικό βαθμό από 17 έως 18,99, τώρα η βάση του «λίαν καλώς» πέφτει στο 15. Αυτό ση­μαίνει και ένταξη όλων αυτών στην επετηρίδα για... εκτό­ξευση στις ανώτατες θέσεις του Στρατεύματος. Δηλαδή, για καριέρες από ταξιάρχους και πάνω, ακόμη και για διεκδικητές θέσεων στρατιωτικών ακολούθων στις πρε­σβείες μας, στο ΝΑΤΟ και αλλού! 

(ΑΝΕΞΑΡΤΗΣΙΑ-14/1/2016) 

«Λίαν καλώς» καί τό 15 στην Σχολή Πολέμου 

ΕΝΤΟΝΟ προβληματισμό δημιουργεί ή διάταξις μέ την οποία ή Κυβέρνησις υποβαθ­μίζει τό επίπεδο των Ελλή­νων αξιωματικών είσάγοντας την λογική τής «ήσσονος προσπάθειας» στήν σημαντι­κή γιά την σταδιοδρομική τους εξέλιξη Ανώτατη Διακλαδική Σχολή Πολέμου. Ή διάταξις, διά τής οποίας ή βαθμολογία «λίαν καλώς» δι­ευρύνεται από τό 17 έως 18,99 πού ισχύει σήμερα, σέ 15 έως 18,99, περιλαμβάνεται στό νομοσχέδιο περί ρυθμίσεως μεταθέσεων οπλιτών καί μερίμνης προσωπικού. Κατά τήν συζήτησή του στήν Επι­τροπή Εξωτερικών καί Αμύνης τής Βουλής ό βουλευτής τής ΝΔ Κώστας Τασούλας έζήτησε τήν απόσυρση τής διατάξεως, τονίζοντας δτι μέ αυτήν ή αριστεία γίνεται «ρε­τσινιά» καί στόν Στρατό. 

Πρέπει νά σημειωθεί ότι τό νομοσχέδιο προβλέπει τήν αναδρομική εφαρμογή τού νέου τρόπου βαθμολο- γήσεως από τό 2011. Δεδο­μένου ότι οί βαθμολογίες «άριστα» καί «λίαν καλώς» αποτελούν προϋπόθεση προαγωγής στήν άνωτάτη βαθμίδα, αλλά καί επιλογής γιά θέσεις στό εξωτερικό, είναι προφανές ότι ή ύποβάθμισις τής βαθμολογίας συνεπάγεται αντίστοιχη ύποβάθμιση τόσο τού επιπέ­δου τής στρατιωτικής ηγε­σίας όσο καί τής διεθνούς έκπροσωπήσεως τών Ενόπλων μας Δυνάμεων. 

Ταυτοχρόνως, ή αναδρο­μική εφαρμογή αυτού του τρόπου βαθμολογίας θά ανοίξει τόν δρόμο σέ διαφόρους αξιωματικούς χαμηλών προσόντων να ασκησουν ενστάσεις ή προσφυγές στίς προαγωγές καί τοποθετή­σεις τής παρελθούσης πεν­ταετίας, προκαλώντας τερά­στια αναταραχή στό στρά­τευμα. Δεδομένου ότι σέ αυτή τήν περίπτωση θά έπωφεληθούν συγκεκριμένοι αξιωματικοί, ό κ. Τασούλας έχαρακτήρισε τήν διάταξη, άφ' ενός, «ισοπεδωτική» καί, άφ' ετέρου, «φωτογραφική» καί «ρουσφετολογική». 

Τό νομοσχέδιο ύπερασπίσθηκε στήν Επιτροπή ό άναπληρωτής υπουργός Εθνικής Άμύνης Βίτσας, ό όποιος, πρό τής κατα­κραυγής γιά τήν συγκεκριμέ­νη διάταξη, άνέφερε δτι θά μπορούσε νά συζητήσει τήν αναστολή τής άναδρομικότητος στήν ύποβάθμιση τής βαθμολογίας. Στρατιωτικοί κύκλοι, πάντως, πού έσχολίασαν τό γεγονός, έπεσήμαναν ότι ό κ. Βίτσας θά άντιμετωπίσει εσωτερική άντίδραση στό κόμμα του, σε περί­πτωση πού άρει τήν αναδρο­μικότητα, διότι είναι προφανές ότι αυτή εξυπηρετεί αποκλειστικώς πρόσωπα πού έχουν προσκολληθεΐ στόν ΣΥΡΙΖΑ καί επιδιώκουν νά εκμεταλλευθούν τήν συγκυ­ρία γιά νά άνελιχθούν στήν στρατιωτική ιεραρχία.

(ΕΣΤΙΑ-14/01/2016)

Κατάργηση «αριστείας» και στις ΕΔ. 

Από 17 γίνεται 15 ο βαθ­μός για την ένταξη στην κατηγορία «λίαν κα­λώς» στις στρατιωτικές σχολές, με πρόβλεψη για αναδρομική ισχύ σε βάθος πενταετίας. 

Την εντονότατη αντίδραση της αντιπολίτευσής προκαλεί από χθες διάταξη σχεδίου νόμου του υπουργείου Εθνικής Άμυνας, βάσει της οποίας αλλάζει «προς τα κάτω» η κλίμακα βαθμολογίας των σχολών και των σχολείων των Ενόπλων Δυνά­μεων. Ειδικότερα, από 17 γίνεται 15 ο βαθμός για την ένταξη στην κατηγορία «λίαν καλώς», ενώ η βάση κάτω από την οποία χαρακτηρίζεται κάποιος «αποτυχών», από το 11,99, κατεβαίνει στο 9,99. Μάλιστα, υπάρχει και πρόβλεψη για αναδρομική ισχύ των διατάξεων σε βάθος πενταετίας. 

Αντιδράσεις 

«Όλα δείχνουν ότι η σκοπι­μότητα είναι μόνον η ικανο­ποίηση καθαρά πελατειακών αιτημάτων συγκεκριμένων στρατιωτικών, σε βάρος άλλων στρατιωτικών που ενδεχομένου κόπιασαν πάρα πολύ για να πετύχουν υψηλές βαθμολογίες», σχολίασε ο εισηγητής της Ν.Δ. I. Κεφαλογιάννης. Για «τεράστιο λάθος» έκανε λόγο ο κ. Κ. Τασσούλας (Ν.Δ.) και προσέθεσε απευθυνόμενος στην κυβερνη­τική πλευρά: «Επειδή ενδεχομένως νιώθετε ότι στον στρατό δεν υπάρχουν προσκείμενοι σ’ εσάς, θέλετε να το κάνετε διά της ευγνωμοσύνης. Για λόγους πελατειακούς και κομματικούς δίνετε το δικαίωμα σε μια ευ­ρύτερη δεξαμενή αξιωματικών να κριθούν για ανώτατοι και για θέσεις εξωτερικού». 

«Είναι κατάφωρα αντισυν­ταγματικό και νομίζω πως είναι προϊόν κακού μυαλού», είπε ο κ. Ανδρέας Λοβέρδος (Δημ. Συμ­παράταξη). «Η κλίμακα βαθμο­λόγησής αλλάζει μοιραία, υιοθετώντας τη λογική περί αριστείας του τέως υπουργού Παιδείας», σχολίασε ο κ. Σπ. Δανέλλης (Ποτάμι). 

Απαντώντας στην κριτική, ο αναπληρωτής υπουργός Εθνικής Άμυνας Δημ. Βίτσας υπεραμύνθηκε των προτεινόμενων αλλαγών, κάνοντας λόγο για «λογικές» αλλαγές στη βαθμο­λογία των στρατιωτικών σχολών και άφησε να εννοηθεί ότι θα μελετήσει και ίσως δρομολο­γήσει κάποια αλλαγή, μόνον ως προς το αναδρομικό της ισχύος των διατάξεων: «Στην 20βαθμη κλίμακα, το άριστα για τις Ε.Δ. είναι 19 - 20, το λίαν καλώς 17 -18,99, το καλώς είναι 15 -16,99, το μετρίως 12 - 14,99 και αποτυγχάνει όποιος έχει από 11,99 και κάτω. Κατ’ αρχάς, εδώ υπάρχει κάτι το οποίο κατά τη δική μου γνώμη δεν είναι και λογικό, κάποιος να είναι πάνω από τη βάση, αλλά να θεωρείται αποτυχών. Παίρνουμε, λοιπόν, θα έλεγε κανείς την ακαδημαϊκή βαθ­μολογία και προσπαθούμε να την προσαρμόσουμε. Γι΄ αυτό το κάνουμε και εμείς από 15», είπε μεταξύ άλλων ο κ. Βίτσας και προσέθεσε όσον αφορά την αναδρομικότητα: «Ας μου επι­τρέψετε μέχρι αύριο να το ξαναμελετήσουμε και να δω πόσους αφορά αυτό το πράγμα, με τι κριτήρια και τα λοιπά. Και πάνω από τη δική μου νο­μική φιλοσοφική αντίληψη περί αναδρομικότητας, να το επανεξετάσουμε και να το δούμε». 

(ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ-14/01/2016)

Αντιδράσεις της Ν.Δ. για τις Ένοπλες Δυνάμεις 

ΑΝΤΙΔΡΑΣΕΙΣ ΣΤΟΝ ΧΩΡΟ της Νέας Δημοκρατίας πυροδότησε διάταξη στο νομοσχέδιο του υπουργείου Εθνικής Άμυνας που αφο­ρά τους οπλίτες, σύμφωνα με την οποία διευρύνεται η βαθμολογι­κή κλίμακα του «λίαν καλώς» στις σχολές των Ενόπλων Δυνάμεων. 

Όπως ορίζεται από τα άρθρα 25 και 26 του σχεδίου νόμου -η συζήτηση του οποίου ξεκίνησε χθες στην αρμόδια Επιτροπή της Βου­λής- η συγκεκριμένη βαθμολογική απόδοση αναπροσαρμόζεται στη βάση του 15 - 19 (18,99 συγκεκριμένα) από 17-19 που ήταν μέχρι πρότινος. Η ρύθμιση, που θα έχει αναδρομική ισχύ από το 2010, έδωσε νέα αφορμή στα στελέχη της αξιωματικής αντιπολίτευσης να επαναφέρουν την επιχειρηματολογία περί κατάργησης της «αριστείας» και να ζητήσουν για τον λόγο αυτόν από τον παριστάμενο αναπληρωτή υπουργό Δημ. Βίτσα την άμεση απόσυρση της συγκε­κριμένης διάταξης 

Ο βουλευτής της Ν.Δ. Κ. Τασούλας, συγκεκριμένα, μίλησε για εφαρμογή «της ρετσινιάς» της αριστείας και στον στρατό, σε ό,τι αφορά την εξέλιξη των στρατιωτικών σε ανώτατα αξιώματα, κατα­λογίζοντας στην ηγεσία του υπουργείου Εθνικής Άμυνας και στην κυβέρνηση συνολικά μικροπολιτικά κίνητρα. «Πρόθεσή τους είναι να ασκήσουν πελατειακές σχέσεις και στον στρατό καταργώντας την έννοια της αξιοσύνης» είπε χαρακτηριστικά. 

Κατά τη διάρκεια της πρώτης συζήτησης στην Επιτροπή, οι εκπρό­σωποι του ΣΥΡΙΖΑ και των ΑΝ.ΕΛΛ. τοποθετήθηκαν υπέρ του νομο­σχεδίου επί της αρχής του, ενώ οι βουλευτές των άλλων κομμάτων επιφυλάχθηκαν, εκτός του ΚΚΕ που δήλωσαν «παρών». 

Ε.Δ.Β. 
(Η ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΤΩΝ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ-14/01/2016)

ΟΙ ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΕΣ ΤΑΣΟΥΛΑ-ΚΕΦΑΛΟΓΙΑΝΝΗ

Ο Κώστας Τασούλας έκανε λόγο για «απολύτως τερατώδη» διάταξη και παρατήρησε: «Η αναδρομική κατάταξη αυτών που έχουν βαθμο­λογηθεί με “καλώς’ στη χορεία του "λίαν καλώς'' αλλάζει πάρα πολλά δεδομένα». Έτσι, δίδεται «η ευκαιρία για λόγους πελατειακούς και κομ­ματικούς, σε μια ευρύτερη δεξαμε­νή αξιωματικών, και να κριθούν για ανώτατοι και να κριθούν για θέσεις εξωτερικού. Ανώτατοι αξιωματικοί και θέσεις εξωτερικού καταλαμβά­νουν αυτοί που αξιολογούνται στη σχολή πολέμου από "λίαν καλώς” και πάνω». 

Ο κ. Κεφαλογιάννης διερωτήθηκε «ποια πραγματικά είναι η σκοπιμότητα διάταξης που προβλέπει ότι οι τοποθετήσεις και οι μεταθέσεις αποφασίζονται από τον υπουργό Άμυνας», επισήμανε ότι «στην ουσία ανατρέπεται όλη η στρατιωτική ιεραρχία με την ίδρυση των γραφείων στήριξης και, εφόσον εφαρμοστεί, θα δημιουργήσει περισσότερα προβλή­ματα» και ζήτησε την αναδιατύπωση και την απόσυρση πολλών από τις διατάξεις του νομοσχεδίου. 

Θ.Α
(ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ-14/01/2016)














0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια δημοσιεύονται με μια καθυστέρηση και αφού τα δει κάποιος από τη διαχείριση και όχι για λογοκρισία αλλά έλεγχο για: μη αναφορά σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, διευθύνσεις ή υβριστικά μηνύματα ή δεσμούς (Link) με σεξουαλικό περιεχόμενο.
Τα σχόλια, οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά.

ΕΠΙΣΚΕΠΤΕΣ ΑΠΟ 15 ΣΕΠ. 2010

ΠΑΡΟΝΤΕΣ

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Photobucket
 
Support : ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ | ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ | ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ
Copyright © 2013. ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ - All Rights Reserved
Template Created by ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ Published by ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ
Proudly powered by Blogger