Αρχική » » Πλήρης απαξίωση για τους αρχηγούς

Πλήρης απαξίωση για τους αρχηγούς


«Υποβιβάζουν» τον Α/ΓΕΕΘΑ σε επίπεδο... ειδικού συνεργάτη 

Μοναχικά ταξίδια με πλοίο και τρένο (στην Α' θέση) και με αεροπλάνο (στην οικονομική θέση) θα κάνουν οι αρχηγοί των Γενικών Επιτελείων και των Σωμάτων Ασφαλείας, αφού το υπουργείο Οικονομικών αποφάσισε να τους «χω­ρίσει» από τις συζύγους τους. 

Η απόφαση αποδίδεται και πάλι σε οικονομικούς λό­γους, όμως είναι εμφανής η προσπάθεια να περάσει σε...
ένα συμβολικό επίπεδο για άλλη μία φορά το μήνυμα πως η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ βλέπει τις Ένοπλες Δυνάμεις ως ακόμα μία δημόσια υπηρεσία χωρίς να αναγνωρίζει κα­μία από τις ιδιαιτερότητες της αποστολής τους, παρά τα όσα υποσχόταν προεκλογικά στους στρατιωτικούς. Είναι χαρα­κτηριστικό πως, για να μπορέσουν να έχουν μαζί τους τις συζύγους τους, ο αρχηγός και ο υπαρχηγός ΓΕΕΘΑ, οι αρ­χηγοί Γενικών Επιτελείων, ο αρχηγός της Ελληνικής Αστυνομίας, του Πυροσβεστικού και Λιμενικού Σώματος θα πρέπει ούτε λίγο ούτε πολύ να ζητήσουν από όσους τους προσκαλούν να καλέσουν και τις συζύγους τους, αφού το ΥΠΟΙΚ ζητά, προκειμένου να αναγνωρίσει τα σχετικά έξο­δα, να υπάρχει πρόσκληση που ρητά να αναφέρει τη συνο­δεία συζύγου. 

Μάλιστα, αυτό το «προνόμιο» δεν το έχουν καθόλου (ό,τι και να γράφει η πρόσκληση) ο διοικητής Στρατιάς, ο γενικός επιθεωρητής Στρατού, ο αρχηγός Στόλου, ο αρχη­γός Τακτικής Αεροπορίας, αντιστράτηγοι, υποστράτηγοι, ταξίαρχοι και αντίστοιχοι, συνταγματάρχες και αντίστοιχοι, τους οποίους το ΥΠΟΙΚ «τσουβαλιάζει» στην κατηγο­ρία 1β σε σχετικό έγγραφό του μαζί με τους ειδικούς συμ­βούλους και τους ειδικούς συνεργάτες που σωρηδόν προσλαμβάνει η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ και, μάλιστα, με πολύ καλύτερους αναλογικά όρους από αυτούς που ισχύουν για τους στρατιωτικούς. 

Κώστας Αττίας 
(ΤΟ ΠΑΡΑΣΚΗΝΙΟ-16/01/2016)

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια δημοσιεύονται με μια καθυστέρηση και αφού τα δει κάποιος από τη διαχείριση και όχι για λογοκρισία αλλά έλεγχο για: μη αναφορά σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, διευθύνσεις ή υβριστικά μηνύματα ή δεσμούς (Link) με σεξουαλικό περιεχόμενο.
Τα σχόλια, οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά.

ΕΠΙΣΚΕΠΤΕΣ ΑΠΟ 15 ΣΕΠ. 2010

ΠΑΡΟΝΤΕΣ

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Photobucket
 
Support : ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ | ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ | ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ
Copyright © 2013. ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ - All Rights Reserved
Template Created by ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ Published by ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ
Proudly powered by Blogger