Αρχική » » ΤΟ ΠΟΝΗΡΟ ΣΧΕΔΙΟ ΤΟΥ ΤΣΙΠΡΑ

ΤΟ ΠΟΝΗΡΟ ΣΧΕΔΙΟ ΤΟΥ ΤΣΙΠΡΑ


ΤΙ ΚΑΤΑΓΡΑΦΕΙ TO REUTERS ΓΙΑ ΤΟΝ ΤΡΟΠΟ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗΣ ΤΟΥ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΟΥ. 
Το πονηρό σχέδιο του πρωθυπουργού, όπως εξηγεί ο Χιούγκο Ντίξον σε συνέντευξή του στο Mega, δεν κόβει τις συντάξεις τώρα αλλά μεταθέτει τις περικοπές σε σύντομο χρονικό διάστημα. 

Τη δική του ερμηνεία δίνει ο αρθογράφος του Reuters Χιούγκο Ντίξον, σχετικά με τον τρόπο που αντιμετωπί­ζει το θέμα των συντάξεων ο Αλέξης Τσίπρας. Το χαρακτηρίζει πονηρό σχέδιο. Και αυτό, γιατί, όπως εξηγεί σε συνέντευ­ξή του στο Mega, δεν κόβει τις συντάξεις τώρα, αλλά μεταθέτει τις περικοπές σε σύντομο χρονικό διάστημα. 

0 Βρετανός δημοσιογράφος εκτι­μά ακόμη ότι η Ευρώπη δεν είναι διατεθειμένη να περάσει άλλο ένα ...
αγωνιώδες καλοκαίρι για την Ελλά­δα. «Μέρκελ και Ολάντ έχουν το προσφυγικό, την τρομοκρατία, την έντα­ση Ρωσίας-Τουρκίας και ίσως τη Με­γάλη Βρετανία» λέει και προσθέτει: «Είναι προς το συμφέρον της Ελλάδας να μην υπάρξει νέα μάχη. Να υπάρξει μεν μια δίκαιη συμφωνία, αλ­λά αφού συμφώνησαν σε όλα τον πε­ρασμένο Ιούλιο». 

Οι δύσκολοι μήνες 

0 Χιούγκο Ντίξον, μάλιστα, χαρακτηρίζει ως ατυχές το ενδεχόμενο οι διαπραγματεύσεις να συνεχιστούν έως τον Ιούλιο, ενώ έχουν ήδη καθυστερήσει. Αναφέ­ρει ακόμη ότι «οι επόμενοι μήνες θα εί­ναι δύσκολοι», ωστόσο, αν η κυβέρνηση τηρήσει τα συμφωνηθέντα τότε «θα δει φως στο τούνελ» στο τέλος του καλο­καιριού. «Αν ο Τσίπρας όμως καταφέρει να περάσει αυτές τις προτάσεις (σ.σ. το ασφαλιστικό, το φορολογικό των αγρο­τών και το νέο μεσοπρόθεσμο) οι πιστωτές κραδαίνουν αρκετά «ζουμερά» καρότα με πιο σημαντικό την ελάφρυνση του χρέους μετά την πρώτη αξιολόγηση του προγράμματος. 

Πιθανόν να υπάρξει και άρση των capital controls και η Ευ­ρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα να εντάξει τα ελληνικά ομόλογα στο δικό της πρό­γραμμα αγοράς ομολόγων» συμπληρώ­νει ο Βρετανός δημοσιογράφος και προ­σθέτει ότι όμως «αν η Ελλάδα δεν κάνει τα απαραίτητα και έχουμε πισωγυρίσματα, η κυβέρνηση δεν θα πάρει άλλα χρή­ματα κι έτσι η οικονομική κατάσταση θα συνεχίσει να επιδεινώνεται». 

«Ο Τσίπρας πρέπει να αντιληφθεί ότι όλα τα παραπάνω δεν είναι μόνο προς όφελος της χώρας του αλλά και της προσωπικής του επιβίωσης ως πρωθυ­πουργού» κατέληξε ο αρθρογράφος του Reuters. 

(LIVE SPORT ΚΥΡΙΑΚΗΣ-10/01/2016)

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια δημοσιεύονται με μια καθυστέρηση και αφού τα δει κάποιος από τη διαχείριση και όχι για λογοκρισία αλλά έλεγχο για: μη αναφορά σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, διευθύνσεις ή υβριστικά μηνύματα ή δεσμούς (Link) με σεξουαλικό περιεχόμενο.
Τα σχόλια, οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά.

ΕΠΙΣΚΕΠΤΕΣ ΑΠΟ 15 ΣΕΠ. 2010

ΠΑΡΟΝΤΕΣ

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Photobucket
 
Support : ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ | ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ | ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ
Copyright © 2013. ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ - All Rights Reserved
Template Created by ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ Published by ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ
Proudly powered by Blogger