Αρχική » » Τι να πει στον Πούτιν ο ... Πάκης Παυλόπουλος;

Τι να πει στον Πούτιν ο ... Πάκης Παυλόπουλος;


H Ελλάδα θεωρεί καθορι­στική τη συμβολή του ρωσικού κράτους και του ρωσικού λαού, στην αντιμετώπιση των μεγάλων προκλήσεων που αντιμετωπίζει ό­λος ο κόσμος, τόνισε ο Πρόεδρος της Ελληνι­κής Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος κατά τη συνάντησή του με τον Ρώσο ομό­λογό του Βλαντιμίρ Πούτιν στην προεδρι­κή κατοικία Νόβο-Ογκαριόβο στα περίχω­ρα της Μόσχας.

"Όι προκλήσεις δεν α­φορούν μόνο την οικο­νομία, αλλά τον άν­θρωπο και τη δημο­κρατία" σημείωσε... ο Πρ. Παυλόπουλος. Πρόσθεσε, μάλιστα, με έμφαση ότι "οι ό­ποιες διαφορές ανά­μεσα στη Ρωσία και την ΕΕ θα λυθούν το συντομότερο δυνατόν με βάση τις θεσμικές διαδικασίες".

Ο Πρόεδρος της Δη­μοκρατίας τόνισε ότι με την επίσκεψή του στη Μόσχα εγκαινιά­στηκε το αφιερωματικό έτος Ελλάδας- Ρω­σίας 2016 και κάλεσε τον κ. Πούτιν να επισκεφθεί την Ελλάδα ε­ντός του έτους.

Ο Ρώσος Πρόεδρος εξέφρασε τη χαρά του για την επίσκεψη του Προέδρου της Ελληνι­κής Δημοκρατίας στη Μόσχα. Τόνισε, μάλι­στα, ότι στο πλαίσιο του έτους Ελλάδος- Ρωσίας θα πραγματο­ποιηθούν 37 εκδηλώ­σεις στις δύο χώρες. Ο Βλ. Πούτιν σημείω­σε ότι η Ελλάδα είναι ένα φιλικό κράτος με το οποίο η Ρωσία έχει μοναδικούς ιστορι­κούς δεσμούς. Ανταπαντώντας ο Πρ. Παυλόπουλος σημείω­σε ότι οι εκδηλώσεις για το έτος Ελλάδας - Ρωσίας μπορούν και πρέπει να κάνουν ακό­μη πιο στενές τις δια­κρατικές σχέσεις και τους δεσμούς ανάμε­σα στους δύο λαούς.

Τέλος, εξέφρασε την ελπίδα να τερματιστεί ο πόλεμος στη Συρία να εμπεδωθεί η ειρήνη και να υπερασπιστεί ο άνθρωπος, από τις τρομοκρατικές επιθέσεις του Ισλαμικού Κράτους που διαπράττει εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας. Άλλα λόγια να αγαπιό­μαστε δηλαδή από τον Πρόεδρο Δημοκρατί­ας της χώρας. Τίποτε επί της ουσίας. Ακόμη και αυτή την στιγμή ό­που οι σχέσεις της Ρω­σίας με τον μεγαλύτε­ρο μας ανταγωνιστή, την Τουρκία έχουν βρεθεί στο ναδίρ, εμείς αποτυγχάνουμε να θεμελιώσουμε μία σοβαρή επαφή με την Ρωσία. Το γιατί δεν χρειάζεται να το ρωτά­τε. Η κυβέρνηση του Αλέξη Τσίπρα έχει δε­σμευτεί πλήρως στο να ακολουθεί τις υπερατλανικές επιλογές του Ομπάμα.

Οι οποίες πολύ σύντο­μα θα καταρρεύσουν αφού τα πράγματα στις ΗΠΑ δεν δείχνουν διόλου καλά για το δη­μοκρατικό κόμμα. Και ο επικρατέστερος υ­ποψήφιος των Ρεπουμπλικάνων Ντόναλντ Τράμπ, δείχνει να έχει εντελώς άλλα πράγμα­τα στο μυαλό του για τις σχέσεις της χώρας του με την Ρωσία από ότι ο σημερινός Πρόε­δρος. Είναι σαφές ότι ο ΣΥΡΙΖΑ επέλεξε να βρει ως "αντίβαρο" στην υποτιθέμενη ρή­ξη των σχέσεων του με την Γερμανία τις ΗΠΑ. Χωρίς να γνωρίζουμε τι αντάλλαγμα ήλπιζε ότι θα πάρει, ξέρουμε ότι επί της ουσίας το μοναδικό που κατάφερε ήταν το να απομο­νώσει διεθνώς την χώ­ρα μας καθώς τόσο η Γερμανία όσο και η Ρωσία δεν το είδαν κα­θόλου θετικά. Ενώ και οι ίδιες οι ΗΠΑ απλά μας παρέπεμψαν τελι­κά στις Βρυξέλλες...

(ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΩΡΑ ΚΥΡΙΑΚΗΣ-17/01/2016)

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια δημοσιεύονται με μια καθυστέρηση και αφού τα δει κάποιος από τη διαχείριση και όχι για λογοκρισία αλλά έλεγχο για: μη αναφορά σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, διευθύνσεις ή υβριστικά μηνύματα ή δεσμούς (Link) με σεξουαλικό περιεχόμενο.
Τα σχόλια, οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά.

ΕΠΙΣΚΕΠΤΕΣ ΑΠΟ 15 ΣΕΠ. 2010

ΠΑΡΟΝΤΕΣ

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Photobucket
 
Support : ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ | ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ | ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ
Copyright © 2013. ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ - All Rights Reserved
Template Created by ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ Published by ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ
Proudly powered by Blogger