Αρχική » » ΡΩΣΙΚΟΣ ΧΑΡΤΗΣ ΤΗΣ ΤΟΥΡΚΙΑΣ ΧΩΡΙΣ ... ΤΟΥΡΚΙΑ!

ΡΩΣΙΚΟΣ ΧΑΡΤΗΣ ΤΗΣ ΤΟΥΡΚΙΑΣ ΧΩΡΙΣ ... ΤΟΥΡΚΙΑ!


• CIA: ΤΟ 2016 0 ΜΕΓΑΛΟΣ ΠΟΛΕΜΟΣ ΠΟΥΤΙΝ - ΕΡΝΤΟΓΑΝ. 
• Η ''Ανατολική Ελλάδα'' συνορεύει με το ανεξάρτητο ''Κουρδιστάν''. 

Γράφει ο S.R. 

O Ρωσο-Τουρκικός πόλεμος μέσα στο νέο έτος, 2016, εί­ναι αναπόφευκτος! Αυτό δείχνουν πια, όλα τα γεγο­νότα που διαδραματίζονται μεταξύ των δύο αυτών χωρών, αλλά και γενικότερα στην περιοχή. Την ώρα που η κρίση πάει να κορυφωθεί και τα ''τύμπανα του πολέμου" χτυπούν, η οικονομία της Τουρκίας πάει από το κακό στο χειρότερο (βλ. άρθρο του δρος Κωνσταντίνου Βαρδάκα, Έσβησε το "θαύμα της Τουρκίας", στην Έλ. Ώρα", Τρίτη 29 Δεκεμβρίου 2015). Το ''Τουρκικό οικονομικό θαύμα" ή­ταν, τελικά, "γίγαντας με πήλινα πόδια" και η Τουρκία πάει τώρα να ζήσει και αυτή τους "ελέγχους κεφαλαίων" ("capital con­trols"), που έχουμε εδώ στην Ελλάδα από πέρσι το καλοκαίρι... 

Ορκίστηκε ο Ρώσος Πρόεδρος Βλαδίμηρος Πούτιν να καταστρέψει την Τουρκία; Υπάρχει -γνωστό αυτό- εδώ και χρόνια ένα σχέδιο διαμελισμού της Τουρκίας, σε δύο -τουλάχιστον- περιφέρειες, δυτικά και α­νατολικά της πρωτεύουσας Άγκυρας. Στα δυτικά, ο σχηματισμός μιας Νέας Τουρκί­ας, φιλοευρωπαϊκής και με κυρίαρχο θρη­σκευτικό στοιχείο τον Αλεβισμό, και στα α­νατολικά, του ανεξάρτητου κράτους του Κουρδιστάν, όπου θα δεσπόζουν οι Γεζίντι. Έτσι, η Τουρκία θα καταστεί μία "νέα Γιουγκοσλαβία", με τον κίνδυνο ο ανταγω­νισμός Τούρκων-Κούρδων -όπως παλιά στην Γιουγκοσλαβία, των Σέρβων Ορθό­δοξων με τους Κροάτες Καθολικούς- να κατακερματίσει το τουρκικό κράτος ακό­μα περισσότερο. 

Εάν λοιπόν ο Πούτιν έχει ορκιστεί να δια­μελίσει την Τουρκία, ειδικά τώρα που οι Τούρκοι του έριξαν και σκότωσαν τον πιλό­το, εξηγείται ο αντιτουρκικός προσανατολισμός τον τελευταίο καιρό της ρωσικής κοινωνίας. Ήδη, το τουριστικό ρεύμα, το προερχόμενο από την Ρωσία, προς την Τουρκία έχει υποστεί σημαντική μείωση, ε­νώ τουρκικοί στόχοι στα ρωσικά εδάφη -ε­πιχειρήσεις κλπ.- έχουν δεχθεί τις τελευ­ταίες εβδομάδες σειρά επιθέσεων από Ρώ­σους πατριώτες! Όλα αυτά που συνέβησαν το τελευταίο χρονικό διάστημα στην Μέση Ανατολή "ράγισαν'' απόλυτα τις σχέ­σεις της Ρωσίας με την Τουρκία, που μέχρι πρότινος θα μπορούσαν να χαρακτηρι­στούν ως σχέσεις "λυκοφιλίας". 

Πριν από μερικές μέρες, στα μέσα κοινωνι­κής δικτύωσης της Ρωσίας, κυκλοφόρησε ένας χάρτης δημιουργημένος από Ρώσους εθνικιστές, ο οποίος δείχνει... την μελλο­ντική Τουρκία. Μία Τουρκία, χωρίς ''Τουρκί­α"! Βλέπουμε στον χάρτη αυτό, την Τουρ­κία να μην υπάρχει -ακυρώνεται το όνομά της, η σημαία της, όλα!- και στην θέση της να υπάρχει το Βυζάντιο!!! "Δεν πάω στην Τουρκία, περιμένω το Βυζάντιο"!!! Αυτά τα "αινιγματικά" γράφονται πάνω και κάτω α­πό τον σχετικό χάρτη, πλαισιώνοντάς τον. 

Επίσης, είναι γνωστός ένας άλλος χάρτης -στα αγγλικά, αυτή την φορά- που δείχνει την Τουρκία να μην υπάρχει και να είναι "σπασμένη" στα δύο: "Ανατολική Ελλάδα" λέγεται το δυτικό κομμάτι της και "Κουρδιστάν" λέγεται το ανατολικό!!! Είναι αυτό που σημειώνεται πιο πάνω, δηλαδή το σχέ­διο διαμελισμού της Τουρκίας, που φυσικά σημαίνει και την δημιουργία μίας Μεγάλης Ελλάδας! Η Τουρκία, λοιπόν, σύμφωνα και με τους Ρώσους, τους Αμερικάνους κλπ., δεν έχει κανένα μέλλον σαν αυτοτελές κράτος. 


Αυτά όλα μας θυμίζουν, βεβαίως, τις τε­λευταίες μέρες της Οθωμανικής αυτοκρα­τορίας, που συμπτωματικά τελείωνε ακρι­βώς πριν από εκατό χρόνια. Και τότε, η Ο­θωμανική αυτοκρατορία ήταν ο "μεγάλος ασθενής" -όπως τώρα είναι η Τουρκία- και δεν άργησε να διαλυθεί. Ό,τι έγινε τότε, αυτό πάει να συμβεί και τώρα, γιατί οι με­γάλες δυνάμεις αυτού του κόσμου δεν θα επιτρέψουν πια την ανάπτυξη σ’ αυτόν τον κρίσιμο γεωπολιτικά χώρο μιας μικρής "υπερδύναμης", όπως θα φιλοδοξούσε να γί­νει η Τουρκία του Ερντογάν. 

Βέβαια, χρονιά-ορόσημο πιστεύεται πως είναι η χρονιά στην οποία μόλις έχουμε μπει. Το 2016. Ίσως μάλιστα -λένε πολλοί αναλυτές- ακόμα και μέχρι το καλοκαίρι, ή το αργότερο τον Ιούνιο, να έχουμε το ξέσπασμα ενός Ρωσο-τουρκικού πολέ­μου, με ανυπολόγιστες συνέπειες. "Ο και­ρός γαρ εγγύς", όπως φαίνεται, και όσα παίζονται στο παρασκήνιο είναι εξίσου σημαντικά. 

Δηλώσεις-βόμβα, λοιπόν, για την υπόθεση της αεροπορικής τραγωδίας με το ρωσικό αεροσκάφος της "Kogalymavia" στο Σινά έκανε πριν από λίγες μέρες ένας πρώην πράκτορας της KGB! Της Σοβιετικής μυ­στικής υπηρεσίας. Είναι μία είδηση, που πέρασε στα πολύ "ψιλά" των Μ.Μ.Ε., παγκοσμίως. Ας την δούμε. 

Ο Μπόρις Καρπίτσκοφ, πρώην αξιωματούχος της KGB, υποστηρίζει πως το αερο­πλάνο δεν το έριξαν οι τζιχαντιστές, αλλά ο Πούτιν!!! Σύμφωνα με τον πρώην πρά­κτορα το Κρεμλίνο και όχι το ISIS, σχεδίασε την επίθεση, με σκοπό την διαμόρφωση θετικότερου κλίματος για τη Ρωσία εν μέ­σω μιας περιόδου που η χώρα αποτελού­σε ''παρία" λόγω της κρίσης στην Ουκρανί­α, καθώς και προβληματισμών σχετικά με την επέμβασή της στη Συρία. 

Ο ίδιος υποστηρίζει ότι αυτό το σχέδιο-προβοκάτσια φέρεται να καταστρώθηκε από στελέχη της GRU (στρατιωτική υπη­ρεσία πληροφοριών της Ρωσίας), με σκο­πό αφενός να υπάρξει σιωπηλή διεθνής στήριξη στις επιχειρήσεις κατά των ε­χθρών του Άσαντ, υπό τον "μανδύα" επι­χειρήσεων κατά του Ισλαμικού Κράτους (που ανέλαβε την σχετική ευθύνη), αλλά και ενίσχυση των επιχειρηματικών σχέ­σεων στον τομέα των εξοπλισμών μεταξύ της Ρωσίας και των χωρών της Μέσης Ανατολής. 

Όλη αυτή η θεωρία -που πιθανότατα σε μερικούς να φαίνεται απίστευτη περιγράφεται σε φάκελο που συνέταξε ο πρώην πράκτορας της KGB, όπως αναφέρεται σε δημοσίευμα της εφημερίδας "Daily Mail". Η εφημερίδα σημειώνει ότι ο Καρπίτσκοφ εί­ναι (επιεικώς) αμφιλεγόμενη πηγή, καθώς ο λόγος για τον οποίο εγκατέλειψε την KGB και στη συνέχεια την Ρωσία ήταν τα λεφτά, τα οποία ισχυρίζεται πως του χρωστούσε η υπηρεσία. 

Το δημοσίευμα, τέλος, επισημαίνει ότι η ρωσική πλευρά απορρίπτει κατηγορημα­τικά τους ισχυρισμούς του πρώην πρά­κτορα της KGB, με πηγή ασφαλείας να κάνει λόγο για έναν αρρωστημένο νου, που αποσκοπεί σε εκδίκηση!... Πολύ πε­ρίεργα, βέβαια, όλα αυτά. Φανερώνουν πόσο αρρωστημένα, αλλά και πόσο επι­κίνδυνα, είναι τα παιχνίδια θανάτου, που παίζουν σε βάρος μας οι εξουσιαστές αυτού του κόσμου, είτε της Ανατολής εί­τε της Δύσης... 

ΤΟ 2016 0 ΜΕΓΑΛΟΣ ΠΟΛΕΜΟΣ ΡΩΣΙΑΣ-ΤΟΥΡΚΙΑΣ 

Το επόμενο έτος 2016 θα είναι το μοιραίο έτος μέσα στο οποίο θα ξεσπάσει ο για πολλούς ανα­μενόμενος πόλεμος μεταξύ Ρω­σίας και Τουρκίας, σύμφωνα με μια αναφορά του αμερικανικού Κέντρου Στρατηγικών Μελετών, Statfor, που αναδημοσιεύεται στην τουρκική εφημερίδα Cumhurriyet και η οποία επικα­λείται απόρρητες πληροφορίες από την CIA. 

Σύμφωνα με το Statfor, το οποί­ο έχει χαρακτηριστικά ονομα­στεί σαν η "Σκιά της CIA" λόγω των στενών διασυνδέσεων του με την αμερικανική μυστική υ­πηρεσία, στο επόμενο έτος 2016 θα κορυφωθεί η διένεξη μεταξύ Ρωσίας και Τουρκίας που άρχισε τον περασμένο Νο­έμβριο με την κατάρριψη του ρωσικού αεροσκάφους και θα καταλήξει σε ολοκληρωτικό θερμό πόλεμο μεταξύ των δυο χωρών. 

Μια αφορμή για την έκρηξη του πολέμου θα είναι μια στρατιωτι­κή επιχείρηση των Τούρκων σε συριακό έδαφος για την ενίσχυ­ση των Τουρκομάνων και των άλλων Τζιχαντιστών που θα βάλλονται από τους Κούρδους και από τους Ρώσους και η άμε­ση ρωσική αντίδραση που θα εξελιχτεί σε θερμή σύγκρουση μεταξύ Τουρκίας και Ρωσίας. Άλλη αφορμή για τουρκική στρατιωτική επέμβαση θα είναι η προέλαση των Κούρδων δυτι­κά του Ευφράτη που θεωρείται κόκκινη γραμμή για την Άγκυρα. Όπως αναφέρει η αναφορά του Statfor, η Ρωσία έχει ήδη καταρ­τίσει σχέδια πολέμου με την Τουρκία και στην Α. Μεσόγειο και στην Μαύρη Θάλασσα αλλά και στο μέτωπο της Αρμενίας πέραν του θερμού μετώ­που στην Συρία. Δηλαδή με λίγα λόγια ο πόλεμος θα είναι ολοκληρωτικός και καταλυτικός. Η Μόσχα ήδη έχει πληρο­φορίες για υπονομευτικές ενέργειες της Τουρκίας στον Καύκασο και όχι μό­νο και ότι οι Τούρκοι προ­σπαθούν να ανοίξουν ε­σωτερικό μέτωπο στην Ρωσία με τον προσεταιρισμό των μουσουλμάνων της Ρώσικης Ομοσπονδί­ας. Όλα αυτά έχουν εξορ­γίσει σε μεγάλο βαθμό την ρωσική πολιτική και στρα­τιωτική ηγεσία και έχουν ετοιμάσει σχέδια ολοκλη­ρωτικής καταστροφής της Τουρκίας που την έχουν χαρακτηρίσει σαν... ένα κρατικό “μίασμα" που βαρύνεται με πολλά γενοκτονικά εγκλήματα! 

Όλα αυτά όχι από τον με­γάλο Έλληνα Μικρασιάτη Άγιο μας, τον Όσιο Παίσιο που τα είχε προβλέψει πριν από δεκαετίες, αλλά από ένα έγκυρο αμερικα­νικό Κέντρο Στρατηγικών Ερευνών! 

Αλήθεια, πόσο Άγιος ή­ταν! 

ΒΙΑΙΕΣ ΔΙΑΛΥΤΙΚΕΣ ΤΑΣΕΙΣ ΜΕΣΑ ΣΤΟ 2016 ΠΡΟΒΛΕΠΕΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΑ TO CFR 

Γράφει ο Νίκος Χειλαδάκης 
Δημοσιογράφος - Συγγραφέας - Τουρκολόγος

Εσωτερική έκρηξη με έντονες τις διαλυτικές τάσεις προβλέπει για το επόμενο έτος στην Τουρκία η ε­τήσια αναφορά του γνωστού αμερικανικού Συμ­βουλίου Εξωτερικών Σχέσεων των ΗΠΑ, CFR, που καθο­ρίζει σε μεγάλο μέρος την ίδια την εξωτερική πολιτική των Ηνωμένων Πολιτειών. 

Σύμφωνα με την αναφορά αυτή που ήδη έχει προκαλέσει μεγάλη αίσθηση στα τουρκικά ΜΜΕ, προβλέπονται για το επόμενο έτος 2016 κάποιες συγκεκριμένες εστίες με­γάλης έντασης που θα οδηγήσουν κατά πάσα πιθανότη­τα σε θερμές συγκρούσεις με ανυπολόγιστες συνέπειες για την παγκόσμια ειρήνη. 

Μια από αυτές τις εστίες είναι η Τουρκία, που συνθέτει πλέον ένα εκρηκτικό μείγμα εσωτερικής ανάφλεξης με έ­να παράλληλα ένα ηφαιστειώδεις περίγυρο που προμη­νύει σκληρές πολεμικές συγκρούσεις. Η ετήσια αναφορά του Συμβουλίου προβλέπει ότι ο πόλεμος στην Συρία το επόμενο έτος θα ενταθεί με απρόβλεπτες συνέπειες και σίγουρα θα οδηγήσει σε γενικότερη ανάφλεξη όλη την περιοχή στην οποία εμπλέκεται και η Τουρκία. 

Πέραν της Τουρκίας, το CFR χαρακτήρισε σαν εστία με­γάλης έντασης την Β.Κορέα, προβλέπει την αιματηρή διά­σπαση της Λιβύης, την μεγαλύτερη ένταση στην ιστορική διαμάχη Ισραήλ Παλαιστινίων, την μεγαλύτερη ένταση στο Αφγανιστάν αλλά και την ανάπτυξη δυνάμεων απο­σταθεροποίησης στην Αίγυπτο. 

Η Τουρκία αποτελεί κεντρικό σημείο της έκθεσης καθώς εκτιμάται ότι από τις εξελίξεις στην χώρα αυτή θα κριθούν και πολλές άλλες εξελίξεις που συνδέονται άμεσα με την παγκόσμια ειρήνη. Ίδωμεν!  

(ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΩΡΑ Σάββατο 2 Ιανουαρίου 2016)

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια δημοσιεύονται με μια καθυστέρηση και αφού τα δει κάποιος από τη διαχείριση και όχι για λογοκρισία αλλά έλεγχο για: μη αναφορά σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, διευθύνσεις ή υβριστικά μηνύματα ή δεσμούς (Link) με σεξουαλικό περιεχόμενο.
Τα σχόλια, οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά.

ΕΠΙΣΚΕΠΤΕΣ ΑΠΟ 15 ΣΕΠ. 2010

ΠΑΡΟΝΤΕΣ

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Photobucket
 
Support : ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ | ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ | ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ
Copyright © 2013. ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ - All Rights Reserved
Template Created by ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ Published by ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ
Proudly powered by Blogger