Αρχική » » Επτά λόγοι για αύξηση της στρατιωτικής θητείας

Επτά λόγοι για αύξηση της στρατιωτικής θητείας


Μεγάλες ελλείψεις προσωπικού σε Μονάδες Εκστρατείας. 

Σοβαροί στρατιωτικοί, χωρίς κομματικές παρωπίδες, εκτι­μούν ότι είναι επιβεβλημένη η αύξηση της στρατιωτικής θητείας στους δώδεκα μήνες. Υπάρχει μεγάλη έλλειψη στρατιωτικού προ­σωπικού (στρατεύσιμοι) σε κρίσιμες Μονάδες Εκστρατείας. Οι βασικοί λόγοι που καθιστούν την αύξηση της στρατιωτικής θητείας αναγκαία, κατά τρεις τουλάχιστον μή­νες, είναι οι εξής:...
 

1. Η αναδιοργάνωση της δομής του στρατεύματος έχει καθυστερήσει τό­σο πολύ, ώστε πλέον ακούγεται ως ανέκδοτο.
2. Η πρόταση για υποχρεωτική στρά­τευση των γυναικών, που απορρίφθηκε μετά... «χαχάνων». 
3. Όσοι εκ των στρατευσίμων σήμερα δηλώσουν ομοφυλόφιλοι, με το ισχύον καθεστώς, κατά ένα μεγάλο ποσοστό απαλλάσσον­ται από τη στρατιωτική τους θητεία. Οι τραβεστί παίρνουν απο­λυτήριο στρατού, αμέσως μόλις «εμφανιστούν» στα ΚΕΝ. 
4. Τα ρουσφέτια των «ημετέρων» στρατιωτών, που υπηρετούν τη θητεία τους στα «σύνορα» της οδού Μεσογείου με τον Δήμο Παπάγου, καλά κρατούν και με αυτή την κυβέρνηση. 
5. Οι πολλές αναβολές και οι απαλλα­γές από την υποχρέωση της στράτευ­σης, για ψυχολογικούς και άλλους λό­γους, που σχετίζονται με προβλήματα υγείας ή με οικογενειακά προβλήμα­τα. 
6. Δεν υπηρετούν τη στρατιωτική τους θητεία οι αντιρρησίες συνείδησης. 
7. Η αποτυχία του θεσμού των ΕΠΟΠ. Χρειάζεται ο στρατός επαγγελματίες οπλίτες, αλλά με διαφορετική διοικητική οργάνωση και δομή. Και, φυσικά, επειδή δεν υπάρχουν διαθέσιμα κονδύλια, δεν γί­νονται προσλήψεις ούτε σε ΕΠΟΠ. 

Χρηστός Α. Καπούτσης 
(ΤΟ ΠΑΡΑΣΚΗΝΙΟ-02/1/2016)

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια δημοσιεύονται με μια καθυστέρηση και αφού τα δει κάποιος από τη διαχείριση και όχι για λογοκρισία αλλά έλεγχο για: μη αναφορά σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, διευθύνσεις ή υβριστικά μηνύματα ή δεσμούς (Link) με σεξουαλικό περιεχόμενο.
Τα σχόλια, οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά.

ΕΠΙΣΚΕΠΤΕΣ ΑΠΟ 15 ΣΕΠ. 2010

ΠΑΡΟΝΤΕΣ

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Photobucket
 
Support : ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ | ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ | ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ
Copyright © 2013. ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ - All Rights Reserved
Template Created by ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ Published by ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ
Proudly powered by Blogger