Αρχική » » Εθνική Ασφάλεια: Προειδοποιούν με παραιτήσεις ανώτατα στελέχη των Ε.Δ για τις κοινές περιπολίες Ελλάδας-Τουρκίας

Εθνική Ασφάλεια: Προειδοποιούν με παραιτήσεις ανώτατα στελέχη των Ε.Δ για τις κοινές περιπολίες Ελλάδας-Τουρκίας


«Τελεσίγραφο» στην πολιτική ηγεσία αλλά και στο υπουργείο Εθνικής Αμύνης φαίνεται να έχουν στείλει οι ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις, σε περίπτωση που η κυβέρνηση δει έστω και συγκαταβατικά το θέμα των κοινών περιπολιών στο Αιγαίο που προτείνουν οι δανειστές. Η αμφισβήτηση των κυριαρχικών δικαιωμάτων στο Αιγαίο «δεν πρόκειται να περάσει», δηλώνουν, καθ’ ότι ανοίγει τον ασκό του Αιόλου και βάζει έμμεσα αλλά σαφώς την Τουρκία στο Αρχιπέλαγος....
 

0 Πάνος Καμμένος, απέρριψε εξ αρχής το ενδεχόμενο κοινών περιπολιών Ελλάδας και Τουρκίας στο Αιγαίο, ενώ μέχρι στιγμής και ο Αλέξης Τσίπρας και ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Κοτζιάς απορρίπτουν το ενδεχόμενο των κοινών περιπολιών. 

Οι Γερμανοί είχαν θέσει το ίδιο θέμα (το κάνουν εδώ και μήνες) και στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλο κατά την πρόσφατη επίσκεψη του στο Βερολίνο, ο οποίος επίσης απέρριψε τις κοινές περιπολίες χωρίς δεύτερη σκέψη. Η καγκελάριος Μέρκελ βλέπει πώς η εικόνα της πλήττεται σημαντικά από το θέμα του προσφυγικού και δίνει γη και ύδωρ στην Τουρκία προκειμένου να ανασχέσει τις μεταναστευτικές ροές. 

Γιατί πιέζει το Βερολίνο; 

Η Γερμανία βλέπει ότι η ελληνική κυβέρνηση σε αυτό το θέμα είναι «ευάλωτη». Και αυτό γιατί υπάρχουν κάποιες πτέρυγες του ελληνικού Κοινοβουλίου που δεν έχουν τοποθετηθεί στο κρίσιμο αυτό ζήτημα των κοινών περιπολιών στο Αιγαίο και ίσως θα μπορούσαν να παίξουν το ρόλο του «Δούρειου Ίππου», όπως εκτιμούν οι δανειστές. 

Μάλιστα η κυβέρνηση της Γερμανίας αυξάνει κατά 40% τη χρηματοδότηση της προς την Τουρκία για το «προσφυγικό» και πιέζει όσο μπορεί τις Βρυξέλλες να ενισχύσουν την Άγκυρα, παρ’ ότι αυτή παίζει ένα παιχνίδι σε βάρος της Ελλάδας και της Ε.Ε. Στέλνοντας σωρηδόν μετανάστες στην άλλη πλευρά του Αιγαίου. Μέχρι και διοικητής της Στρατοχωροφυλακής εμπλέκεται στα κυκλώματα με τους διακινητές. 

Πάντως, π Νέα Δημοκρατία, δεν έχει απορρίψει το θέμα αυτό και το Βερολίνο πιστεύει πώς μπορεί να πιέσει στην κατεύθυνση υλοποίησης των σχεδίων του και μ΄ αυτόν τον τρόπο να εμβολίσει πλέον τα σκληρά κυριαρχικά δικαιώματα της Ελλάδας όπως είναι τα θαλάσσια σύνορα της. 

Αξίζει να σημειωθεί πάντως, πως η Τουρκία επιθυμεί να δημιουργήσει μια ιδιαίτερη «γκρίζα ζώνη» στο Αιγαίο, στην οποία απαιτεί τη συνδιαχείριση με την Ελλάδα. Με αυτόν τον τρόπο, θα ασκεί ουσιαστικές αρμοδιότητες στα ελληνικά νησιά και τη διχοτόμηση και τη συγκυριαρχία στο Αιγαίο. 

Με αυτά τα ενδεχόμενα, τα ανώτατα στελέχη των ΕΔ προειδοποιούν με παραιτήσεις. 

(ΜΑΚΕΛΕΙΟ-26/01/2016)

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια δημοσιεύονται με μια καθυστέρηση και αφού τα δει κάποιος από τη διαχείριση και όχι για λογοκρισία αλλά έλεγχο για: μη αναφορά σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, διευθύνσεις ή υβριστικά μηνύματα ή δεσμούς (Link) με σεξουαλικό περιεχόμενο.
Τα σχόλια, οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά.

ΕΠΙΣΚΕΠΤΕΣ ΑΠΟ 15 ΣΕΠ. 2010

ΠΑΡΟΝΤΕΣ

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Photobucket
 
Support : ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ | ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ | ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ
Copyright © 2013. ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ - All Rights Reserved
Template Created by ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ Published by ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ
Proudly powered by Blogger