Αρχική » » Κάντε το όπως ο Τάσσος!

Κάντε το όπως ο Τάσσος!


Άρθρο του Στέλιου Παπαθεμελή 

Οι ξένοι απεργάζονται, φανε­ρά και στα παρασκήνια, μια νεοταξίτικη «λύση» του Κυπριακού. Αυ­τουργοί του σχεδιαζομένου εγκλήματος Τούρκοι, Άγγλοι, Αμερικανοί, συνεπικουρούμενοι από Βρυξέλλες- Βερολίνο με μαέστρο τον νεοταξίτη Νορβηγό πρώην Υπ. Εξ. Άιντε που εξ ονόματος τού κατά τα λοιπά αναξιό­χρεου Ο.Η.Ε. διαδραματίζει τον πιο ύπουλο και σκοτεινό ρόλο. Τώρα δο­λοπλοκεί για 5μερή στο Νταβός... 

Επειδή «ου γαρ εστί κρυπτόν ο εάν μη φανερωθή, ουδέ εγένετο απόκρυφον αλλ’ ίνα έλθη εις φα­νερόν» (Μάρκ.4,22) αποκαλύφθη­κε η μυστική συνάντηση στο Λονδίνο με βρετανική πρωτοβουλία εκπροσώπων κυβερνήσεων και ευρωπαϊ­κών θεσμών που ορέγονται τουρκι­κή λύση στην Κύπρο (Εφ. «Φιλελεύθερος» Λευκωσίας και ιδίως Π. Νεάρχου, «Επίκαιρα» 31/12/15). 

Αγωνία της εγκληματικής παρέας η καταστρατήγηση του ευρωπαϊ­κού κεκτημένου. Και επειδή η κατα­σκευή περί «πρωτογενούς ευρωπαϊ­κού δικαίου» ενδέχεται να μην αντέξει, μηχανεύονται εναλλακτική δι­κλείδα ασφαλείας υπέρ του Αττίλα, τις «προσωρινές παρεκκλίσεις». 

Το αποφώλιον τέρας που προω­θεί ο κοπτόμενος υπέρ της ταχείας «λύσης» ξένος παράγων είναι π δυ­σώνυμη «διζωνική με πολιτική ισότητα», ψευδώνυμο της διχοτόμησης σίγουρα, αλλά και πέραν αυτής ολοκληρωτικής τουρκοποίησης της Μεγαλονήσου. 

Εννοείται ότι όλο αυτό το αλισβερίσι τού με την Ε.Ε. στρέφεται κατά 2 χωρών-μελών Ε.Ε.-Ευρωζώνης, Ελλάδος, Κύπρου. Και κατευθύνεται από μία χώρα, την Βρετανία, που είναι ήδη με το ένα πόδι εκτός Ευρώπης και ετοιμάζεται με προεξαγγελθέν δημοψήφισμα να βγει και με το άλλο. Φυσικά εξυπηρετεί τα επεκτατικά συμφέροντα της Τουρκίας, χώρας που εκβιάζει συστημα­τικά Ευρωαμερικανούς οι οποίοι, όπως στη περίπτωση του προσφυγικού - λαθρομεταναστευτικού, υπο­κύπτουν ευκόλως. Νηφάλιες φωνές σαν του Γερμανού Επιτρόπου Γκίντερ Έτινγκερ στην Bild (30-12-15), που ξεκαθάρισε ότι στα επόμενα 20 χρόνια η Τουρκία δεν πρόκειται να μπει στην Ε.Ε., πνίγονται. Ίδωμεν! 

Είναι αδιανόητο Ελλάδα-Κύπρος να ανήκουν σε Ε.Ε.-Ευρωζώ­νη και να έχει το πάνω χέρι σ αυτές η Τουρκία! 

Δυστυχώς πρώτοι εμείς ξεχνάμε ότι το Κυπριακό είναι πρόβλημα Εισβολής, Κατοχής, Εποικισμού. Αφού εμείς δεν επικαλούμεθα τα ψηφίσμα­τα 365/74, 367/75, 541/83, 544/83 και 550/84, που καταδικάζουν την Κατοχή και το Ψευδοκράτος με το οποίο απαγορεύουν οποιαδήπο­τε σχέση. Γιατί τότε οι ξένοι να είναι «πιο Έλληνες» και να μην συναντούν τον Ακιντζί στο ενδιαίτημά του; 

Οι Ανανιστές όπως το έπραξαν και το 2004 κατακλύζουν τα κυπρια­κά media δημιουργώντας ατμόσφαι­ρα τεχνητής ευφορίας για τάχα επικείμενη «λύση». Προσπαθούν να με­ταλαμπαδεύσουν μια «κουλτούρα συμβίωσης» όχι με το σύνοικο στοι­χείο, αλλά με τον κατακτητή και τα παρακολουθήματά του. 

Το πρόβλημα είναι ο ανίατος ελλαδοκυπριακός ενδοτισμός. Αυτήν την ώρα η επίσημη Ελλάς λειτουργεί ωε Πόντιος Πιλάτος. Αυτοπεριορίζεται στο ζήτημα εγγυήσεων, που οι ξέ­νοι ετοιμάζονται να τις σερβίρουν ως «προσωρινές λύσεις» για να τις κά­νουν εύπεπτες. 

Ολόκληρο το υπόλοιπο πακέτο η Ελλάς το εμπιστεύεται στην κυπρι­ακή ηγεσία όπου κυβέρνηση και αξι­ωματική αντιπολίτευση (ΑΚΕΛ) είναι Ανανιστές. 

Αυτοί κοντεύουν να... αγιοποιήσουν τον Μουσταφά Ακιντζί. Εκείνος όμως δεν ορρωδεί προ ουδενός. Τους δουλεύει αγρίως. Πρόσφατα στο CNN Turk, παρουσία του Προέ­δρου Αναστασιάδη, κράδαινε απειλές επιστροφής τού Barbaros αν επιχειρηθεί αξιοποίηση των υδρογονανθράκων από την Κυπριακή Δημο­κρατία επικαλούμενος την στάση του ΝΑΤΟ. Η Άγκυρα ως γνωστόν ούτε υπέγραψε ούτε εκύρωσε την Σύμβα­ση του ΟΗΕ για το Δίκαιο της Θάλασσας. Προ ημερών μάλιστα αρνήθηκε να υπογράψει το Ψήφισμα 70/235 για τους Ωκεανούς και το Δίκαιο της Θάλασσας. Άρα εμμένει στο casus belli και τον στρατιωτικό εκβιασμό για να αποκτήσει παράνομα πλεονε­κτήματα σε Κύπρο - Αιγαίο. 

Οι ξένοι με τους ελληνόφωνους «Νενέκους» και την ανοχή μας, στή­νουν χρονοδιαγράμματα για τεχνητές «λύσεις». 

Για Κυπρίους και Ελλαδίτες πολιτικούς υπάρχει πρότυπο ηγέτη, ο Τάσσος. Κάντε το όπως ο Τάσσος! Ακούμε στο ΡΙΚ διαφόρους ρήτορες να δηλώνουν ότι δεν εμπιστεύονται την Τουρκία (πάλι καλά!), αλλά εμπιστεύονται τον ...Ακιντζί (sic!). Παρανοϊκό αφού αυτός είναι η εγκυρότε­ρη φωνή του Ερντογάν. 

Το τραγελαφικό κατασκεύα­σμα των ξένων που ψευδεπιγράφεται λύση είναι για τα σκουπίδια. Λύση δεν υπάρχει αν δεν φύγει και ο τελευταίος Τούρκος στρατιώτης ή έποικος του Αττίλα, δεν εξαλειφθούν οι τουρκοαγγλικές εγγυήσεις (οι ελληνικές ακυρώθηκαν με το «η Κύπρος είναι μακρυά» και τη ματαίωση των S-300). 

Η αγρίως χειμαζομένη σήμερα Ελ­λάς στα θέματα της οικονομίας πρέπει να αναστείλει κάθε διαδικασία που αφο­ρά τα μείζονα εθνικά θέματα, εξαγοράζοντας χρόνο για ανάκτηση ισχύος. 

Επ' ευκαιρία ο αμερικανός νομπελίστας Stiglitz σε πρωτοχρονιά­τικο άρθρο του (Νέα 02-01-16) απο­καθηλώνει την βερολίνεια λιτότητα επισημαίνοντας ότι καμία οικονομική ανάπτυξη δεν θα υπάρξει χωρίς τόνωση της ενεργού ζήτησης που βρί­σκεται στον αντίποδα της λιτότητας. 

Δεν τον ακούει κανείς. Αλλά «έσεται ήμαρ». 

Μη σκύβετε! «Κανείς δε θα μπο­ρέσει ν’ ανεβεί στην πλάτη σου, αν εσύ δεν σκύψεις» (Μάρτιν Λούθερ Κινγκ). 

(ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΒΟΡΡΑΣ-11/1/2016)

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια δημοσιεύονται με μια καθυστέρηση και αφού τα δει κάποιος από τη διαχείριση και όχι για λογοκρισία αλλά έλεγχο για: μη αναφορά σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, διευθύνσεις ή υβριστικά μηνύματα ή δεσμούς (Link) με σεξουαλικό περιεχόμενο.
Τα σχόλια, οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά.

ΕΠΙΣΚΕΠΤΕΣ ΑΠΟ 15 ΣΕΠ. 2010

ΠΑΡΟΝΤΕΣ

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Photobucket
 
Support : ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ | ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ | ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ
Copyright © 2013. ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ - All Rights Reserved
Template Created by ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ Published by ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ
Proudly powered by Blogger