Αρχική » » «Εφιαλτικές οι περικοπές σε μισθούς και συντάξεις» των στρατιωτικών

«Εφιαλτικές οι περικοπές σε μισθούς και συντάξεις» των στρατιωτικών


Ακόμη και ποσοστό άνω του 65% του εισοδήματος τους έχουν χάσει οι ένστολοι από τη λαίλαπα του Ασφαλιστικού. 
«Δεν αντέχουμε, πλέον, άλλες μειώσεις. Βρισκόμαστε σε κατάσταση αναμονής και αναλόγως θα κινηθούμε, εφόσον χρειαστεί», τονίζει ο πρόεδρος της Ένωσης Απόστρατων Αξιωματικών Στρατού, Ευάγγελος Δανιάς. 

Εκτός από τις προκλήσεις των Τούρκων, οι ένστολοι πα­ρακολουθούν με αγωνία και την πορεία του Ασφαλιστικού και πολύ περισσότερο τον τρόπο με τον οποίο σκέφτεται να το εφαρ­μόσει η κυβέρνηση. Για το θέμα αυτό, ο κ. Ιατρίδης αναφέρει στην «Α»: «Θέλω να πιστεύω ότι η κυβέρνηση θα τηρήσει τις υποσχέσεις της απέναντι μας. Αυτό το λέω διότι, πρόσφα­τα, όταν τους επισκεφτήκαμε, τόσο ο υπουργός Εργασίας όσο και ο πρωθυπουργός μάς είπαν ότι θα τηρήσουν τις δεσμεύσεις τους. Μας είχαν υποσχεθεί ότι δεν πρόκειται να υπάρξει καμία απολύτως άλλη περικοπή τόσο στις συντάξεις όσο και στους μι­σθούς». 

Σε ποιο ύψος, όμως, φτά­νουν οι περικοπές; «Ήδη είναι εφιαλτικές. Στους ανώτατους αξιωματικούς ...
έχουν ξεπεράσει το ποσοστό του 65%, στους ανώτερους έχουν φτάσει σε πο­σοστό της τάξης του 55%, ενώ στους αξιωματικούς οι μειώσεις στις αποδοχές έχουν φτάσει το 40%. 

Μέχρι τώρα μετράμε τουλά­χιστον 11 περικοπές. Νομίζω ότι εύκολα γίνεται αντιληπτό πως δεν μπορούν να γίνουν νέ­ες. Εάν διαπιστωθεί από την πλευρά μας ότι συμβαίνει κάτι τέτοιο, τότε σαφέστατα και θα υπάρξουν αντιδράσεις από όλους τους ένστολους», τονίζει ο πρόεδρος της Ένωσης Από­στρατων Αξιωματικών Αεροπο­ρίας. 

Για το Ασφαλιστικό, ο κ. Δανιάς λέει στην «Α»: «Την παρού­σα στιγμή μένουμε στις εγγυή­σεις που μας δόθηκαν από τον κ. Κατρούγκαλο και το κυβερ­νητικό επιτελείο γενικότερα. Όπως συμβαίνει με όλες τις κοινωνικές ομάδες, έτσι και εμείς έχουμε ματώσει οικονομικά από τις περικοπές και μάλιστα θα έλεγα σε μεγαλύτερο βαθμό. Δεν αντέχουμε, πλέον, άλλες μειώσεις, όπως δεν τις αντέχει και κανένας πολίτης. Βρισκόμα­στε σε κατάσταση αναμονής και αναλόγως θα κινηθούμε, εφόσον χρειαστεί». 

Από την πλευρά του, ο κ. Τσουκαράκπς υποστηρίζει: «Διάβασα πολύ καλά την επίμα­χη τροπολογία που προτείνεται για το Ασφαλιστικό. Νομίζω ότι δεν επηρεάζει τον κλάδο μας και, φυσικά, εύχομαι να μην επηρεάσει κανέναν κλάδο. Στην ουσία, τα Μετοχικά Τα­μεία τα οποία ανήκουν στον κλάδο μας είναι αυτοχρηματοδοτούμενα. 

Οι στρατιωτικοί που πληρω­νόμαστε από το Γενικό Λογιστή­ριο του Κράτους δεν έχουμε κα­μία απολύτως ταύτιση με όσους είναι ενταγμένοι στο ΙΚΑ και τον ΟΑΕΕ, ασφαλιστικά ταμεία για τα οποία πρόκειται να ισχύσουν άλλα δεδομένα». 

46.500 ώρες πτήσης για το F-35 μέσα στο 2015 

Με περισσότερες από 46.500 ώρες πτήσης έκλεισε φέτος η χρόνια για το πρόγραμμα του F-35! Οι πτήσεις αυτές αφορούν τόσο σε μαχητικά τα οποία βρίσκονται σε φάση δοκιμών (SDD) όσο και σε μαχητικά τα οποία έχουν παραδοθεί στις πρώτες μοίρες μαχητικών του τόπου LRIP. 

Επίσκεψη του αρχηγού ΓΕΑ στο Ισραήλ! 

Στο Ισραήλ βρίσκεται από χθες ο αρχηγός του Γενικού Επιτελείου Αεροπορίας (ΓΕΑ), αντιπτέραρχος Χρη­στός Βαΐτσης. Ο κ. Βαΐτσης πραγματοποιεί επίσημη επίσκεψη η οποία θα διαρκέσει έως και σήμερα, κατόπιν πρόσκλησης που του απηύθυνε ο Ισραηλινός ομόλογός του, αντιπτέραρχος Αμίρ Εσέλ. 

Νέα ιστοσελίδα για το ΓΕΕΘΑ 

Αλλάζουν πολλά στο Γενικό Επι­τελείο Εθνικής Άμυνας (ΓΕΕΘΑ) προς το καλύτερο και, μεταξύ αυτών, και η επίσημη ιστοσελίδα του. Με πρωτοβουλία του Γραφείου Τύπου του ΓΕΕΘΑ και με πολλή προσωπική δουλειά ανθρώπων του Πολεμικού Ναυτικού, η ιστοσελίδα του ΓΕΕΘΑ έγινε πιο ευχάριστη και κυρίως πιο εύ­χρηστη. Η ηλεκτρονική διεύθυνση εί­ναι www.geetha.mil.gr

(ΑΝΕΞΑΡΤΗΣΙΑ-11/1/2016)

1 σχόλια:

  1. ΑΓΑΠΗΤΗ ΣΥΝΕΛΛΗΝΙΔΑ
    ΑΓΑΠΗΤΕ ΣΥΝΕΛΛΗΝΑ
    ΤΩΡΑ ΕΧΕΙΣ ΤΗΝ ΔΥΝΑΤΟΤΗΤΑ ΝΑ ΠΛΗΡΩΣΕΙΣ ΝΟΜΙΜΑ ΤΑ ΧΡΕΗ ΣΟΥ ΣΤΑ ΔΗΜΟΣΙΑ ΤΑΜΕΙΑ ΟΠΩΣ ΙΚΑ ΤΕΒΕ ΕΝΦΙΑ ΕΦΟΡΙΑ ΚΛΠ
    ΕΝΗΜΕΡΩΣΟΥ ΣΤΑ ΓΡΑΦΕΙΑ ΤΩΝ Ε.ΣΥ. ΕΛΛΗΝΩΝ ΣΥΝΕΛΕΥΣΙΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΝΟΜΙΚΗ ΦΟΡΜΑ ΑΠΟΠΛΗΡΩΜΗΣ ΤΩΝ ΧΡΕΩΝ

    ΟΡΙΣΤΙΚΟ ΞΕΧΡΕΩΜΑ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ

    ΤΟ ΚΑΘΕΣΤΩΣ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ
    ΠΙΕΖΕΙ ΟΛΟΕΝΑ ΚΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ ...
    ΟΙ ΔΑΝΕΙΣΤΕΣ ΠΙΕΖΟΥΝ ΑΦΟΡΗΤΑ ΚΑΙ ΑΥΤΟΙ ...
    ΖΗΤΑΝΕ ΟΛΟ ΚΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ...
    ΖΗΤΑΝΕ ΠΑΡΑ ΤΟΥ ΜΗ ΕΧΟΝΤΟΣ ...
    ΚΑΙ Ο ΕΛΛΗΝΑΣ ΥΠΟΜΕΝΕΙ ΑΥΤΟΝ ΤΟΝ ΠΟΛΕΜΟ ΑΒΟΗΘΗΤΟΣ ΜΕ ΤΡΟΜΕΡΕΣ ΣΥΝΕΠΕΙΕΣ ΓΙΑ ΑΥΤΟΝ ΚΑΙ ΤΗΝ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ ΤΟΥ

    ΜΕΡΙΚΕΣ ΑΠΟ ΤΙΣ ΣΥΝΕΠΕΙΕΣ ΕΙΝΑΙ ΟΡΑΤΕΣ ΑΛΛΑ ΟΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΣΥΝΕΠΕΙΕΣ ΤΗΣ ΚΡΙΣΗΣ ΘΑ ΦΑΝΟΥΝ ΣΤΗΝ ΕΠΟΜΕΝΗ ΓΕΝΙΑ

    ΕΠΕΙΔΗ ΤΟ ΚΑΘΕΣΤΩΣ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΕΧΕΙ ΠΑΡΑΓΙΝΕΙ ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΟ ΓΙΑ ΤΟΝ ΕΛΛΗΝΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΔΑ ΚΑΙ ΑΠΟ ΕΔΩ ΚΑΙ ΠΕΡΑ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΗΡΘΕ Η ΩΡΑ ΝΑ ΑΝΤΙΔΡΑΣΟΥΜΕ ΣΥΝΤΕΤΑΓΜΕΝΑ
    ΤΩΡΑ ΕΙΝΑΙ Η ΩΡΑ ΣΥΝΕΛΛΗΝΙΔΑ ΚΑΙ ΣΥΝΕΛΛΗΝΑ ...

    ΒΑΣΕΙ ΤΩΝ ΠΟΛΛΩΝ ΤΕΚΜΗΡΙΩΜΕΝΩΝ ΣΤΟΙΧΕΙΩΝ ΠΟΥ ΕΧΟΥΜΕ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙ ΜΕΧΡΙ ΣΗΜΕΡΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΤΙΣΥΝΤΑΓΜΑΤΙΚΗ ΚΑΙ ΑΝΤΙΔΕΟΝΤΟΛΟΓΙΚΗ ΠΡΑΚΤΙΚΗ ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΕΦΑΡΜΟΣΤΕΙ ΠΕΡΑΝ ΠΑΣΗΣ ΛΟΓΙΚΗΣ ΑΜΦΙΒΟΛΙΑΣ ΚΑΙ ΤΩΝ ΕΠΙΘΕΣΕΩΝ ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΔΕΧΘΕΙ ΤΑ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΧΡΟΝΙΑ ΤΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΕΘΝΟΣ, ΑΠΟ ΕΝΔΟΓΕΝΕΙΣ ΚΑΙ ΕΞΩΓΕΝΕΙΣ ΟΡΑΤΟΥΣ Ή ΑΟΡΑΤΟΥΣ ΚΑΤΑΚΤΗΤΕΣ ΚΑΙ ΚΑΤΑΠΑΤΗΤΕΣ ΤΗΣ ΕΠΙΚΡΑΤΕΙΑΣ ΚΑΙ ΤΩΝ ΑΝΘΡΩΠΙΝΩΝ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΩΝ ΚΑΙ ΕΛΕΥΘΕΡΙΩΝ ΜΑΣ, ΠΟΥ ΕΠΕΒΑΛΑΝ ΤΗΝ ΕΘΝΙΚΗ ΤΑΠΕΙΝΩΣΗ ΚΑΙ ΒΙΑΙΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΕΠΙΘΕΣΗ ΕΙΣ ΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ, ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΚΑΘΕ ΠΙΘΑΝΗ ΕΝΕΡΓΕΙΑ ΑΠΟ ΟΛΟΥΣ ΕΜΑΣ ΤΟΥΣ ΠΟΛΙΤΕΣ ΚΑΙ ΠΡΟΣ ΚΑΘΕ ΚΑΤΕΥΘΥΝΣΗ, ΓΙΑ ΝΑ ΒΡΕΘΟΥΝ ΑΜΕΣΑ ΛΥΣΕΙΣ
    ΔΙΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΕΠΙΤΑΚΤΙΚΗ Η ΑΝΑΓΚΗ Ν’ ΑΠΕΜΠΛΑΚΟΥΜΕ ΑΠΟ ΤΑ ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΚΑ ΜΝΗΜΟΝΙΑ ΤΗΣ ΝΤΡΟΠΗΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΕΞΑΘΛΙΩΣΗΣΚΑΙ ΤΟ ΑΠΕΧΘΕΣ ΠΑΡΑΝΟΜΟ ΧΡΕΟΣ, ΟΥΤΩΣ ΩΣΤΕ ΝΑ ΞΕΚΙΝΗΣΟΥΜΕ ΜΙΑ ΥΓΙΗ, ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΗ ΠΟΡΕΙΑ ΠΡΟΣ ΤΗΝ ΠΡΟΟΔΟ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΥΗΜΕΡΙΑ.
    ΕΝΕΡΓΟΠΟΙΗΘΕΙΤΕ,
    ΣΥΝΤΟΝΙΣΕΤΕ
    ΥΠΕΡΤΕΡΕΙΤΕ
    ΕΛΛΗΝΩΝ ΣΥΝΕΛΕΥΣΙΣ - Ε.ΣΥ.
    ΠΟΛΙΤΙΚΟΣ ΦΟΡΕΑΣ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΕΘΝΟΥΣ
    ΟΡΙΣΤΙΚΟ ΞΕΧΡΕΩΜΑ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ


    ΕΛΛΗΝΕΣ ΟΛΑ ΕΙΝΑΙ ΕΤΟΙΜΑ
    ΤΟ ΜΟΝΟ ΠΟΥ ΜΕΝΕΙ ΕΙΝΑΙ Η ΣΥΝΕΝΩΣΗ ΜΑΣ ΓΙΑ ΝΑ ΠΑΡΟΥΜΕ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΔΙΚΑ ΜΑΣ ΚΑΙ ΝΑ ΣΤΕΙΛΟΥΜΕ ΣΤΑ ΤΑΡΤΑΡΑ ΤΑ ΜΙΑΣΜΑΤΑ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Τα σχόλια δημοσιεύονται με μια καθυστέρηση και αφού τα δει κάποιος από τη διαχείριση και όχι για λογοκρισία αλλά έλεγχο για: μη αναφορά σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, διευθύνσεις ή υβριστικά μηνύματα ή δεσμούς (Link) με σεξουαλικό περιεχόμενο.
Τα σχόλια, οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά.

ΕΠΙΣΚΕΠΤΕΣ ΑΠΟ 15 ΣΕΠ. 2010

ΠΑΡΟΝΤΕΣ

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Photobucket
 
Support : ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ | ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ | ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ
Copyright © 2013. ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ - All Rights Reserved
Template Created by ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ Published by ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ
Proudly powered by Blogger