Αρχική » » Εδώ ο Γιάννος, εκεί ο Γιάννος, πού είναι ο Γιάννος;

Εδώ ο Γιάννος, εκεί ο Γιάννος, πού είναι ο Γιάννος;


Κακουργηματική απιστία προέκυψε από τον έλεγχο των ΑΩ της υπόθεσης εκσυγχρονισμού των έξι φρεγατών τύπου S, το 2003, που ανατέθηκε από ΣημιτοΓιάννους σε γαλλική εταιρεία σε συνεργασία με την ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΝΑΥ­ΠΗΓΕΙΑ ΑΕ (σύμβα­ση 09/03, κόστος 381.578.580 ευρώ). Παραλείπω να εισέλθω σε λεπτο­μέρειες του κατη­γορητηρίου, το ο­ποίο αναφέρεται σε παραλείψεις - παρατυπίες, κ.λπ., και θα φθάσω κατευ­θείαν στο «ψητό». 

 Κατηγορούμενοι ο πρώην ΥΕΘΑ κ. Γιάννος Παπαντω­νίου, ο πρώην γενικός διευθυντής Εξοπλισμών ...κ. Σπ. Τραυλός και μια δε­κάδα υπηρεσια­κών. 

 Ο φάκελος ο­δεύει στη Βουλή (καθότι εμπλέκεται υπουργός), η οποί­α ταχύτατα θα απο­φανθεί ότι έχει ε­πέλθει παραγραφή για τον κ. Γ. Π. Οι έτεροι θα ακολου­θήσουν τη συνήθη διαδικασία, που ίσως τους οδηγήσει στο εδώλιο. 

 Εδώ, για μια ει­σέτι φορά, ο Γ. Π. μας βγάζει τη γλώσσα και απο­χωρεί χαμογελώντας. Στη συνέχεια θα μεταβεί σε κάποιο πανεπι­στήμιο, όπου, αμειβόμενος, θα παρουσιάσει μια σειρά διαλέξεων με θέμα: «Πώς η δύστυχη Ελλάδα, με σφάλμα­τα του λαού της, οδηγήθηκε στην πτώχευση». 

 Τα ΑΩ (τα περιβόητα Αντι­σταθμιστικά Ωφελήματα) εί­ναι, όμως, η ουρά της υπόθεσης. Ο «μεζές», το μείζον, εί­ναι το κύριο υλικό, οι φρεγάτες. 

Εκσυγχρονισμός φρεγατών 5 

 Το πρόγραμμα εκσυγχρο­νισμού τέθηκε υπό τον έλεγ­χο της Δικαιοσύνης προ... δεκαετίας. Η έρευνα άρχισε για­τί προέκυψε ότι ο εκσυγχρονισμός έγινε χωρίς τη σύμφω­νη γνώμη του ΠΝ, καθότι οι φρεγάτες ήσαν… υπερήλικες. Δεν συνέφερε ο εκσυγχρονισμός τους. 

 Συνέβησαν, τότε, κωμικοτραγικές καταστάσεις μεταξύ ΠΝ και υπουργείου. Το πρώτο επέμενε στις αποφάσεις του (υποβλήθηκε και σχετική αναφορά α­πό Α/ΓΕΝ προς υ­πουργό), ενώ ο κ. Γ.Π., χρίσας εαυτόν αρχιναύαρχο, επέμενε. Η γνώ­μη του υπουργού υπερίσχυσε. Αργότερα βγήκε «στο κλαρί» ο πρώην πρόεδρος της αναδό­χου εταιρείας (THALLES), κ. Michel Josserand, που, μαζί με άλλα, κατήγγειλε ότι η εται­ρεία του λάδωσε έλληνα υ­πουργό με 6%, δηλαδή 20 ε­κατ. ευρώ περίπου. 

 Ο κ. Παπαντωνίου μήνυσε τη «Liberation», κατ" επιλογή, αφού στο θέμα είχαν δώσει ευρεία έκταση και τα «Le Μοnde», «Figaro», κ.ά., η οποία, τελικά, κατα­δικάσθηκε με το φοβερό ποσό των 20.000 ευρώ γιατί δημοσίευσε καταγ­γελία χωρίς να την ελέγξει! Έκτοτε η υ­πόθεση σταμάτησε εκεί... 

 Αυτά για την Ιστορία. Ο Γάλλος επίσημα κατήγγειλε μεν ότι λάδωσε έλληνα υπουργό αλ­λά δεν είπε περισσότερα. Δη­λαδή πώς και πού πήγε το χρήμα. Εδώ δεν θέλω αδιάκριτες ερωτήσεις. 

 Σήμερα η υπόθεση επανε­ξετάζεται, αλλά κανένας δεν μπορεί να αγγίξει τον κ. Γ. Π., η κατηγορία της απιστίας έχει παραγραφεί (άρθρο 86 του Συντάγματος). Εκτός... Εκτός αν οι εισαγγελείς ανακαλύ­ψουν μαύρο χρήμα. Πράγμα δυσκολότατο.

(ΤΟ ΠΑΡΟΝ-17/01/2016)

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια δημοσιεύονται με μια καθυστέρηση και αφού τα δει κάποιος από τη διαχείριση και όχι για λογοκρισία αλλά έλεγχο για: μη αναφορά σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, διευθύνσεις ή υβριστικά μηνύματα ή δεσμούς (Link) με σεξουαλικό περιεχόμενο.
Τα σχόλια, οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά.

ΕΠΙΣΚΕΠΤΕΣ ΑΠΟ 15 ΣΕΠ. 2010

ΠΑΡΟΝΤΕΣ

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Photobucket
 
Support : ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ | ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ | ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ
Copyright © 2013. ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ - All Rights Reserved
Template Created by ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ Published by ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ
Proudly powered by Blogger