Αρχική » » Στο ΣτΕ προσέφυγαν 362 ένστολοι για το επίδομα αλλοδαπής

Στο ΣτΕ προσέφυγαν 362 ένστολοι για το επίδομα αλλοδαπής


ΤΗΝ ΑΝΑΚΛΗΣΗ ΤΩΝ εκκαθαριστικών ση­μειωμάτων του φόρου εισοδήματος των πε­ρασμένων οικονομικών ετών (από το 1999 και μετά), γιατί τους έχει φορολογηθεί το επί­δομα αλλοδαπής, παρά το γεγονός ότι έχει κριθεί αφορολόγητο από τα δικαστήρια, ζη­τούν με προσφυγές τους στο Συμβούλιο της Επικρατείας 362 ένστολοι (όλων των σωμά­των) και άλλοι δημόσιοι λειτουργοί, οι οποίοι αποσπώμενοι υπηρέτησαν ή υπηρετούν στο εξωτερικό. 

Υπενθυμίζεται ότι το περασμένο έτος, η Ολομέλεια του Συμβουλίου της Επικρατείας με μια σειρά αποφάσεών...
της αποφάνθηκε ότι το επίδομα αλλοδαπής που λαμβάνουν οι Έλληνες δημόσιοι λειτουργοί (στρατιωτικοί, καθηγητές, διδάσκαλοι, κ.λπ.) όταν αποσπώνται στο εξωτερικό, είναι αφορολόγητο και οι νόμοι που επιβάλλουν τη φορολόγησή του είναι αντισυνταγματικοί. 

Σύμφωνα με το ανώτατο ακυρωτικό δικαστήριο, το επίδομα αλλοδαπής «δεν επιτρέπεται κατά τα άρθρα 4, παράγραφοι 5 και 78, παράγραφοι 1 και 4 του Συντάγματος, να υπόκειται σε φόρο εισοδή­ματος, δεδομένου ότι έχει αποζημιωτικό χα­ρακτήρα». Κατά συνέπεια, το επίμαχο επίδομα δεν μπορεί να υπαχθεί σε φορολόγηση λόγω του αποζημιωτικού χαρακτήρα του. 

Όμως, το Δημόσιο δεν προσαρμόστηκε στις αποφάσεις αυτές της Ολομέλειας του ΣτΕ και δεν ανακάλεσε τα εκκαθαριστικά σημειώ­ματα των ΔΟΥ και έτσι οι 362 προσφεύγοντες στρέφονται κατά του υπουργού Οικονομικών και ζητούν να ακυρωθεί η άρνηση προσαρ­μογής στις δικαστικές αποφάσεις του περα­σμένου έτους. Ακόμη, ζητούν να ακυρωθούν και όλα τα εκκαθαριστικά σημειώματα φόρου εισοδήματος παρελθόντων ετών, με τα οποία φορολογήθηκε το επίδομα αλλοδαπής. 

ΜΑΡΙΑ ΔΗΜΑ
(Η ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΤΩΝ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ-18/01/2016)

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια δημοσιεύονται με μια καθυστέρηση και αφού τα δει κάποιος από τη διαχείριση και όχι για λογοκρισία αλλά έλεγχο για: μη αναφορά σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, διευθύνσεις ή υβριστικά μηνύματα ή δεσμούς (Link) με σεξουαλικό περιεχόμενο.
Τα σχόλια, οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά.

ΕΠΙΣΚΕΠΤΕΣ ΑΠΟ 15 ΣΕΠ. 2010

ΠΑΡΟΝΤΕΣ

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Photobucket
 
Support : ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ | ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ | ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ
Copyright © 2013. ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ - All Rights Reserved
Template Created by ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ Published by ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ
Proudly powered by Blogger