Αρχική » » Ρεκόρ παραβιάσεων από 1.375 (!) τουρκικά μαχητικά το 2015

Ρεκόρ παραβιάσεων από 1.375 (!) τουρκικά μαχητικά το 2015


Η Άγκυρα πέρυσι ξεπέρασε κάθε όριο προκλητικότητας! 135 σχηματισμοί ήταν οπλισμένοι, έγιναν 80 εμπλοκές. 

«Φιλία» στα λό­για από τον Τούρκο πρωθυπουργό Α. Νταβούτογλου, αλλά στο Αιγαίο το 2015 η Τουρκία έδειξε το πιο εχθρικό πρόσωπό της απέναντι στην Ελλάδα. Σε σχέση με τα προηγούμενα χρόνια, η δραστηριότητα των πολεμι­κών αεροσκαφών της Άγκυρας σε χώρους ελληνικής κυριαρχίας υπήρξε ιδιαίτε­ρα έντονη, ενώ και ο αριθμός των υπερπτήσεων τουρκικών μαχητικών πάνω από ελλη­νικό εθνικό έδαφος υπήρξε προκλητικά αυξημένος. 

Σύμφωνα με τα συγκε­ντρωτικά στοιχεία που έδω­σε το Γενικό Επιτελείο Αεροπορίας για το έτος που ...
τε­λείωσε, η τουρκική πολεμι­κή αεροπορία «έστειλε» στο Αιγαίο 1.375 πολεμικά αεροσκάφη. Συνολικά οι οπλισμενοι σχηματισμοί που εισήλθαν στο Αιγαίο ήταν 135, ενώ πραγματοποιήθηκαν συνολικά 36 προκλητικές υπερπτήσεις πάνω από ελληνικά νησιά. 

Στον συνολικό πίνακα που έδωσε το Γενικό Επιτελείο καταγράφονται 863 παραβιάσεις των Κανόνων Εναερίου Κυκλοφορίας ( ΚΕΚ) εντός του FIR Αθη­νών και 1.777 παραβάσεις (!) του εθνικού εναέριου χώ­ρου, υποχρεώνοντας τους Έλληνες πιλότους να ανα­χαιτίζουν καθημερινά τους εισβολείς. Στις αερομαχίες που έλαβαν χώρα σημειώ­θηκαν 80 εμπλοκές. 

Σύμβαση με την Ε.Ε. 

Την ώρα που η Τουρκία δεν σηκώνει μύγα στο σπαθί της, όπως φάνηκε στην κατάρριψη του ρωσικού αεροσκάφους -και μάλιστα χωρίς να έχει επιβεβαιωθεί παρα­βίαση του εθνικού χώρου της-, τηρεί δύο μέτρα και δύο σταθμά με την Ελλάδα, με την οποία υποτίθεται ότι επιδιώκει σχέση καλής γει­τονίας. Η διαφορετική αυτή αντιμετώπιση αναδείχθηκε πρόσφατα από τον ίδιο τον Ρώσο υπουργό Εξωτερι­κών Σεργκέι Λαβρόφ, όταν η Αγκυρα επιχείρησε να δικαιολογηθεί για την κατάρριψη του Σουχόι και ενώ το ρωσικό υπουργείο Άμυνας διαβεβαίωνε ότι το ρωσι­κό αεροσκάφος βρισκόταν στον συριακό εναέριο χώρο κατά τη διάρκεια ολόκληρης της πτήσης του. 

Η τουρκική προκλητικότητα διατηρήθηκε αμείωτη ολόκληρο τον χρόνο, υποχρεώνοντας τον πρωθυπουργό Αλ. Τσίπρα να θίξει το θέμα στις κοινές δη­λώσει με τον Α. Νταβούτογλου όταν επισκέφθηκε την Τουρκία. 

Ο Έλληνας πρωθυπουργός έκανε αναφο­ρά στις συχνές παραβιά­σεις του ΕΕΧ, καθώς και στη μη τήρηση των κανό­νων αβλαβούς πλεύσης από την πλευρά τουρκικών πλοίων. «Θα τα ξανασυζητήσουμε και μέσα από τον διάλογο θα τα αντιμετωπί­σουμε, αφού στόχος είναι η ασφάλεια-συνεργασία στο Αιγαίο» είπε, αισιοδοξώντας ότι απευθύνεται σε φίλους και όχι σε... εχθρούς. Να σημειωθεί ότι η Άγκυρα με οκτώ Notam έχει ήδη δεσμεύσει μονομερώς την περιοχή μεταξύ Ρόδου και Καστελόριζου για ασκήσεις από τις 4 Ιανουάριου και 29 Φεβρουάριου! 

Νίκος Σταυρουλάκης (nstavroulakis@dimokratianews.gr)
(ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ-04/1/2016) 

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια δημοσιεύονται με μια καθυστέρηση και αφού τα δει κάποιος από τη διαχείριση και όχι για λογοκρισία αλλά έλεγχο για: μη αναφορά σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, διευθύνσεις ή υβριστικά μηνύματα ή δεσμούς (Link) με σεξουαλικό περιεχόμενο.
Τα σχόλια, οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά.

ΕΠΙΣΚΕΠΤΕΣ ΑΠΟ 15 ΣΕΠ. 2010

ΠΑΡΟΝΤΕΣ

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Photobucket
 
Support : ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ | ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ | ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ
Copyright © 2013. ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ - All Rights Reserved
Template Created by ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ Published by ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ
Proudly powered by Blogger