Αρχική » » Ισορροπία τρόμου με τους βομβαρδισμούς

Ισορροπία τρόμου με τους βομβαρδισμούς


Οι ΗΠΑ κατηγορούν τη Ρωσία για την επίθεση σε στρατόπεδο του Άσαντ. 
Κίνδυνος γενικής ανάφλεξης στη Συρία από λάθος ή προβοκάτσια. 
 Χάος επικρατεί στους αιθέρες της Συρίας, με δεκάδες αεροπλάνα διαφορετικών χωρών να βομβαρδίζουν θέσεις τζιχαντιστών και όχι μόνο.

ΜΟΣΧΑ - ΑΝΤΑΠΟΚΡΙΣΗ: Αχιλλέας Πατσούκας 

Τρία εικοσιτετράωρα ύστερα από την αεροπορική επιδρομή εναντίον στρατοπέδου του συριακού στρατού, που ως αποτέλεσμα είχε τρεις Σύροι στρατιώτες να χάσουν τη ζωή τους και τουλάχιστον άλλοι 13 να τραυματιστούν, οι ΗΠΑ αποποιούνται των ευθυνών, που τους απέδωσε η Δαμασκός, σύμφωνα με τις οποίες ο πολύνεκρος βομβαρδισμός υπήρξε δικό τους έργο. Αντίθετα, η Ουάσιγκτον προχώρησε στην αντεπίθεση αποδίδοντας την ευθύνη στις αεροπορικές δυνάμεις της Μόσχας. 

Σύμφωνα με δήλωση Αμερικανού αξιωματούχου, ο οποίος θέλη­σε να κρατήσει την ανωνυμία του, «η... υπόθεση είναι πως οι Ρώσοι ήταν αυτοί που προχώρησαν στους βομβαρδι­σμούς». Στο ίδιο πνεύμα ένας ακόμα Αμερικανός αξιωματούχος, ο οποίος όχι απλά επέμεινε πως η πολύνεκρη αεροπορική επιδρομή ήταν έργο της ρωσικής πολεμικής αεροπορίας, αλλά υποστήριξε πως υπάρχουν και στοιχεία, σύμφωνα με τα οποία το βράδυ της Κυριακής δώδεκα βομβαρδιστικά Tu-M3 που απο­γειώθηκαν από αεροπορική βά­ση της Βόρειας Οσετίας, ήταν αυτά που φέρον την ευθύνη. 

Τη Δευτέρα η Δαμασκός εί­χε κατηγορήσει ανοιχτά τον Διε­θνή Συνασπισμό πως αυτός εί­ναι που κρύβεται πίσω από την αιματηρή αεροπορική επιδρο­μή. Μάλιστα το συριακό ΥΠΕΞ έκανε λόγο για κατάφωρη παρα­βίαση της Χάρτας του ΟΗΕ, ζη­τώντας από το Σ.Α. να προχω­ρήσει στη λήψη των απαραίτη­των μέτρων προκειμένου στο μέλλον να αποφευχθούν ανάλο­γα περιστατικά. 

Με τη Μόσχα μέχρι στιγμής να μην έχει πάρει σαφή θέση, το συγκεκριμένο περιστατικό φα­νερώνει τις εξαιρετικά εύθραυ­στες ισορροπίες, οι οποίες με το παραμικρό λάθος μπορούν να οδηγήσουν σε γενική ανάφλεξη. Από τη στιγμή που όχι μία και δύο αλλά πολλές χώρες βομ­βαρδίζουν στη Συρία, είτε το λά­θος είτε η προβοκάτσια είναι πο­λύ εύκολο να συμβεί ανά πάσα στιγμή. Όταν λέμε «δυνάμεις του Άσαντ», «συριακή αντιπολίτευ­ση» και τζιχαντιστές, αυτές πολύ σχετικές και γενικές έννοιες, μιας και δεν έχουμε να κάνουμε με στρατούς με αυστηρή συνο­χή, αλλά με στρατιώτες ή μισθο­φόρους που πολλές φορές σε διάστημα ακόμα και μιας εβδο­μάδας μπορεί να πολεμήσουν και για τις τρεις αντιμαχόμενες πλευρές. 

Στο μεταξύ, ύστερα από την οργή που προκάλεσε στην Άγκυρα, η ενέργεια ναύτη ρωσικού πολεμικού πλοίου, ο οποίος τη στιγμή που το ρωσικός σκάφος περνούσε τα «Στενά του Βοσπόρου» εκείνος σημάδευε με ρου­κετοβόλο τις τουρκικές ακτές, χθες ήρθε η απάντηση της Μό­σχας. Σύμφωνα με την υπεύθυ­νη Τύπου του ρωσικού υπουρ­γείου Εξωτερικών Μαρία Ζαχάροβα, η συγκεκριμένη ενέργεια δεν αποτελεί παραβίαση, από πλευράς της Ρωσίας, της Συνθή­κης του Μοντρέ. 

Μια περίεργη υπόθεση προ­κάλεσε αναστάτωση στις ζωές των Μοσχοβιτών. Το βράδυ της Δευτέρας εξερράγη χειροβομβί­δα σε κεντρική στάση λεωφορεί­ου στην οδό Πακρόφκα, με αποτέλεσμα πέντε άνθρωποι να τραυματιστούν, ευτυχώς όχι σο­βαρά. Ενώ αρχικά οι Αρχές εί­χαν μιλήσει για βεγγαλικό που άγνωστος το πέταξε, χθες το με­σημέρι ανακοίνωσαν πως δεν ήταν βεγγαλικό, αλλά χειροβομ­βίδα. Μπορεί μέχρι στιγμής η αστυνομία να άνοιξε έρευνα γιο υπόθεση χουλιγκανισμού, ωστόσο μέχρι να βγει το ακριβές πόρισμα η αστυνομία εξετάζει κάθε εκδοχή. 

(ΑΝΕΞΑΡΤΗΣΙΑ-09/12/2015)

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια δημοσιεύονται με μια καθυστέρηση και αφού τα δει κάποιος από τη διαχείριση και όχι για λογοκρισία αλλά έλεγχο για: μη αναφορά σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, διευθύνσεις ή υβριστικά μηνύματα ή δεσμούς (Link) με σεξουαλικό περιεχόμενο.
Τα σχόλια, οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά.

ΕΠΙΣΚΕΠΤΕΣ ΑΠΟ 15 ΣΕΠ. 2010

ΠΑΡΟΝΤΕΣ

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Photobucket
 
Support : ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ | ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ | ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ
Copyright © 2013. ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ - All Rights Reserved
Template Created by ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ Published by ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ
Proudly powered by Blogger