Αρχική » » Η ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ ΠΟΥ ΘΑ ΠΡΟΚΑΛΕΣΕΙ ΤΡΙΤΟ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΠΟΛΕΜΟ

Η ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ ΠΟΥ ΘΑ ΠΡΟΚΑΛΕΣΕΙ ΤΡΙΤΟ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΠΟΛΕΜΟ


Η γνωστή φωτογραφία που δείχνει ένα Ρώσο αξιωματικό να κρατά απειλητικά στα χέρια του ένα ρουκετοβόλο τύπου sam-stela-2, με βεληνεκές 4.200 μέτρα, την ώρα που το ρωσικό πολεμικό περνούσε τον Βόσπορο έξω από την Κωνσταντινούπολη, θεωρείται από τους Τούρκους σαν πανηγυρική απόδειξη ότι οι Ρώσοι παραβίασαν την συνθήκη του Μοντρέ και συνεπώς η Τουρκία έχει τώρα το αναφαίρετο δικαίωμα να κλείσει τα Στενά για την Ρωσία.

Την άποψη αυτή υποστηρίζουν με δημοσιεύματα στον τουρκικό τύπο οι απόστρατοι ναύαρχοι, Nusret... Güner, Cem Gürdeniz, καθώς και ο Τούρκος ειδικός στρατηγικός αναλυτής, καθηγητής Nejat Tarakçı, υποστηρίζοντας ότι η Τουρκία δικαιούται να κλείσει πάραυτα τα Στενά και να απαγορεύσει την διέλευση ρωσικών πολεμικών πλοίων από την Μαύρη Θάλασσα προς την Μεσόγειο.

Παράλληλα ο Τούρκος καθηγητής Διεθνών Σχέσεων, Yörük İşık, μιλώντας στην εφημερίδα Milliyet υποστήριξε ότι εδώ και τέσσερα χρόνια η Τουρκία φωτογραφίζει κάθε λεπτό την διέλευση των ρωσικών πολεμικών από τον Βόσπορο και πρώτη φορά φωτογραφήθηκε ένα τέτοιο προκλητικό γεγονός, που ουσιαστικά καταργεί την συνθήκη του Μοντρέ για την ελεύθερη διέλευση των ρωσικών πλοίων από τα Στενά.

Όπως όμως είναι γνωστό, η Ρωσία έχει απειλήσει ότι οποιαδήποτε κίνηση της Τουρκίας να παρεμποδίσει την ελεύθερη διέλευση ρωσικών πολεμικών πλοίων από τα Στενά, θα εκλυθεί σαν αιτία πολεμικού, «Casus Belli», (τι μας θυμίζει αυτό ???).

Αντιλαμβάνεσαι κανείς τι θα γίνει στην περίπτωση που κάποιοι «θερμοκέφαλοι» στην Άγκυρα αποφασίσουν να στηριχτούν σε αυτή την φωτογραφία και να κάνουν το ατόπημα που με μαθηματική ακρίβεια θα οδηγήσει σε ολοκληρωτικό πόλεμο Ρωσίας Τουρκιάς, με όλες τις συνέπειες για την ίδια την Τουρκία.

Να δούμε αν το τολμήσουν.

ΝΙΚΟΣ ΧΕΙΛΑΔΑΚΗΣ
Δημοσιογράφος-Συγγραφέας-Τουρκολόγος

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια δημοσιεύονται με μια καθυστέρηση και αφού τα δει κάποιος από τη διαχείριση και όχι για λογοκρισία αλλά έλεγχο για: μη αναφορά σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, διευθύνσεις ή υβριστικά μηνύματα ή δεσμούς (Link) με σεξουαλικό περιεχόμενο.
Τα σχόλια, οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά.

ΕΠΙΣΚΕΠΤΕΣ ΑΠΟ 15 ΣΕΠ. 2010

ΠΑΡΟΝΤΕΣ

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Photobucket
 
Support : ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ | ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ | ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ
Copyright © 2013. ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ - All Rights Reserved
Template Created by ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ Published by ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ
Proudly powered by Blogger