Αρχική » » Απαιτεί να ξαναγίνει ορθόδοξη η Αγιά Σοφιά

Απαιτεί να ξαναγίνει ορθόδοξη η Αγιά Σοφιά


 Η ΜΟΣΧΑ ΠΕΡΙΜΕΝΕΙ ΜΙΑ ΚΙΝΗΣΗ ΚΑΛΗΣ ΘΕΛΗΣΗΣ. 
 Να επιστρέψει τον ναό της Αγίας Σο­φίας στο Ορθόδοξο Πατριαρχείο Κωνσταντινούπολης ζητά η Ρωσία από την Τουρκία, σύμφωνα με δημοσιεύματα ρωσικών και κυπριακών μέσων ενημέρωσης. 

Ειδικότερα, η ρωσική Δούμα, με ψήφισμά της, επιση­μαίνει πως μια τέτοια κίνηση θα δείξει ότι η Τουρκία και το Ισλάμ έχουν καλή θέληση, ενώ ταυτόχρονα τονίζεται η ετοιμότητα του Κρεμλίνου να συμμετάσχει στη χρηματοδό­τηση και στην αποκατάσταση του χριστιανικού μνημείου με τους καλύτερους Ρώσους συντηρητές και επιστήμονες. 

Την εισήγηση, μάλιστα, έκανε ο Σεργκέι Γαβρίλοφ, που είναι μέλος του Κομμουνιστικού Κόμματος της ...
Ρωσι­κής Ομοσπονδίας, δηλώνοντας ο ίδιος πως «περιμένουμε από την τουρκική πλευρά ένα φιλικό βήμα. Να επιστρέφει την Αγία Σοφία στη χριστιανική Εκκλησία. Η ρωσική πλευρά είναι έτοιμη να συμμετάσχει υλικά με τους καλύτε­ρους Ρώσους συντηρητές και επιστήμονες. Ένα τέτοιο βή­μα θα βοηθήσει την Τουρκία και το Ισλάμ, δείχνοντας ότι η καλή θέληση είναι πάνω από την πολιτική». Σημειώνε­ται ότι το αίτημα της Ρωσίας έρχεται λίγες μέρες μετά από την κατάρριψη του ρωσικού μαχητικού στη Συρία από τουρκικά αεροσκάφη. 

(ΤΟ ΠΑΡΑΣΚΗΝΙΟ-05/12/2015)

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια δημοσιεύονται με μια καθυστέρηση και αφού τα δει κάποιος από τη διαχείριση και όχι για λογοκρισία αλλά έλεγχο για: μη αναφορά σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, διευθύνσεις ή υβριστικά μηνύματα ή δεσμούς (Link) με σεξουαλικό περιεχόμενο.
Τα σχόλια, οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά.

ΕΠΙΣΚΕΠΤΕΣ ΑΠΟ 15 ΣΕΠ. 2010

ΠΑΡΟΝΤΕΣ

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Photobucket
 
Support : ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ | ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ | ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ
Copyright © 2013. ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ - All Rights Reserved
Template Created by ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ Published by ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ
Proudly powered by Blogger