Αρχική » » ΠΙΝΓΚ ΠΟΝΓΚ ΜΕ ΤΟ ΜΙΣΘΟΛΟΓΙΟ ΤΩΝ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΩΝ

ΠΙΝΓΚ ΠΟΝΓΚ ΜΕ ΤΟ ΜΙΣΘΟΛΟΓΙΟ ΤΩΝ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΩΝ


Οι ένστολοι έμειναν με τις υποσχέσεις.
 ΤΑΣΟΥΛΑΣ: «ΚΟΡΟΪΔΙΑ ΟΙ ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΓΙΑ ΑΜΕΣΗ ΚΑΤΑΒΟΛΗ ΤΟΥ ΥΠΟΛΟΙΠΟΥ 50%».
 Ο κ. Καμμένος παραπέμπει την αποκατάσταση των μισθών στον κ. Χουλιαράκη ο οποίος παραπέμπει στην πρόοδο του Μνημονίου. 

ΘΑΝΑΣΗΣ ΑΡΓΥΡΑΚΗΣ
thargirakis@e-typos.com

Κοροϊδίες και ψευδολογίες για άμε­ση λύση των μισθολογικών προβλημάτων των στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων χαρακτηρίζει ο συντονιστής Εξω­τερικών και Άμυνας της Νέας Δημοκρατί­ας Κώστας Τασούλας τις υποσχέσεις του υπουργού Αμύνης, Πάνου Καμμένου. Δίδει, μάλιστα στη δημοσιότητα τις ριζικά διιστάμενες απαντήσεις στη Βουλή του αρμόδιου αναπληρωτή υπουργού Οικονομικών, Γιώργου Χουλιαράκη, και του κ. Καμμένου. 

Ειδικότερα, αναφέρει ο κ. Τασούλας, από την απάντηση Χουλιαράκη, στις 4-12- 2015, και την ...
απάντηση Καμμένου, στις 4-11-2015, «προκύπτει πως ούτε το άμεσα αληθεύει ούτε τα χρήματα είναι διασφαλισμένα. Η απάντηση του υπουργού Οικονο­μικών ομιλεί μόνο για την αποκατάσταση που εφάρμοσε η κυβέρνηση Σαμαρά ενώ για τα υπόλοιπα 50% παραπέμπει στις επι­κρατούσες δημοσιονομικές συνθήκες». Και προσθέτει: «Τα στελέχη των ΕΔ έχουν υποστεί βαρύτατες περικοπές στις αποδοχές και στις συντάξεις τους. Ένα μέρος αυτών των περικοπών αποκαθίσταται ήδη με νόμο της κυβέρνησης Σαμαρά. Μέχρι να αποκατα­σταθούν και τα υπόλοιπα δεν χρειάζονται κοροϊδίες και ψευδολογίες για άμεση λύση και δεσμευμένα κονδύλια». Και χαρακτηρίζει «δήθεν άμεση» την τακτοποίηση της κατα­βολής του υπολοίπου 50% των περικοπών, και «δήθεν» την ύπαρξη του κονδυλίου. 

Μόνο επί Ν.Δ. 

Ο ίδιος θυμίζει ότι «οι απώλειες των αποδο­χών του στρατιωτικού προσωπικού, αλλά και των αποστράτων, αποκαταστάθηκαν κατά το ήμισυ (50%) με τον νόμο 4507/2014. Η κυβέρνηση Σαμαρά που ψήφισε και εφάρ­μοσε αυτή την αποκατάσταση είχε επιπλέον δεσμευθεί για την ολοκλήρωσή της, βάσει των αποφάσεων του Συμβουλίου της Επικρατείας. Η νέα κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ στις προγραμματικές της δηλώσεις διά στόματος του κ. Π. Καμμένου διαβεβαίωσε πως “η αμέσως επόμενη ενέργειά μας είναι η έναρξη της διαδικασίας για τη μισθολογική αποκατάσταση. Εμείς θα εφαρμόσουμε την απόφαση του ΣτΕ” (9-2-2015)». 

Επιπλέον, σημειώνει, «στις προγραμματι­κές δηλώσεις της νέας κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ- ΑΝΕΛ, στις 6-10-2015, ο κ. Π. Καμμένος επανέλαβε πως “ήδη τα χρήματα έχουν αποδεσμευθεί από εξοπλισμούς και βρίσκονται στο υπουργείο των Οικονομικών”. Στις 23-11 -2015 δήλωνε στη Βουλή πως “έχουμε διασφαλίσει τα χρήματα. Έχουν δεσμευθεί στον κωδικό από τους εξοπλι­σμούς”. Στη συζήτηση του προϋπολογισμού του 2016, δήλωσε πως “το άλλο 50% δε­σμεύεται σε λογαριασμό, προκειμένου να υπογράψει το υπουργείο Οικονομικών και να χορηγηθεί μόλις τακτοποιηθεί το θέμα με το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη και το υπουργείο Εμπορικής Ναυτιλίας”». 

Το... μπαλάκι 

Και καταλήγει: «Ο ίδιος ο υπουργός Αμύνης σε σχετική ερώτησή μου απαντά πως το θέμα “ανήκει στην αποκλειστική αρμοδιότητα του υπουργείου Οικονομικών”, και με τη σειρά του, ο αρμόδιος αναπληρωτής υπουργός Οικονο­μικών, κ. Χουλιαράκης, απαντά πως “τυχόν πε­ραιτέρω αναπροσαρμογή των αποδοχών των στελεχών των ΕΔ και των Σωμάτων Ασφαλεί­ας θα συναρτηθεί με τις επικρατούσες δημο­σιονομικές συνθήκες λαμβάνοντας υπόψη τις υποχρεώσεις που απορρέουν από τη Σύμβαση Χρηματοδοτικής Διευκόλυνσης”». 


(ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ-17/12/2015) 


0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια δημοσιεύονται με μια καθυστέρηση και αφού τα δει κάποιος από τη διαχείριση και όχι για λογοκρισία αλλά έλεγχο για: μη αναφορά σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, διευθύνσεις ή υβριστικά μηνύματα ή δεσμούς (Link) με σεξουαλικό περιεχόμενο.
Τα σχόλια, οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά.

ΕΠΙΣΚΕΠΤΕΣ ΑΠΟ 15 ΣΕΠ. 2010

ΠΑΡΟΝΤΕΣ

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Photobucket
 
Support : ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ | ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ | ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ
Copyright © 2013. ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ - All Rights Reserved
Template Created by ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ Published by ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ
Proudly powered by Blogger