Αρχική » » «Καυτά» ερωτηματικά για τις αγορές του Καμμένου

«Καυτά» ερωτηματικά για τις αγορές του Καμμένου


Αλέξης Τσίπρας και Πάνος Καμμένος συνυπέγραψαν απόφαση- εξπρές τον ΚΥΣΕΑ για τα εξοπλιστικά που προέκυψε από συνε­δρίαση εκ περιφοράς. 
600 εκατ. δολάρια για μεταχειρισμένα αεροπλάνα και ελικόπτερα από τις ΗΠΑ. 

Του Νίκου Μπακάκου 

Την ώρα που η συγκυβέρνηση Τσίπρα - Κομμένου αναζητά ισοδύναμα για την αποφυγή επώδυνων διατάξεων του 3ου μνημονίου. Την ώρα που ο ελληνικός λαός έχει γονατίσει από τα φορολογικά βάρη και τις περικοπές των μισθών πείνας. Την ώρα που ψηφίστηκε στη Βουλή ένας Προϋπολογισμός - «δήμιος» που διαλύει το κοινωνικό κράτος, ο κόσμος αναρωτιέται πού θα βρει ο Πάνος Καμμένος τα 600 εκατ. δολάρια για παραγγελίες εξοπλιστικών από το υπουργείο Εθνικής Άμυνας; 

Μιλάμε για την ανα­βάθμιση τεσσάρων αεροσκαφών αερο­ναυτικής συνεργασίας και για την αγορά 10...
ελικοπτέρων Σινούκ. Όλα από τα νεκροταφεία πολεμικού υλικού των ΗΠΑ! Σύμ­φωνα με όσα αναφέρουν στρα­τιωτικές πηγές, πρόκειται για τα «σαπάκια» που έχουν παροπλίσει οι Αμερικανοί στις απέραντες αποθήκες τους. 

«Ψωνίζουμε» αεροπλάνα, ελι­κόπτερα και κάθε λογής πολεμικό υλικό, που χρησιμοποιήθηκε στους πολέμους Ιράκ και Αφγανι­στάν, όπως αναφέρουν οι ίδιες στρατιωτικές πηγές. Είναι η απάν­τηση σε όσους μπορεί να πι­στεύουν ότι λαϊκίζουμε και ίσως οι παραγγελίες να είναι αναγκαίες για την άμυνα της χώρας μας. 

Τα ερωτήματα 

Πόσα «σαπάκια» θα «ψωνίσουν» ακόμη οι Ένοπλες Δυνάμεις; Αγοράζουμε ό,τι παλιό και μεταχειρισμένο κυκλοφορεί στην Αμερική! 
Πού θα βρει τα χρήματα η κυβέρνηση σ’ έναν Προϋπολογισμό που δεν καλύπτει ούτε τις βασικές ανάγκη για σχολεία και φάρμακα; 
Η πρώτη απόφα­ση αφορά εκσυγ­χρονισμό πέντε παλιών αεροσκα­φών ναυτικής συ­νεργασίας εκτιμώμενου προ­ϋπολογισμού 500 εκατ. δολαρίων. 

Είναι εξοργιστικό ότι κανένας κυβερνητικός παράγοντας δεν εί­χε την ευθιξία να εξηγήσει γιατί γί­νονται αυτές οι παραγγελίες και κυρίως από πού θα βρεθούν αυτά τα χρήματα. 

Θύελλα αντιδράσεων έχει ξε­σηκώσει η απόφαση Τσίπρα - Κομμένου, ακόμη και σε βουλευ­τές της συμπολίτευσης, που αμφι­σβητούν τις προθέσεις των δύο κυβερνητικών εταίρων. 

Το βασικό ερώτημα είναι: Πού θα βρεθούν τόσα χρήματα για να αγοράσουμε εξοπλισμούς; Γιατί ξοδεύουμε τόσα λεφτά για να «ψωνίσουμε» τα «σαπάκια» των Αμερικανών; 

Η νέα μνημονιακή λαίλαπα, που οι ίδιοι υπέγραψαν, αποδεικνύει ότι στην πράξη, αντί να βρουν χρήματα να αγοράσουν φάρμακα για τους καρκινοπαθείς και τους οροθετικούς που πεθαί­νουν, αντί να βρουν ισοδύναμα για την αντικατάσταση του ΦΠΑ 23% στην εκπαίδευση, αντί να ενισχυθούν τα ταμεία για να πληρω­θούν συντάξεις και μισθοί ή οι δό­σεις προς τους δανειστές, δίνουν δεκάδες εκατομμύρια για το εξοπλιστικό πρόγραμμα. 

Είναι προφανές ότι η Αριστε­ρή κυβέρνηση έχει χάσει πλέον κάθε ηθικό πλεονέκτημα που προέκυπτε από τα προεκλογικά συν­θήματα για την προστασία των αδύναμων κοινωνικά στρωμά­των. 

Κι αν οι αποφάσεις Καμμένου εξυπηρετούν «γεωπολιτικούς σκο­πούς» (για να τα έχουμε καλά με τους Αμερικανούς), γιατί ο πρω­θυπουργός και ο υπουργός Άμυνας δεν κάλεσαν, έστω μυστικά, τους αρχηγούς των κομμάτων να τους εξηγήσουν πώς έχει το θέμα; 

Εκτός και αν ισχύει αυτό που είπε ο Θεοχάρης στη Βουλή: «Το πρόβλημά σας είναι αν θα κάνετε σούζα στον Σόιμπλε ή θα είστε όρ­θιος στον κ. Κέρι». 

Το αριστερό «πάρτι εξοπλισμών» 

 Το υπουργείο Άμυνας αγοράζει δέκα ελικόπτερα Σινούκ, από τα αμερικανικά αποθέματα, συνο­λικής αξίας 100 εκατ. δολαρίων. 

Λίγους μήνες πριν αναλάβει την εξουσία ο Τσίπρας ανεβαίνον­τας με την κουστωδία του στο Πεν­τάγωνο, όπου τον υποδέχτηκε ο - τότε φίλος του- υπουργός Άμυνας Δημήτρης Αβραμόπουλος δήλωνε με έμφαση ότι πρέπει «να σχεδιά­σουμε την αποτρεπτική ικανότητα των Ενόπλων Δυνάμεων σε μια νέα βάση που να λαμβάνει υπόψη τη δυσχερή οικονομική πραγματι­κότητα». 

Δεν πρόλαβε, όμως, να βολευ­τεί στο Μαξίμου και έβαλε φαρδιά πλατιά την υπογραφή του, δίπλα σε αυτήν του κυβερνητικού εταίρου του, Πάνου Καμμένου, σε απόφαση-εξπρές του ΚΥΣΕΑ, που προέκυψε από συνεδρίαση εκ περιφοράς. Όπως κατά κόρον έχει γρα­φτεί στον Τύπο και στο Διαδίκτυο, είναι το πρώτο μεγάλο εξοπλιστικό πρόγραμμα, μετά από σχεδόν 10 χρόνια, το οποίο η κυβέρνηση του Αλέξη Τσίπρα δίνει με απευθείας ανάθεση και διακρατική συμφωνία στις ΗΠΑ (εταιρεία Lockheed Martin). Μιλάμε για τον εκσυγχρο­νισμό πέντε παλιών αεροσκαφών ναυτικής συνεργασίας εκτιμώμενου προϋπολογισμού 500 εκατομ­μυρίων δολαρίων. 

Ακολουθεί σε λίγες ημέρες και δεύτερη απόφαση του ΚΥΣΕΑ για τη διάθεση (από τα αμερικανικά αποθέματα) δέκα ελικοπτέρων Σινούκ, συνολικής αξίας 100 εκατ. δολαρίων. 

Όπως αναφέρουν στρατιωτικοί κύκλοι, ακολουθούν συμφωνίες αρκετών εκατομμυρίων, για την αγορά ανταλλακτικών και τη συν­τήρηση των μεταχειρισμένων στρατιωτικών εξοπλισμών. 

(ΑΝΕΞΑΡΤΗΣΙΑ-07/12/2015)

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια δημοσιεύονται με μια καθυστέρηση και αφού τα δει κάποιος από τη διαχείριση και όχι για λογοκρισία αλλά έλεγχο για: μη αναφορά σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, διευθύνσεις ή υβριστικά μηνύματα ή δεσμούς (Link) με σεξουαλικό περιεχόμενο.
Τα σχόλια, οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά.

ΕΠΙΣΚΕΠΤΕΣ ΑΠΟ 15 ΣΕΠ. 2010

ΠΑΡΟΝΤΕΣ

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Photobucket
 
Support : ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ | ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ | ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ
Copyright © 2013. ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ - All Rights Reserved
Template Created by ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ Published by ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ
Proudly powered by Blogger