Αρχική » » Αρχηγός εναντίον Ερντογάν

Αρχηγός εναντίον Ερντογάν


ΜΕΝΕΑ πνέει εναντίον του Ταγίπ Ερντογάν ο αρχηγός των ενόπλων δυνάμεων της Τουρκίας, μετά τη δήλωση του πρώτου, ότι η Άγκυρα δεν γνώριζε ότι το πολεμικό αεροσκάφος ήταν ρωσικό όταν το κατέρριπτε. Όπως αναφέρουν με τουρκικά ΜΜΕ, και ειδικότερα η καθημερινή εφημερίδα Scpzco, σχολιάζοντας τη δήλωση ανώνυμη πηγή του στρατού, είπε ότι «εάν οι πολιτικοί σώπαιναν θα μπορούσαμε να λύσουμε το πρόβλημα πολύ γρήγορα». 

Ειδικότερα, η κρίση που ξεκίνησε με την κατάρριψη του ρωσικού βομβαρδιστικού αερο­σκάφους Su-24 ...στον εναέριο χώρο της Συρίας, φαίνεται ότι οδηγεί σε μία αντιπαράθεση μεταξύ του προέδρου της Τουρκίας και του στρατού της χώρας, σύμφωνα με τα τουρκικά μέσα ενημέρωσης. 

Ο κύριος λόγος για την ένταση που έχει δημιουργηθεί ήταν το σχόλιο του Τούρκου προέδρου, το οποίο έγινε στον απόηχο της επίθεσης και υποστήριζε ότι η Άγκυρα δεν γνώρισε ότι το αεροσκάφος ήταν ρωσικό όταν το έβαζε στο στόχαστρο. Σύμφωνα με την τουρκική καθημερινή εφημερίδα, Scpzco, ο Ερντογάν και ο αρχηγός των ενόπλων δυνάμεων της Τουρκίας βρίσκονται τώρα σε αντι­παράθεση για την κατάρριψη και τις δηλώσεις του Τούρκου προέδρου. 

Η τουρκική εφημερίδα αναφέρει ότι μία καλά πληροφορημένη στρατιωτική πηγή είπε πως ο Ερντογάν είχε πάρει «βιαστικά» θέση όταν δήλωσε επίσημα ότι ο στρατός δεν ήταν σε θέση να προσδιορίσει την προέλευση του αεροσκάφους «και αυτό περιέπλεξε το πρόβλημα». Η ίδια πηγή τονίζει ότι η τουρκική Πολεμική Αεροπορία έχει προειδοποιήσει τους πιλότους της να αποφεύγουν οποιαδήποτε περαιτέρω παραβίαση του εναέριου χώρου της Συρίας μετά την ανάπτυξη του αντιαεροπορικού πυραυλικού συστήματος της Ρωσίας S-400 στη Λαττάκεια.

(CONTRA NEWS-01/12/2015)

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια δημοσιεύονται με μια καθυστέρηση και αφού τα δει κάποιος από τη διαχείριση και όχι για λογοκρισία αλλά έλεγχο για: μη αναφορά σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, διευθύνσεις ή υβριστικά μηνύματα ή δεσμούς (Link) με σεξουαλικό περιεχόμενο.
Τα σχόλια, οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά.

ΕΠΙΣΚΕΠΤΕΣ ΑΠΟ 15 ΣΕΠ. 2010

ΠΑΡΟΝΤΕΣ

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Photobucket
 
Support : ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ | ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ | ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ
Copyright © 2013. ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ - All Rights Reserved
Template Created by ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ Published by ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ
Proudly powered by Blogger