Αρχική » » Τι αλλάζει τώρα (με νομοσχέδιο) στη θητεία των στρατιωτών

Τι αλλάζει τώρα (με νομοσχέδιο) στη θητεία των στρατιωτών


ΑΛΛΑΓΕΣ στο σύστημα της στρατιωτικής θητείας φέρνει σχέδιο νόμου του υπουργεί­ου Εθνικής Άμυνας που κατατέθηκε χθες στη Βουλή και προωθείται για ψήφιση. Στόχος είναι να υπηρετούν όλοι οι στρατιώτες, ναύτες και σμηνίτες μετά τη βασική εκπαίδευσή τους στις παραμεθόρι­ες περιοχές, σε πλοία ή εκτός Αττικής και Θεσσαλονίκης τους πρώτους τέσσερις μή­νες της θητείας τους, προκειμένου να κα­λυφθούν οι αυξημένες ανάγκες στις περιο­χές αυτές και στη συνέχεια βάσει συστήμα­τος μορίων που θεσμοθετείται να μετατίθε­νται στους τόπους επιθυμίας τους... 

Τα μόρια θα προκύπτουν βάσει αντικει­μενικών, οικονομικών και κοινωνικών κρι­τηρίων. Συγκεκριμένα όσοι κατατάσσονται στον Στρατό Ξηράς θα τοποθετούνται αρ­χικά σε μονάδες της Θράκης, του ανατολι­κού Αιγαίου και των Δωδεκανήσων. Αντί­στοιχα, οι ναύτες σε πλοία, ναυστάθμους, ναυτικά παρατηρητήρια ή υπηρεσίες νήσων και οι σμηνίτες σε υπηρεσίες της Πολεμι­κής Αεροπορίας εκτός των νομών Αττικής και Θεσσαλονίκης. 

Αγροτικό με αμοιβή 

Ειδική μέριμνα θα ισχύσει για τους οπλίτες-ιατρούς, που θα τοποθετούνται σε πε­ριοχές απομακρυσμένες και κατά τη διάρ­κεια της θητείας τους θα ασκούν ταυτό­χρονα το αγροτικό τους με αμοιβή από το υπουργείο Υγείας, αλλά και για τους δικη­γόρους των οποίων η θητεία στα νομικά γραφεία των στρατιωτικών νομικών συμ­βούλων του υπουργείου Άμυνας θα «γρά­φεται» ως χρόνος για την απόκτηση άδειας άσκησης επαγγέλματος. 

Τέλος, όσοι διετέλεσαν οποτεδήποτε ή διατελούν σε ανυποταξία κατά την ημερο­μηνία έναρξης ισχύος του νόμου εξαιρού­νται από την πρόσκληση ή τις προσκλήσεις, για τις οποίες κηρύχθηκαν ανυπότακτοι, εφόσον έχουν ήδη καταταγεί στις Ένοπλες Δυνάμεις και εκπλήρωσαν τις στρατιωτικές υποχρεώσεις τους ή θα καταταγούν προς εκπλήρωσή τους ως την 31η Δεκεμβρίου του 2016. 

(ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ-23/12/2015)

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια δημοσιεύονται με μια καθυστέρηση και αφού τα δει κάποιος από τη διαχείριση και όχι για λογοκρισία αλλά έλεγχο για: μη αναφορά σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, διευθύνσεις ή υβριστικά μηνύματα ή δεσμούς (Link) με σεξουαλικό περιεχόμενο.
Τα σχόλια, οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά.

ΕΠΙΣΚΕΠΤΕΣ ΑΠΟ 15 ΣΕΠ. 2010

ΠΑΡΟΝΤΕΣ

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Photobucket
 
Support : ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ | ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ | ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ
Copyright © 2013. ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ - All Rights Reserved
Template Created by ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ Published by ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ
Proudly powered by Blogger