Αρχική » » Γυναίκες στο χακί

Γυναίκες στο χακί


Το διπλό σχέδιο του Καμμένου για τη στράτευση των γυναικών. 
Ο Π. Καμμένος θεωρεί ότι «η σύγχρονη Ελληνίδα απέδειξε ότι μπορεί να είναι καλή αξιωματικός και καλή υπαξιωματικός, γιατί όχι να είναι και καλή στρατιωτίνα». 
ΓΙΑ ΤΗ θέσπιση της στράτευσης των γυναικών, ο Π. Καμμένος θα πρέπει να ξεπεράσει τις αντιδράσεις των φεμινιστριών του ΣΥΡΙΖΑ, οι οποίες έχουν ήδη σηκώσει παντιέρα και αναμένεται να επισκεφτούν τον υπουργό με τα δικά τους «όπλα». 
Για τις καινοτομίες Καμμένου στη στράτευση γυναικών και τη δημιουργία «χακί λυκείων» απαιτείται η συγκατάθεση τριών συναρμόδιων υπουργείων. 

ΓΡΑΦΕΙ Ο ΔΗΜΟΣ ΒΕΡΥΚΙΟΣ 
demos@pegasus.gr 

ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΗ στράτευση των γυναικών που διεκδικούν θέση στην Αστυνομία, την Πυροσβεστική και στο Λιμενικό Σώμα και προαιρετική στρά­τευση για όλες τις υπόλοιπες γυναίκες καθώς και δημιουργία στρατιωτικών λυκείων σχεδιάζει να προωθήσει στην κυβέρνηση ο Πάνος Καμμένος! 

Τα σχέδια του για τη στράτευση των γυναικών και για τη δευτεροβάθμια εκπαίδευση, προετοιμασία και ...
επιλο­γή των σπουδαστών για τις παραγωγικές σχολές των Ενόπλων Δυνάμεων μου ανέλυσε επί μακρόν ο υπουργός Άμυνας κατά τη διάρκεια του πολύω­ρου ταξιδιού κατά την επιστροφή μας από την Ινδία: 

«ΗΡΘΕ Η ΩΡΑ να ξεπεράσουμε ταμπού και αγκυλώσεις του παρελθόντος! Οι γυναίκες έχουν κατακτήσει όλα τα αν­δρικά ''κάστρα'' και μάλιστα σε πολλές περιπτώσεις είναι πολύ καλύτερες από τους άνδρες! Θυμάστε πως ξεσή­κωναν τον κόσμο οι φεμινίστριες στις αρχές της δεκαετίας του '80 όταν κατετάγησαν οι πρώτες γυναίκες στις Ένοπλες Δυνάμεις. Σήμερα πετάνε μαχητικά, οδηγούν άρματα, διοικούν ολόκληρες μονάδες. Ήρθε η ώρα λοιπόν μετά από 30 χρόνια να κάνουμε και το επόμενο βήμα! Να θεσπίσουμε την προαιρετική στράτευση των γυναι­κών». 

«Θα πείσω και τις φεμινίστριες του ΣΥΡΙΖΑ» 

«Μα πως θα το περάσετε αυτό το μέτρο; Θα ξεσηκωθούν οι φεμινίστριες του ΣΥΡΙΖΑ», παρατηρώ... Ο Π. Καμμένος χαμογελάει και μου αποκαλύπτει. «Ήδη μου τηλεφώνησε η επικεφαλής του τμήματος φεμινιστριών του ΣΥΡΙΖΑ και αφού μου εξέφρασε τη διαφωνία της, μου ζήτησε να της πω με ποια δικιά μου να επικοινωνήσει από το αντί­στοιχο τμήμα φεμινιστριών των ΑΝΕΛ και της απαντάω "με μένα"... (γέλια). 

"Έλα -της είπα- να τα συζητήσουμε μα­ζί και θα δεις ότι στο τέλος θα σε πεί­σω"». 

- Ήρθε; «Όχι ακόμη»... 

- Και πως θα την πείσεις; 

«Η στράτευση των γυναικών είναι συνυφασμένη με τους αγώνες και τις παραδόσεις της Αριστεράς και του παγκόσμιου επαναστατικού κινήματος και των απελευθερωτικών αγώνων...». 

- Άλλες εκείνες οι εποχές, διαφορετικές οι τωρινές. 

«ΣΤΙΣ ΨΥΧΩΜΕΝΕΣ γυναίκες που είναι γεννημένες για ''μπροστά'' και όχι για τα ''μετόπισθεν'' πρέπει να τους δίνεται η ευκαιρία να είναι εκπαιδευμένες και στα όπλα και έτοιμες για όλα ανά πάσα στιγμή». 

- Δηλαδή το «φεμινιστικό άρμα» του ΣΥΡΙΖΑ θα προσπαθήσεις να το προσπεράσεις από τ' αριστερά με δεξιό φλας; 

«Όχι, θα τους δείξω πως έχουν τα πράγματα σήμερα και ποιο είναι το πραγματικό μέγεθος του προβλήματος στελέχωσης των μονάδων. Θα τους δείξω επιστολές νέων κοριτσιών που επιθυμούν διακαώς να φορέσουν τη στολή του στρατιώτη, του ναύτη και του σμηνίτη. Θα τις πάρω μαζί μου στα ακριτικά νησιά να αντιληφθούν ποια είναι η επιθυμία των κοριτσιών». 

Ο ΠΑΝΟΣ ΚΑΜΜΕΝΟΣ είναι απόλυτος για την υποχρεωτική στράτευση των γυναικών πριν από την πρόσληψη τους στα Σώματα Ασφαλείας (Αστυνομία, Λιμενικό, Πυροσβεστική): 

«Οι γυναίκες που επιθυμούν να κάνουν καριέρα στα Σώματα Ασφαλείας θα πρέπει να παίρνουν το "βάπτισμα του πυρός" από τις Ένοπλες Δυνάμεις ως απλοί κληρωτοί, όπως και οι άνδρες συνάδελφοι τους. 

Τόσο στις Ένοπλες Δυνάμεις όσο και στα Σώματα Ασφαλείας έχουμε ανάγκη προσωπικού για την κάλυψη μάχιμων θέσεων. Χρειαζόμαστε μαχητές και όχι γραφειοκράτες». 

Ευκαιρία για καριέρα με τα Στρατιωτικά Λύκεια 

Συμφωνεί ο Τόσκας; 

«Αυτή είναι η άποψη των Επιτελείων και το γνωρίζει καλύτερα απ' όλους ο νυν αναπληρωτής υπουργός Προστα­σίας του Πολίτη, ο στρατηγός Τόσκας! Επί επτά μήνες που δουλεύαμε μαζί στο Άμυνας η επάν­δρωση των μονάδων πρώτης γραμμής και η μαχητικότητα του προ­σωπικού ήταν μία από τις βασικές του έγνοιες. 

Τώρα νομίζω ότι είναι χρυσή ευκαιρία" από κοινού να εισηγηθούμε στον πρωθυπουργό ένα καινοτόμο σχέδιο νομού για τη στράτευση των γυναικών πριν από την είσοδό τους στα Σώματα Ασφαλείας». 

- Και πως θα αναγνωρίζετε αν κάποιος είναι «ψυχωμένος» για να υπηρετήσει στις Ένοπλες Δυ­νάμεις; 

«ΜΕΣΩ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΩΝ Λυκείων, δημιουργώντας Αεροπορικό - Ναυτικό και Στρατιωτικό Λύκειο. Υπάρχουν παιδιά που από πολύ νωρίς έχουν κλίση στα στρατιωτικά επαγγέλματα, όμως ποτέ δεν τους δίνεται η ευκαιρία να κάνουν καριέρα διότι είναι υποχρεωμένα να περάσουν από τις συμπληγάδες των Πανελληνίων και να υποβληθούν σε εξετάσεις άσχετες με το γνωστικό αντικείμενο του ειδικού επαγγέλματος που με πάθος θα ήθε­λαν να ακολουθήσουν. Τον "ψυχω­μένο" αεροπόρο ή καπετάνιο η τεθω­ρακισμένο ή πυροβολητή δεν τον βρίσκεις μέσω Πανελληνίων αλλά τον αναγνωρίζεις νωρίς μέσα από ειδικά μαθήματα, τεστ και δεξιότητες στη δευτεροβάθμια εκπαίδευση και από εκεί τον επιλέγεις για τις παραγωγικές σχολές». 

- Ωστόσο για να προωθήσει τα «χακί λύκεια» θα πρέπει να συνεννοηθείς με το υπουργείο Παιδείας και να... φιλήσεις το χέρι του Φίλη, τον τσιγκλώ. 

«Όλα θα γίνουν», μου απαντάει λα­κωνικά ο υπουργός... 

Κατάλαβα, «όλα θα γίνουν» με τη βο­ήθεια της... Αγίας Βαρβάρας μέσω «πυροβολισμών»... 

(ΕΘΝΟΣ ΤΗΣ ΚΥΡΙΑΚΗΣ-25/12/2015)

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια δημοσιεύονται με μια καθυστέρηση και αφού τα δει κάποιος από τη διαχείριση και όχι για λογοκρισία αλλά έλεγχο για: μη αναφορά σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, διευθύνσεις ή υβριστικά μηνύματα ή δεσμούς (Link) με σεξουαλικό περιεχόμενο.
Τα σχόλια, οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά.

ΕΠΙΣΚΕΠΤΕΣ ΑΠΟ 15 ΣΕΠ. 2010

ΠΑΡΟΝΤΕΣ

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Photobucket
 
Support : ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ | ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ | ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ
Copyright © 2013. ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ - All Rights Reserved
Template Created by ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ Published by ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ
Proudly powered by Blogger