Αρχική » » Χόρτασαν λόγια, αλλά οι τσέπες άδειες

Χόρτασαν λόγια, αλλά οι τσέπες άδειες


Παρατημένοι στην τύχη τους οι εργαζόμενοι στα Ναυπηγεία. 

Κόλαση θα είναι και τα φετινά Χριστού­γεννα για τους εργαζομένους των Ναυ­πηγείων Σκαραμαγκά, αφού μία σειρά από εμπόδια, που ούτε η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ δεν έλυσε παρά τις υπο­σχέσεις, και παρά το ότι φαίνονται εξαιρετικά εύκολα να λυθούν αν υπάρχει η βούληση, τους αφήνουν στο έλεος της... γραφειοκρατίας. 

Πάρτε για παράδειγμα το ζήτημα της ασφάλισης των εργαζομένων της πρώην διεύθυνσης του τροχαίου ...
υλικού. Αν και το Πολεμικό Ναυτικό λέει στο ΙΚΑ πως έχει τα λεφτά και θέλει ανά πάσα στιγμή να πληρώσει τις εισφορές των εργα­ζομένων, το θέμα «κολλάει» στο... ΙΚΑ, αφού δεν έχει τεχνι­κό τρόπο να εισπράξει! Δηλαδή, αν και στο ΙΚΑ παραδέ­χονται πως πρέπει να ασφαλιστούν οι εργαζόμενοι και ξέρουν πως το Πολεμικό Ναυτικό θέλει να πληρώσει, δεν βάζουν ζεστό χρήμα στα ταμεία του οργανισμού, γιατί όπως πληροφορήθηκε το «ΜΑΡΣ» δυσκολεύονται να βρουν τε­χνική λύση αναφορικά με την υποβολή των αναλυτικών περιοδικών δηλώσεων (ΑΠΔ) και τις εγγραφές που πρέπει να γίνουν στο μηχανογραφικό τους σύστημα. Ενόψει εορτών, όμως, αυτό το τεχνικό πρόβλημα δημιουργεί ζήτημα και για την καταβολή του εποχικού επιδόματος από τον ΟΑΕΔ, που θα έδινε μια ανάσα στους εργαζομένους. 

Ο λόγος είναι πως ο ΟΑΕΔ δεν μπορεί να πληρώσει το επίδομα, αν πρώτα το ΙΚΑ δεν έχει τακτοποιήσει ασφαλι­στικά τους εργαζομένους, ώστε να προκύπτει ότι έχουν τις ασφαλιστικές προϋποθέσεις που προβλέπει ο νόμος. 

Χριστούγεννα το... καλοκαίρι 

Ως παρηγοριά στους εργαζομένους, πάντως, υπόσχον­ται πως σε όσους κάνουν αίτηση δεν θα την απορρίψουν, αλλά θα την κρατήσουν σε εκκρεμότητα, με αποτέλεσμα αν ποτέ λυθεί το θέμα της ασφάλισής τους από το ΙΚΑ, να τους καταβάλουν το ποσό του εποχικού επιδόματος, ώστε να κά­νουν Χριστούγεννα το... καλοκαίρι ή όποτε λυθεί το γραφειοκρατικό θέμα και εισπραχθούν τα χρήματα που, το ξαναλέμε, υπάρχουν. 

Στον «αέρα», όμως, είναι και η ασφάλιση του συνόλου των εργαζομένων στα Ναυπηγεία Σκαραμαγκά από τις 18 Απριλίου 2012 και μετά. Οι εργαζόμενοι ζητούν ξανά και ξανά από το ΙΚΑ να προχωρήσει στην έκδοση Πράξεων Επιβολής Εισφορών (ΠΕΕ) σε βάρος της εταιρείας τόσο για το διάστημα που εργάστηκαν με το καθεστώς εκ περι­τροπής εργασίας, δηλαδή από τις 18 Απριλίου 2012 έως τις 30 Σεπτεμβρίου 2013, για το οποίο και έχουν δικαστι­κές αποφάσεις προσωρινά εκτελεστές, όσο και για το επό­μενο διάστημα από 1 Οκτωβρίου 2013 και μετά, για το οποίο πάντως υπάρχουν, όπως έχει γίνει γνωστό, ενστά­σεις από την εταιρεία. 

Οι κυβερνητικοί παράγοντες που τα ξέρουν όλα αυτά εξακολουθούν να υπόσχονται λύσεις, οι εργαζόμενοι όμως όπως μαθαίνουμε σκέφτονται πολύ σοβαρά, όπως άλλωστε έκαναν και οι καθαρίστριες του ΥΠΟΙΚ στο παρελθόν, να στολίσουν δέντρο στα συναρμόδια υπουργεία. 

Κώστας Αττίας
(ΤΟ ΠΑΡΑΣΚΗΝΙΟ-12/12/2015)

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια δημοσιεύονται με μια καθυστέρηση και αφού τα δει κάποιος από τη διαχείριση και όχι για λογοκρισία αλλά έλεγχο για: μη αναφορά σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, διευθύνσεις ή υβριστικά μηνύματα ή δεσμούς (Link) με σεξουαλικό περιεχόμενο.
Τα σχόλια, οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά.

ΕΠΙΣΚΕΠΤΕΣ ΑΠΟ 15 ΣΕΠ. 2010

ΠΑΡΟΝΤΕΣ

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Photobucket
 
Support : ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ | ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ | ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ
Copyright © 2013. ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ - All Rights Reserved
Template Created by ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ Published by ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ
Proudly powered by Blogger