Αρχική » » Δεκάδες χωριά προσφύγων ετοιμάζονται σε όλη τη χώρα

Δεκάδες χωριά προσφύγων ετοιμάζονται σε όλη τη χώρα


 Με χρηματοδότηση από εταιρίες και με τη ΜΟΜΑ του Καμμένου. 
 Εφιαλτικό και εκρηκτικό πληθυσμιακό μείγμα διαμορφώνεται σε όλη την Επικράτεια. 
 Ομάδα ειδικών που ελέγχεται πλήρως από το Μέγαρο Μαξίμου δουλεύει εντατικά, προκειμένου να εντοπίσει τα σημεία εγκατάστασης των προσφύγων και να βρει τρόπους που θα διασφαλίσουν την υποδοχή τους από τις τοπικές κοινωνίες χωρίς να προκληθούν έντονες αντιδράσεις. 

Του Νίκου Μπακάκου 

Ευρύτατο σχέδιο εγκατάστασης των προσφύγων και μεταναστών σε χωριά, που θα φυτρώνουν σαν μανιτάρια σε όλη την Ελλάδα, ετοιμάζει η κυβέρνηση, έχοντας εξασφαλίσει την αρωγή μεγάλων εταιρειών, αλλά και την ανάληψη πρωτοβουλιών από τον Πάνο Καμμένο, ο οποίος είναι έτοιμος να επιστρατεύσει τη ΜΟΜΑ για να... λύσει το Προσφυγικό! 

Μιλάμε για ένα εφιαλτικό σενάριο, που θα δια­μορφώσει ένα εκρηκτι­κό πληθυσμιακό μείγ­μα, με την ...ένταξη μέσα στην ελληνι­κή κοινωνία χιλιάδων ανθρώπων με εντελώς διαφορετική κουλτούρα και θρησκεία. Παράλληλα, υπάρχουν προφανείς κίνδυνοι να βρίσκονται ανάμεσα τους επικίνδυνα στοιχεία φονταμενταλιστών. Αυτό καθιστά δύσκολο έως ακατόρθωτο να αφο­μοιωθούν στον κοινωνικό ιστό και στις οικονομικές δραστηριότητες. 

Παρ’ όλα αυτά, απόλυτα δια­σταυρωμένο ρεπορτάζ της «Α» ανα­φέρει ότι το σχέδιο είναι σε εξέλιξη και περιλαμβάνει τη δημιουργία δε­κάδων οικισμών σε νησιά, στην ηπειρωτική χώρα, ακόμη και κοντά στην Αθήνα! Ήδη έχουν εντοπιστεί περιοχές σε Λέρο, Μυτιλήνη, Κω, Χίο, Στερεά Ελλάδα και Αττική. 

Ήδη πολύ μεγάλες εταιρείες έχουν δραστηριοποιηθεί προς αυτή την κατεύθυνση, έχοντας εκπονήσει ολόκληρο σχέδιο και την υλοποίησή του μέσα από προγράμματα εταιρι­κής κοινωνικής ευθύνης. Το μόνο που περιμένουν είναι να πάρουν το «πράσινο φως» από την κυβέρνηση. 

Από την πλευρά της κυβέρνησης ενεργό ρόλο αναμένεται να έχει ο κυβερνητικός εταίρος και υπουργός Εθνικής Άμυνας, Πάνος Καμμένος. Οι πληροφορίες της «Α» αναφέρουν ότι είναι έτοιμος να χρησιμοποιήσει όλο τον μηχανισμό της ΜΟΜΑ, για την κατασκευή των υποδομών σε περιοχές που θα υποδειχθούν από το υπουργείο Μεταναστευτικής Πολιτι­κής, που εργάζεται πυρετωδώς για να δώσει ολοκληρωμένη πρόταση. 

Το πρότζεκτ έχει εμπνευστές ευ­ρωπαϊκούς παράγοντες, οι οποίοι πιέζουν πλέον πολύ έντονα την ελλη­νική κυβέρνηση για την προώθηση του σχεδίου χωρίς περαιτέρω καθυ­στερήσεις. 

Σύμφωνα με πληροφορίες της «Α», ο Αλέξης Τσίπρας έχει συμφω­νήσει πλήρως, μπροστά στον κίνδυ­νο να βρεθεί η Ελλάδα εκτός Σένγκεν. Ιδιαίτερα μετά τις πληροφορίες που έχουν οι ξένες υπηρεσίες για τη διακίνηση προσφύγων προς την Ευ­ρώπη, από κυκλώματα που έχουν έδρα στην Ελλάδα και κατασκευά­ζουν πλαστά έγγραφα. Οι απειλές από τους Ευρωπαίους εταίρους έχουν κορυφωθεί και ο Έλληνας πρωθυπουργός αναζητεί τρόπους για να ξεπεράσει τα τεράστια προβλήματα στην υλοποίηση του σχεδί­ου. 

Ομάδα ειδικών που ελέγχεται πλήρως από το Μαξίμου δουλεύει εντατικά για να εντοπίσει τα σημεία εγκατάστασης και να βρει τρόπους για να διασφαλίσει την υποδοχή από τις τοπικές κοινωνίες, χωρίς να δημιουργηθούν έντονες αντιδράσεις. 

Τα προσφυγικά χωριά θα κατα­σκευαστούν σε συνεννόηση με τις τοπικές υπηρεσίες, αυτοδιοικητικές αρχές και τις αστυνομικές και λιμενι­κές αρχές, ενώ πριν ξεκινήσει η δη­μιουργία τους θα υπάρξουν οι απα­ραίτητες συζητήσεις, ώστε να επι­τευχθεί η συναίνεση του συνόλου της τοπικής κοινωνίας. 

Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι στην υλοποίηση του σχεδίου της κυβέρνησης θα εμπλακούν διεθνείς οργανώσεις με ανάλογη εμπειρία, όπως η IRC (International Rescue Committee), που είχε ενεργή συμμετοχή στην κατασκευή των κέντρων υποδοχής προσφύγων στα νησιά. Πολλοί από τους χώρους αυτούς λει­τουργούν ακόμη και είναι πολύ πιθα­νόν να αναζητηθούν «ανάδοχοι» από ελληνικής πλευράς, στους οποίους θα παραδοθούν για να τα λειτουργήσουν. 

Πώς θα είναι τα χωριά 

Απλές κατασκευές, που θα δια­σφαλίζουν τις απαραίτητες ανάγκες διαβίωσης, είναι έτοιμες για να στη­θούν σε χώρους υποδοχής των προσφυγικών χωριών. Σύμφωνα με τις πληροφορίες της «Α», τα σπίτια θα είναι χαμηλού κόστους, σε σχέση με τις συμβατικές κατοικίες κατασκευής από τούβλα και τσιμέντο, θα περιέ­χουν ηλεκτρική και υδραυλική προ-εγκατάσταση, αλλά το κόστος θα εί­ναι πολύ μειωμένο, δεδομένου ότι δεν απαιτούνται εργατοώρες στο οι­κόπεδο για την ολοκλήρωση της κα­τασκευής. Τα προσφυγικά σπίτια θα είναι σχεδιασμένα, ώστε να μη χρει­άζονται ιδιαίτερη θεμελίωση για την τοποθέτησή τους. 

Το σχέδιο είναι να δημιουργηθούν τυποποιημένες σπονδυλωτές κατασκευές, συνδυάζοντας μικρές μονάδες σπιτιών, θα προστίθενται και θα δημιουργούν μεγαλύτερες, που θα έχουν τη μορφή οικισμού! Υπάρχει η δυνατότητα να ξεκινή­σουν από μικρές κατασκευές και να φτάσουν σε πολυώροφες σύνθετες κατασκευές! 

(ΑΝΕΞΑΡΤΗΣΙΑ-05/12/2015)

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια δημοσιεύονται με μια καθυστέρηση και αφού τα δει κάποιος από τη διαχείριση και όχι για λογοκρισία αλλά έλεγχο για: μη αναφορά σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, διευθύνσεις ή υβριστικά μηνύματα ή δεσμούς (Link) με σεξουαλικό περιεχόμενο.
Τα σχόλια, οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά.

ΕΠΙΣΚΕΠΤΕΣ ΑΠΟ 15 ΣΕΠ. 2010

ΠΑΡΟΝΤΕΣ

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Photobucket
 
Support : ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ | ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ | ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ
Copyright © 2013. ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ - All Rights Reserved
Template Created by ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ Published by ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ
Proudly powered by Blogger