Αρχική » » Κοίτα ποιοι μιλάνε για … παραβιάσεις!

Κοίτα ποιοι μιλάνε για … παραβιάσεις!


Δυο μέτρα και δυο σταθμά. 

του ΠΑΡΙ ΚΑΡΒΟΥΝΟΠΟΥΛΟΥ
p.karvounopoulos@realnews.gr 

Από το 2007 μέχρι και σήμερα, η Τουρ­κία έχει πραγματοποιήσει 9.982 παρα­βιάσεις του ελληνικού εναέριου χώρου στο Αιγαίο! Αν η καταμέτρηση αρχίσει από το 1974, τότε θα πρέπει να μιλήσουμε για δεκά­δες χιλιάδες παραβιάσεις που κόστισαν πολ­λές ανθρώπινες ζωές και πάρα πολλά δισεκα­τομμύρια. Δραχμές παλαιότερα, ευρώ τώρα! Όχι, δεν υπήρξε όλα αυτά τα χρόνια ούτε μία άτυπη ή επίσημη Σύνοδος του ΝΑΤΟ για να κάνουν έστω... μία σύσταση στο κράτος-μέλος της Συμμαχίας που λέγεται Τουρκία! Κανένας από τους γ.γ. του ΝΑΤΟ δεν εξέφρασε ποτέ τη συμπάθεια και την αλληλεγγύη του στην Ελλά­δα, που πληρώνει με αίμα και χρήμα την ατυ­χία της να έχει γείτονα το κράτος που λέγεται Τουρκία. Την οποία ο επίτιμος Α/ΓΕΣ στρατηγός Φραγκούλης Φράγκος μόλις προχθές αποκά­λεσε δημόσια «διεθνή τρομοκράτη». 

Η ελληνική κοινή γνώμη «πάγωσε» από την κατάρριψη του ρωσικού μαχητικού αεροσκά­φους από...
τουρκικά F-16. Και αμέσως μετά θύ­μωσε από την έστω προσωπική έκφραση αλ­ληλεγγύης του γ.γ. του ΝΑΤΟ Γενς Στόλτενμπεργκ. Τέλος αναρωτήθηκε γιατί η Ελλάδα δεν έχει το δικαίωμα να υπερασπιστεί τον ενα­έριο χώρο της. Γιατί δεν έχει το δικαίωμα αυτοάμυνας που οι ΗΠΑ αναγνώρισαν στην Τουρ­κία για την κατάρριψη του ρωσικού αεροσκά­φους; Το οποίο, ακόμη κι αν δεχθούμε την τουρκική εκδοχή, παραβίασε για 17 δευτερόλεπτα τον τουρκικό εναέριο χώρο. 

Με τις πλάτες του ΝΑΤΟ 

Στην Ελλάδα και στο Αιγαίο δεν έχουμε παρα­βιάσεις των... 17 δευτερολέπτων! Έχουμε κα­νονικό πόλεμο με νεκρούς! Και αντιμετωπίζου­με, κάθε ημέρα από το 1974, ενέργειες που με βάση τα όσα το ίδιο το ΝΑΤΟ προβλέπει θεω­ρούνται επιθετικές πράξεις εναντίον κράτους- μέλους της Συμμαχίας. 

Το ΝΑΤΟ κάνει ότι... δεν βλέπει τις προκλητικές ηχήσεις των Τούρκων στο Αιγαίο, ενώ έσπευσε να καλύψει την Άγκυρα μετά την κατάρριψη του ρωσικού μαχητικού για τα μόλις 17" που πέρασε στον εναέριο χώρο της, αν δεχθούμε την τουρκική εκδοχή. 

Ο Γ. Στόλτενμπεργκ, όπως και όλοι στο ΝΑΤΟ, στην Ουάσι­γκτον και τις Βρυξέλλες, γνωρίζει πάρα πολύ καλά από τη live εικόνα που μεταδίδεται από τα ραντάρ σε όλα τα στρατηγεία του ΝΑΤΟ ότι: 

• Το Καστελόριζο, το νοτιότερο σημείο των ευρωπαϊκών συ­νόρων, βρίσκεται διαρκώς περικυκλωμένο τα τελευταία χρό­νια από τουρκικά μαχητικά αεροσκάφη! Οι πιλότοι των οποί­ων καλούν οποιοδήποτε πολιτικό αεροσκάφος πετά στην περι­οχή να απομακρυνθεί, γιατί... πετά, όπως του λένε, σε τουρκι­κό εναέριο χώρο! 

Οι Τούρκοι πιλότοι δεν παραβιάζουν για λίγα δευτερόλε­πτα τον εναέριο χώρο, αλλά πετούν όλο και συχνότερα σε χα­μηλό ύψος πάνω από κατοικημένα ελληνικά νησιά! Τι προβλέ­πει το ΝΑΤΟ για τέτοιου είδους προκλήσεις; Μήπως κατάρρι­ψη των «εισβολέων»; 

Είναι εχθρική ενέργεια κατά χώρας-μέλους της Συμμαχίας -σύμφωνα πάντα με τα προβλεπόμενα από το ΝΑΤΟ- η αεροφωτογράφιση από πολεμικά αεροσκάφη στρατιωτικών εγκα­ταστάσεων; Η Τουρκία, όπως πολύ καλά γνωρίζουν στο ΝΑΤΟ, το κάνει συστηματι­κά εναντίον της Ελλάδας. Και σε μια τέτοια αποστολή στην Κρήτη, οι Τούρκοι δολοφόνησαν τον Έλληνα πιλότο Κώστα Ηλιάκη. Η νατοϊκή... αλληλεγγύη ακόμη αναμένεται... 

Γνωρίζει το ΝΑΤΟ ότι οι Τούρκοι πιλότοι οδηγούν συστημα­τικά τη διαδικασία αναγνώρισης-αναχαίτισης στο Αιγαίο σε κα­νονική αερομαχία και εμπλοκή, με ό,τι αυτό σημαίνει; Ξέρουν ότι τα περισσότερα τουρκικά μαχητικά εισέρχονται παράνομα στο Αιγαίο και οπλισμένα, αναγκάζοντας και τα ελληνικά μαχη­τικά να έχουν οπλισμό κατά τη διάρκεια των αναχαιτίσεων; Τι θα συμβεί αν ένας πύραυλος εκτοξευθεί; 

Δεν έχουν ενημερωθεί στο ΝΑΤΟ ότι από τον Ιανουάριο του 2015 μέχρι και σήμερα έχουν καταγραφεί στο Αιγαίο 1.633 πα­ραβιάσεις και 718 παραβάσεις του εθνικού εναέριου χώρου; 

Όλα τα γνωρίζουν και στο ΝΑΤΟ και στις ΗΠΑ και στην Ευρώ­πη. Το γεγονός ότι παριστάνουν τους ανήξερους οφείλεται και στις δικές μας λάθος επιλογές. Που ξεκινούν από το 1974. Τότε που ξεκίνησε ο «πόλεμος στο Αιγαίο». 

Αμέσως μετά τον «Αττίλα» στην Κύπρο και την απόφαση του Κωνσταντίνου Καραμανλή για αποχώρηση της Ελλάδας από το στρατιωτικό σκέλος του ΝΑΤΟ, η Τουρκία άρχισε τις παραβιά­σεις έχοντας την προστασία της Συμμαχίας! Η επιλογή της Ελ­λάδας ήταν να υπακούσει στις «συμβουλές» και στις «παραινέ­σεις» των «φίλων και συμμάχων» και να αντιμετωπίσει με... κα­τανόηση τις προκλήσεις, που τελικά αποδείχτη­καν ένα καλά οργανωμένο σχέδιο των Τούρ­κων για να βάλουν πόδι στο Αιγαίο. Αυτό που προέκυψε από την επιλογή μας ήταν να μετρά­με απλώς τι γράφει... το κοντέρ των παραβιά­σεων. Κάπως έτσι φθάσαμε στις δεκάδες χιλιά­δες παραβιάσεις. 

Μπορεί τώρα η Ελλάδα να κάνει κάτι για να αλλάξει αυτή την απαράδεκτη, επικίνδυνη και κοστοβόρο πραγματικότητα; Κανένας λογικός άνθρωπος δεν μπορεί να ζητήσει να αρχίσουμε τις καταρρίψεις με πυραύλους. Πρέπει, όμως να κάνουμε τα πάντα για να καταρρίψουμε την τουρκική πρακτική σε επίπεδο ΝΑΤΟ και Ε.Ε., ώστε το ζήτημα της τουρκικής αλητείας -πε­ρί αυτού πρόκειται- που ζούμε στο Αιγαίο να σταματήσει τώρα. Αν θέλουν, ο Στόλτενμπεργκ του ΝΑΤΟ, οι Αμερικανοί και οι Ευρωπαίοι μπο­ρούν να τραβήξουν το αυτί του «χαϊδεμένου» τους παιδιού. Διαφορετικά, είναι θέμα χρόνου να ανάψει φωτιά στο Αιγαίο που δύσκολα θα μπορέσει οποιοσδήποτε να τη σβήσει. Και αυ­τό δεν σημαίνει ότι μπορούμε εμείς να καταρ­ρίψουμε τουρκικό αεροσκάφος. Υπάρχει και χειρότερο σενάριο. Η Τουρκία έχει αρχίσει να παίζει πολύ συχνά το σενάριο της... παρενό­χλησης μαχητικών της αεροσκαφών από ελλη­νικά στο Αιγαίο! Με δεδομένο το θράσος που πάντα χαρακτήριζε την Άγκυρα, δεν αποκλείεται έτσι όπως πάμε να δού­με και κατάρριψη που θα προκαλέσει η Τουρ­κία στο Αιγαίο, επειδή... παρενοχλείται όταν μας παραβιάζει! θα πρέπει όλοι, Αμε­ρικανοί και Ευρωπαίοι, να καταλάβουν ότι αν δεν σφίξουν τα λουριά στην Άγκυρα, το επόμε­νο μεγάλο θέμα που θα κληθούν να αντιμετω­πίσουν ως πρόβλημα ασφάλειας στη νοτιοανατολική Μεσόγειο θα λέγεται Τουρκία. 

ΠΡΟΚΛΗΣΗ 

Το Καστελόριζο Βρίσκεται διαρκώς περικυκλωμένο τα τελευταία χρόνια από τουρ­κικά μαχητικά αεροσκάφη 

Οι εμπλοκές 

Το πόσο σοβαρά είναι τα πράγματα στο Αιγαίο με τους Τούρκους φαίνεται από δύο αριθμούς των στατιστικών. Το πρώτο ανησυχητικό στοι­χείο είναι οι 74 εμπλοκές. Αυτό σημαίνει ότι οι Τούρκοι όλο και συχνότερα αρνούνται να απο­χωρήσουν από τον εναέριο χώρο, ακόμη και μετά τον εντοπισμό τους, την αναγνώριση και την αναχαίτισή τους. Εμπλοκή σημαίνει κανο­νική αερομαχία σε ακραίες συνθήκες. Το δεύ­τερο ανησυχητικό στοιχείο είναι ότι μέσα σε λί­γους μήνες οι Τούρκοι έχουν πετάξει πάνω από ελληνικό έδαφος 32 φορές! Δεν γίνεται πουθε­νά στον κόσμο τέτοια πρόκληση. 

(REAL NEWS-29/11/2015)

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια δημοσιεύονται με μια καθυστέρηση και αφού τα δει κάποιος από τη διαχείριση και όχι για λογοκρισία αλλά έλεγχο για: μη αναφορά σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, διευθύνσεις ή υβριστικά μηνύματα ή δεσμούς (Link) με σεξουαλικό περιεχόμενο.
Τα σχόλια, οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά.

ΕΠΙΣΚΕΠΤΕΣ ΑΠΟ 15 ΣΕΠ. 2010

ΠΑΡΟΝΤΕΣ

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Photobucket
 
Support : ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ | ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ | ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ
Copyright © 2013. ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ - All Rights Reserved
Template Created by ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ Published by ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ
Proudly powered by Blogger