Αρχική » » Ελληνική συμμετοχή στην «Trident Juncture 2015»

Ελληνική συμμετοχή στην «Trident Juncture 2015»


Με ελληνική συμμετοχή η στρατιωτική άσκηση. 
Ποιες δυνάμεις παίρνουν μέ­ρος στα γυμνάσια του ΝΑΤΟ. 
 
Σε πλήρη εξέλιξη είναι η μεγαλύτερη στρατιω­τική άσκηση από ιδρύσεως του ΝΑΤΟ, η οποία ξε­κίνησε στις 4 Οκτωβρίου και θα ολοκληρωθεί στις 6 Νοεμβρίου 2015. Σχεδιάζεται και προετοιμάζε­ται περίπου δύο χρόνια και σήμερα αποκτά ιδιαί­τερη αξία εξαιτίας της προσάρτησης της Κριμαίας από τη Ρωσία, της στήριξης που προσφέρει η Μό­σχα στους αυτονομιστές της Ανατολικής Ουκρα­νίας και της στρατιωτικής δράσης της Ρωσίας στη Συρία. Συμμετέχει 40.000-50.000 στρατιωτικό προσωπικό από 28 κράτη-μέλη της Συμμαχίας, με­ταξύ αυτών και η Ελλάδα, ενώ οι επιχειρήσεις «απλώνονται» από τη Μεσόγειο, την Ιβηρική Χερ­σόνησο μέχρι και τον Ατλαντικό Ωκεανό.

Το «Σενάριο» της άσκησης, αν και δεν αναφέρεται, είναι η αντίδραση του ΝΑΤΟ με τις Δυνάμεις ...Ταχείας Αντίδρασης και επέμβασης εναντίον της Ρωσίας! Παρουσιάζοντας την άσκηση στην υπουρ­γική σύνοδο του ΝΑΤΟ, ο γενικός γραμματέας του ΝΑΤΟ, Γενς Στόλτενμπεργκ, είπε: «Η άσκηση είναι μεγάλης κλίμακας και υψηλών προσδοκιών, με σκοπό τη βελτίωση της Δύναμης Αντίδρασης της Συμμαχίας, αυξάνοντας τις δυνατότητές της σε προσωπικό (40.000 ή και περισσότερα άτομα) και υλικό, σε ταχύτητα αντίδρασης (σκοπός η ανάπτυ­ξή της μέσα σε χρόνο 48 ωρών), καθιστώντας την ικανή να αναπτυχθεί, όπου είναι απαραίτητο, για την αποτροπή και την προστασία από απειλές». Η Ελλάδα συμμετέχει στην «Trident Juncture 2015», με τις εξής δυνάμεις:

Διάθεση ενός αερομεταφερόμενου τμήματος Μονάδας του Στρατού Ξηράς, το οποίο, εφόσον απαιτηθεί, θα μεταφερθεί σε στρατιωτική βάση στην Ισπανία.

Ένα υποβρύχιο Υ/Β, το υποβρύχιο «Αμφιτρίτη», που είναι εξοπλισμένο με το σόναρ STN Atlas Elektronik CSU-3-4 και σύστημα ελέγχου βολής και διαχείρισης μάχης H.S.A. SINBADSM8/42 με σύστημα ελέγχου πυρός τορπιλών Mk.8 και έχει καταπλεύσει σε λιμάνι της Ισπανίας.

Ένταξη της νατοϊκής άσκησης «ΝΗΡΙΗΣ 2015», η οποία φιλοξενείται και διεξάγεται στη χώρα μας ως μέρος των αεροναυτικών επιχειρήσεων της άσκησης «Trident Juncture 2015».

Η Πολεμική Αεροπορία (ΠΑ) συμμετέχει με κλι­μάκιο τεσσάρων (4) αεροσκαφών F-16 Block 50 και ανάλογο προσωπικό της 347Μ, της 111 Πτέρυγας Μάχης (ΠΜ) από την Αεροπορική Βάση Νέας Αγχιάλου, που έχει μετασταθμεύσει στην Αεροπορική Βάση Trapani, στην Ιταλία.

Χρήστος Α. Καπούτσης 
(ΤΟ ΠΑΡΑΣΚΗΝΙΟ-31/10/2015)

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια δημοσιεύονται με μια καθυστέρηση και αφού τα δει κάποιος από τη διαχείριση και όχι για λογοκρισία αλλά έλεγχο για: μη αναφορά σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, διευθύνσεις ή υβριστικά μηνύματα ή δεσμούς (Link) με σεξουαλικό περιεχόμενο.
Τα σχόλια, οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά.

ΕΠΙΣΚΕΠΤΕΣ ΑΠΟ 15 ΣΕΠ. 2010

ΠΑΡΟΝΤΕΣ

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Photobucket
 
Support : ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ | ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ | ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ
Copyright © 2013. ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ - All Rights Reserved
Template Created by ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ Published by ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ
Proudly powered by Blogger