Αρχική » » Το επίδομα που... μικραίνει όσο ανεβαίνεις

Το επίδομα που... μικραίνει όσο ανεβαίνεις


Αδικία για τους ανώτατους αξιωματικούς. 

Δεν έχουν τέλος τα στραβά και ανάποδα που μένουν να σέρνονται ανενόχλητα για χρόνια σε αυτήν τη χώρα, ακόμα και αν κάτι είναι λάθος διά γυμνού οφθαλμού. Οι ανώτατοι αξιωματικοί, για παράδειγμα, στην Ελλάδα έχουν την παγκόσμια πρωτοτυπία να λαμβάνουν επίδομα που... μετά από την προαγωγή τους όχι μόνο δεν αυ­ξάνεται, αλλά αντίθετα μικραίνει(!). Πρόκειται για το επίδομα θέσης υψη­λής ή αυξημένης ευθύνης ταξιάρχων ή άλλων αξιωματικών...
 

Το επίδομα αυτό έχει υποστεί, μάλιστα, από το 2012 και τρεις απα­νωτές μειώσεις και σε αυτά τα διαδο­χικά «κουρέματα» επήλθε και το... μοιραίο. Το επίδομα που με δύο νόμους (τον 3029/2002 και σχετική ερώτηση, θέτει ζήτημα και για την αλλαγή του νόμου, τον 3075/2002) υπολογίζεται, μάλιστα, από το 2003 και στη σύνταξη και για το οποίο υποχρεωτικά καταβάλλονται ασφαλιστικές εισφορές από όλους τους στρατιωτικούς ανεξαρτήτως βαθμού για ποσό 176 ευρώ από την 1/1/2012 για τον βαθμό του ταξιάρχου υπολογίζεται στα 133 ευρώ, ενώ μέχρι τον βαθμό του συνταγματάρχη παραμένει στα 176 ευρώ. 

Ακόμα, μάλιστα, και μετά τη «μισή» εφαρμογή της απόφασης του ΣτΕ μόλις και μετά βίας έφτασε στα 149,49 ευρώ! Το θέμα δεν είναι άγνωστο στη Μεσογείων, αφού «πακέτο» με την υλοποίηση συνολικά της απόφασης του ΣτΕ έχει φτάσει στη Βουλή και με ενδιαφέρον αναμένονται οι εξηγή­σεις που θα δοθούν. Μάλιστα, η βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας, Άννα Καραμανλή, που κατέθεσε τη σχετική ερώτηση, θέτει ζήτημα και για την αλλαγή του νόμου, ώστε το επίδομα-«ασανσέρ» να μη συνυπολογίζεται στις συντάξιμες αποδοχές. 

Κώστας Αττίας 
(ΤΟ ΠΑΡΑΣΚΗΝΙΟ-28/11/2015)

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια δημοσιεύονται με μια καθυστέρηση και αφού τα δει κάποιος από τη διαχείριση και όχι για λογοκρισία αλλά έλεγχο για: μη αναφορά σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, διευθύνσεις ή υβριστικά μηνύματα ή δεσμούς (Link) με σεξουαλικό περιεχόμενο.
Τα σχόλια, οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά.

ΕΠΙΣΚΕΠΤΕΣ ΑΠΟ 15 ΣΕΠ. 2010

ΠΑΡΟΝΤΕΣ

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Photobucket
 
Support : ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ | ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ | ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ
Copyright © 2013. ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ - All Rights Reserved
Template Created by ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ Published by ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ
Proudly powered by Blogger