Αρχική » » Ανοίγουν τον δρόμο σε Τουρκόφρονες και φιλο-Σκοπιανούς να μπουν στην ελληνική Βουλή

Ανοίγουν τον δρόμο σε Τουρκόφρονες και φιλο-Σκοπιανούς να μπουν στην ελληνική Βουλή


Επικίνδυνες για τα εθνικά συμφέροντα η αλλαγή του εκλογικού νόμου και η μείωση του εκλογικού μέτρου, από 3%, σε 2%. 
Ενδεχόμενη συμφωνία για αλλαγή του εκλογικού νόμου θα ανοίξει τον «ασκό τον Αιόλου» για τη χώρα. 
Έχει, άραγε, αναλογιστεί το εγχώριο πολιτικό προσωπικό ότι στο πίσω μέρος του μυαλού των δανειστών μπορεί να υπάρχουν δεύτερες σκέψεις για «κοσοβοποίηση» της Ελλάδας; 

Σε επικίνδυνους ατραπούς για τα εθνικά συμφέροντα, που μπορούν να ανοίξουν τον «ασκό του Αιόλου» για την αμφισβήτηση κυριαρχικών δικαιωμάτων της χώρας, μπαίνει η κυβέρνηση του Αλέξη Τσίπρα, μετά τη δημοσιοποίηση της πρόθεσης της να αλλάξει τον εκλογικό νόμο προς το αναλογικότερο. 

Σύμφωνα με διαρροές από κυβερνητικούς κύκλους, οι αλλαγές που θα προτεί­νει το Μαξίμου αφορούν ...
τόσο τον περιορισμό του μπόνους των εδρών που λαμβάνει το πρώτο κόμμα, όσο και το όριο εισόδου των κομμάτων στη Βουλή. Όπως σημεί­ωναν καλά πληροφορημένες πή­γες, υπάρχουν σκέψεις: Το μπόνους των εδρών για το πρώτο κόμμα να περιοριστεί, από τις 50 έδρες που ισχύει, στις 20 έδρες και παράλληλα να μειωθεί το όριο εισόδου ενός κόμματος στη Βουλή, από το 3%, μόλις στο 2%. 

Η κυβερνητική πρόταση που χρησιμοποιήθηκε ως δέλεαρ από τον κ. Τσίπρα. σε μια προσπάθεια να επι­τύχει τη συναίνεση της πολιτικής συνευθύνης για όσα φέρνει στο Ασφα­λιστικό, μπορεί να οδηγήσει σε μεγά­λες εθνικές περιπέτειες τη χώρα. Είτε με την ανακίνηση ευαίσθητων εθνικών θεμάτων, είτε με τη δημιουργία σκηνικού ακυβερνησίας. 

Η μείωση του ποσοστού εισό­δου ενός κόμματος στο Κοινοβού­λιο μπορεί να ανοίξει τις ορέξεις στην Άγκυρα, για να... παρακινή­σει τμήματα της μουσουλμανικής μειονότητας της χώρας προς την κα­τεύθυνση της συγκρότησης αυτόνο­μου εκλογικού συνδυασμού, με ό,τι αυτό συνεπάγεται για την περιοχή της Θράκης, όπου κατοικεί η συν­τριπτική πλειονότητά της. Ο ρόλος του τουρκικού προξενείου στην Κο­μοτηνή είναι λίγο - πολύ γνωστός. Ήταν και παραμένει βασικός μο­χλός του τουρκικού υπουργείου Εξωτερικών για την ανακίνηση μει­ονοτικών ζητημάτων. 

Αντίστοιχα, μπορεί να ενεργο­ποιήσει κινήσεις από τους αυτοαπο- καλούμενους «Μακεδόνες», του «Ουράνιου Τόξου». Μια πολιτική ομάδα που δρα σε περιοχές της Μα­κεδονίας, έχει κατέλθει σε εκλογές (χωρίς επιτυχία), αλλά, όπως έχει αναφερθεί, έχει απευθείας διασυνδέσεις με τη σκοπιανή κυβέρνηση και τις κάθε λογής κρατικές υπηρεσίες της. 

Αρνητικό ενδεχόμενο 

Επίσης, κανείς δεν μπορεί να αποκλείσει τη συγκρότηση κομμά­των από μετανάστες που ζουν στην Ελλάδα και έχουν αποκτήσει ή θα αποκτήσουν στο άμεσο μέλλον εκλογικά δικαιώματα. Με ό,τι και αν αυτό συνεπάγεται, σε μια περίο­δο που εκατοντάδες χιλιάδες πρόσφυγες και μετανάστες βρίσκονται στη χώρα. 

Πρόκειται για ιδιαίτερα «ευαί­σθητα» ζητήματα, ειδικά σε μια πε­ρίοδο, κατά την οποία η ευρύτερη περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου φλέγεται. 

Το ποσοστό του 2% για την είσο­δο ενός κόμματος στη Βουλή μεταφράζεται σε περίπου 130.000 ψή­φους ή ακόμα και χαμηλότερα, ανά­λογα με τη συμμετοχή. Νούμερα που δύσκολα, αλλά όχι απίθανα μπορούν να συγκεντρώσουν κόμμα­τα που πιθανά θα δημιουργηθούν από τη μουσουλμανική μειονότητα ή τους μετανάστες που ζουν στη χώρα. 

Έχει, άρα, επίγνωση η κυβέρνηση τι σηματοδοτεί η συγκεκριμένη πρότασή της; Καταλαβαίνουν τους κινδύνους οι ηγεσίες των κομμάτων της αντιπολίτευσης; 

Τι θα συμβεί άραγε στη χώρα αν δημιουργηθούν τέτοια κόμματα και αποκτήσουν κοινοβουλευτική εκπροσώπηση; Ή αρκούνται στο γεγονός ότι η συγκεκριμένη πρόταση έχει την έγκριση των δανειστών, αφού το κουαρτέτο εκτιμά ότι με τον τρόπο αυτόν θα διευκολυνθεί η συγκρότηση ισχυρών πολικομματικών κυβερνήσεων, που θα ψηφίζουν τα μέτρα των μνημονίων! 

Έχει, άραγε, αναλογιστεί το εγ­χώριο πολιτικό προσωπικό ότι στο πίσω μέρος του μυαλού των δανει­στών μπορεί να υπάρχουν δεύτερες σκέψεις για «κοσοβοποίηση» της Ελλάδας; Τόσο οι ΗΠΑ όσο και η ΕΕ, μέσω επίσημων οργάνων τους, έχουν κατά καιρούς ανακινήσει για δικούς τους σκοπούς θέμα ύπαρξης «μακεδονικής μειονότητας» στην Ελλάδα. 

Έχουν εγείρει εντάσεις για δή­θεν...«καταπάτηση δικαιωμάτων» της μουσουλμανικής μειονότητας στην Ελλάδα. Η φερόμενη πρόταση της κυβέρνησης, αν βρει πρόσφορο έδαφος στα κόμματα της αντιπολί­τευσης, μπορεί να δημιουργήσει νέα δεδομένα στον πολιτικό χάρτη της χώρας και όχι μόνο. 

Ειδικά μετά το γεγονός ότι συμπεριλήφθηκε στη ανακοίνωση της Προεδρίας παράγραφος που ανα­φέρει ότι: «Αναγνωρίστηκε η ανάγκη αλλαγής του εκλογικού νό­μου, από αυτήν τη Βουλή, επί το αναλογικότερον, δίχως όμως να θίγεται η ουσία τής από το Σύνταγ­μα επιβαλλόμενης κυβερνητικής σταθερότητας»... 

Μάλιστα, στη διάρκεια της συ­ζήτησης που έγινε στο Συμβούλιο των Πολιτικών Αρχηγών τέθηκε το θέμα τις ευρείας αποδοχής του νέου εκλογικού νόμου, ώστε να ισχύσει στις επόμενες εκλογές. Ουσιαστικά βιάζονται να τον εφαρμόσουν! Αυτό απαιτεί ευρεία κοινοβουλευτική πλειοψηφία άνω των 200 εδρών. Με απλή πλειοψηφία, ο νέος εκλο­γικός νόμος εφαρμόζεται στις μεθε­πόμενες εκλογές. 

Ακυβερνησία 

Πάντως, πολιτικοί αναλυτές υποστηρίζουν ότι αν ισχύσουν οι αλλαγές που διαρρέουν κυβερνητι­κοί κύκλοι, ο κίνδυνος να προκύψει ακυβερνησία μετά από εκλογές θα είναι μεγάλος, αφού η συγκρότηση κυβέρνησης θα απαιτεί τη συνεργα­σία περισσότερων από δύο κομμά­των. 

Την ίδια ώρα με τη μείωση του ορίου εισόδου στη Βουλή, αλλάζει ο κομματικός χάρτης της χώρας, η Βουλή πλέον καθίσταται πολυκομ­ματική και δυσκολεύει η συνεννόη­ση μεταξύ των πολιτικών δυνάμε­ων. Πάντως, δεν είναι λίγοι εκείνοι που υποστηρίζουν ότι αυτό αποτελεί και ένα... δώρο προς τον κυβερνη­τικό εταίρο, τους ΑΝΕΛ, αλλά και ένα «χτύπημα» στη Ν.Δ., αφού ευ­νοεί διασπαστικές κινήσεις. 

(ΑΝΕΞΑΡΤΗΣΙΑ-30/11/2015)

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια δημοσιεύονται με μια καθυστέρηση και αφού τα δει κάποιος από τη διαχείριση και όχι για λογοκρισία αλλά έλεγχο για: μη αναφορά σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, διευθύνσεις ή υβριστικά μηνύματα ή δεσμούς (Link) με σεξουαλικό περιεχόμενο.
Τα σχόλια, οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά.

ΕΠΙΣΚΕΠΤΕΣ ΑΠΟ 15 ΣΕΠ. 2010

ΠΑΡΟΝΤΕΣ

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Photobucket
 
Support : ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ | ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ | ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ
Copyright © 2013. ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ - All Rights Reserved
Template Created by ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ Published by ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ
Proudly powered by Blogger