Αρχική » » Αγωνία για τον «χακί συνδικαλισμό»

Αγωνία για τον «χακί συνδικαλισμό»


«Πού το πάει η κυβέρνηση;» διερωτώνται οι στρατιωτικοί. 

Πληθαίνουν οι ενδείξεις (μετά και τη συνάντηση Βίτσα - ΠΟΕΣ) πως η κυβέρνηση βρίσκεται στην τελική ευθεία για να νομοθετήσει το πλαίσιο στο οποίο θα λειτουργούν οι Ενώσεις των εν ενεργεία στρατιωτικών και μαζί πληθαίνουν και τα ερωτήματα. Το «ΜΑΡΣ» μίλησε και με στρα­τιωτικούς, αλλά και με πολιτικούς που θέτουν μια σειρά από ζητήματα...

Το κυριότερο, όμως, είναι ίσως το πώς θα νομοθετήσει, αν νομοθετή­σει, τελικά, η κυβέρνηση, θα ...
επι­διώξει διακομματική ψήφο ή θα αρκεστεί στην πλειοψηφία της και αν δεν πείσει την αντιπολίτευση, τι διασφαλίζει τη διαχρονικότητα των αποφάσεων για τον «χακί συνδικαλισμό»; Μείζον θέμα είναι και το αν θα επιδιωχθεί η ύπαρξη πολλών Ενώσεων (ενδεχομένως με «πλαφόν» ελάχιστων μελών) ή μόνο μίας Ένωσης, που θα έχει παραρτήματα στα πρότυπα των Ενώσεων Αποστράτων. Θα εκλέγονται ή θα διορίζον­ται τα ΔΣ; θα είναι ΝΠΔΔ ή ΝΠΙΔ; Και τι θα γίνει με τις Ενώσεις, με τους Συνδέσμους κ.λπ. που έχουν ήδη δημιουργηθεί με δικαστική απόφαση; θα κλείσουν; Μείζον ζή­τημα, επίσης, είναι το αν θα υπάρ­ξει «βαθμολογικός διαχωρισμός». 

Στη γειτονική μας Κύπρο από το 2008 υπάρχουν, με την έγκριση του υπουργείου Εσωτερικών και τη στήριξη του υπουργείου Άμυνας και του ΓΕΕΦ, δύο Σύνδεσμοι, των υπαξιωματικών Κυπριακού Στρατού (ΣΥΚΣ) και των αξιωματικών (ΣΑΚΣ). 

Κώστας Αττίας 
(ΤΟ ΠΑΡΑΣΚΗΝΙΟ-21/11/2015)

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια δημοσιεύονται με μια καθυστέρηση και αφού τα δει κάποιος από τη διαχείριση και όχι για λογοκρισία αλλά έλεγχο για: μη αναφορά σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, διευθύνσεις ή υβριστικά μηνύματα ή δεσμούς (Link) με σεξουαλικό περιεχόμενο.
Τα σχόλια, οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά.

ΕΠΙΣΚΕΠΤΕΣ ΑΠΟ 15 ΣΕΠ. 2010

ΠΑΡΟΝΤΕΣ

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Photobucket
 
Support : ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ | ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ | ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ
Copyright © 2013. ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ - All Rights Reserved
Template Created by ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ Published by ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ
Proudly powered by Blogger