Αρχική » » «Φτάνει» ο εμπαιγμός φωνάζουν ΕΔ και ΣΑ

«Φτάνει» ο εμπαιγμός φωνάζουν ΕΔ και ΣΑ


Παρασκήνιο ενόψει της συγκέντρωσης στις 20 Νοεμβρίου. 

Ο «κύβος ερρίφθη» και οι στρατιωτικοί και τα στελέχη των Σωμάτων Ασφαλείας, απόστρατοι και εν ενεργεία, σχεδιάζουν την... επιστροφή στο μέλλον. 

Πώς; Με συγκεντρώσεις που φέρνουν στον νου όλες τις αντιμνημονιακές κινητοποιήσεις των τελευταί­ων...
ετών και θυμίζουν τόσο τις «ένστολες διαμαρτυρίες» του 2010, που οι πρώτες εκατοντάδες των στελεχών των Ένοπλων Δυνάμεων έβαλαν τον «σπόρο» της διεκ­δίκησης στον χώρο τους, όσο και τις μεγαλειώδεις κι­νητοποιήσεις του 2012, όταν και «βούλιαξε» η Αθήνα κυρίως από τα Σώματα Ασφαλείας που μάλιστα είχαν στο πλευρό τους σχεδόν σύσσωμες τις τότε κοινοβου­λευτικές ομάδες των τώρα κυβερνώντων ΣΥΡΙΖΑ και ΑΝΕΛ. Τότε που και ο Αλέξης Τσίπρας έλεγε πως δεν μπορεί να αμείβεται με 540 ευρώ ένας αστυνομικός που βρίσκεται με κίνδυνο της ζωής του στον δρόμο και πως ο ΣΥΡΙΖΑ στηρίζει τις κινητοποιήσεις. 

Οι συνεχείς πιέσεις «από τα κάτω» από στελέχη που δεν αντέχουν άλλα «θα», αλλά και η δυναμική που ανα­πτύσσουν κινήσεις όπως η Πρωτοβουλία Αποστράτων (που έδωσε το παρών και στην απεργία προχθές, όπως και τα προεδρεία επτά ενώσεων που έφτιαξαν επιτροπή αγώνα) φαίνεται πως έπαιξαν καθοριστικό ρόλο στο να κινητοποιηθούν και οι «θεσμικές ενώσεις», αν και το αποτέλεσμα και πάλι δεν είναι χωρίς αντιδράσεις. Και αυτό γιατί πολλοί στρατιωτικοί, με τους οποίους μίλησε το «ΜΑΡΣ», διαφωνούν με την ημερομηνία και την ώρα που επελέγη για την κινητοποίηση, τονίζοντας πως του­λάχιστον η ώρα της συγκέντρωσης πρέπει να αλλάξει. 

Και αυτό γιατί η συγκέντρωση που αποφάσισε το Συντονιστικό για πανελλαδική συγκέντρωση διαμαρ­τυρίας των εν ενεργεία και εν αποστρατεία στελεχών των ΕΔ και ΣΑ, την Παρασκευή 20 Νοεμβρίου 2015 και ώρα 15:00 στην πλατεία Κλαυθμώνος, δημιουργεί πρόβλημα στην προσέλευση πάρα πολλών που θα ήθε­λαν να δώσουν το παρών. 

Μεγάλη συμμετοχή 

Σε κάθε περίπτωση, πάντως, η συμμετοχή αναμέ­νεται μεγάλη, αφού οι στρατιωτικοί έχουν υποστεί δι­πλάσιες σε αριθμό και μέγεθος περικοπές, που όχι μόνο δεν έχουν ανατραπεί και αποκατασταθεί, αλλά συνεχίζονται σχεδόν έναν χρόνο μετά την κατάκτηση της εξουσίας από την «πρώτη φορά Αριστερά» κυβέρ­νηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ. Αυτός, άλλωστε, είναι και ο κύριος λόγος που... απασφάλισαν οι στρατιωτικοί, αφού, παρά τις υποσχέσεις, η πλήρης εφαρμογή της απόφασης του Συμβουλίου της Επικράτειας παραμέ­νει ζητούμενο, ενώ σε συνεχείς συσκέψεις που γίνονται έχει ανοίξει ήδη θέμα και για το ψαλίδισμα του εφάπαξ! 

Όπως, λοιπόν, λένε οι ίδιοι, αυτό που τους βγάζει σήμερα στον δρόμο είναι από τη μία το νέο μνημόνιο ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ και από την άλλη η κοροϊδία, οι νέες περικοπές και οι απάνθρωπες πολιτικές που υποθηκεύουν το μέλλον της νέας γενιάς και, άρα, το μέλλον της πατρίδας μας. 

Κώστας Αττίας 
(ΤΟ ΠΑΡΑΣΚΗΝΙΟ-14/11/2015)

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια δημοσιεύονται με μια καθυστέρηση και αφού τα δει κάποιος από τη διαχείριση και όχι για λογοκρισία αλλά έλεγχο για: μη αναφορά σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, διευθύνσεις ή υβριστικά μηνύματα ή δεσμούς (Link) με σεξουαλικό περιεχόμενο.
Τα σχόλια, οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά.

ΕΠΙΣΚΕΠΤΕΣ ΑΠΟ 15 ΣΕΠ. 2010

ΠΑΡΟΝΤΕΣ

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Photobucket
 
Support : ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ | ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ | ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ
Copyright © 2013. ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ - All Rights Reserved
Template Created by ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ Published by ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ
Proudly powered by Blogger