Αρχική » » Οι βουλευτές ζουν χλιδάτα σε βάρος των... κορόιδων!

Οι βουλευτές ζουν χλιδάτα σε βάρος των... κορόιδων!


Οι «ιερές αγελάδες» του Κοινοβουλίου και οι «ακόλουθοί» τους -που δεν παράγουν κοινο­βουλευτικό έργο-, απολαμβάνουν προνόμια που μέχρι τώρα κανείς δεν τα ακουμπούσε. Την ώρα που ο λαός -κατά την Αριστερή μας Κυβέρνηση- «έχει ανάγκη» από αξιοπρέπεια, οι βουλευτές επιθυμούν λεφτά, επιδόματα, αυτοκίνητα, αξιώματα, φρουρά και προνόμια που προκαλούν το δημόσιο αίσθημα...

Τα «χρυσά» προνόμια 

Πρώτα απ' όλα, οι μηνιαίες ακαθάριστες απολαβές κάθε βουλευτή ανέρχονται από 7.670 ευρώ μέχρι 8.198,79 ευρώ. Έχουν επιδόματα οργάνωσης γραφείου, (ανάλογα με την εκλο­γική περιφέρεια που εκλέγονται, λαμβάνοντας από 738,88 έως 935,88 ευρώ), δωρεάν συσκευή κινητού και λογαριασμούς τηλε­φωνίας έως 200 ευρώ. Σταθε­ρές γραμμές τηλεφώνου έως 12.000 ευρώ, αυτοκίνητα που μισθώνει η Βουλή με leasing, δωρεάν διαμονή σε ξενοδοχείο για τους βουλευτές της επαρχίας, ταχυδρομική ατέλεια, ατέλεια στις μετακινήσεις με λεωφορεία σιδηρόδρομο και πλοία, αλλά και αεροπορικά εισιτήρια για τους βουλευτές εκτός Αθηνών. Επιπλέον, κάθε βουλευτής έχει στην υπηρεσία του τέσσερις υπαλλήλους. Οι δύο είναι μετα­κλητοί και πληρώνονται από τις υπηρεσίες τους και οι άλλοι δύο οι επιστημονικοί συνεργάτες από τη Βουλή.

Παράλληλα, προσφέρεται οικο­γενειακή παροχή και εργοδοτική εισφορά υπέρ ΕΟΠΥΥ περίπου 350 ευρώ, ενώ υπάρχει και συμμετοχή σε κοινοβουλευτικές επιτροπές και θερινά τμήματα. Όλοι οι βουλευτές έχουν το δικαίωμα να λαμβάνουν άτοκο δάνειο από τη Βουλή σε 48 μηνιαίες δόσεις, ενώ τα παιδιά των βουλευτών πηγαίνουν δωρεάν στον παιδικό σταθμό της Βουλής. Οι βουλευτές έχουν το δικαίωμα να ψωνίζουν από το συγκρότημα εξυπηρέτησης προσωπικού της Πολεμικής Αεροπορίας. Διαθέ­τουν ασυλία από όλα τα ποινικά και αστικά αδικήματα. Φέτος ψηφίστηκε νόμος σύμφωνα με τον οποίο αναστέλλονται τα φορολογικά και άλλα προνόμια των βουλευτών όταν καταδικαστούν αμετάκλητα για κακουργήματα, αλλά και για πλημμελήματα. 

«Μαχαίρι» στο προσωπικό της Βουλής

Σαρωτικές αλλαγές, ωστόσο, λέ­γεται πως ετοιμάζει ο πρόεδρος του Κοινοβουλίου, Νίκος Βούτσης, οι οποίες έγιναν ομόφωνα αποδεκτές από όλα τα κόμματα, για μείωση προσωπικού της Βου­λής από τα τμήματά της που δεν παράγουν κοινοβουλευτικό έργο. Κατ αυτόν τον τρόπο, σχεδιάζε­ται περικοπή 10% ή κατά 570 ευρώ της μηνιαίας βουλευτικής αποζημίωσης, ενοποίηση όλων των επιδομάτων και φορολόγηση όλου του ποσού που παίρνει στο χέρι ένας βουλευτής. Κατά μέσο όρο, το συνολικό ποσό ανέρχεται σε 7.000-7.500 ευρώ το μήνα και φορολογείται μόνο το 25%!

Η «σφαγή» των μετακλητών

Επιπλέον, προγραμματίζεται «εκκαθάριση» των μετακλητών υπαλλήλων, προσώπων που προσλαμβάνονται με μισθούς από 2.000 έως 2.500 ευρώ... με μόνη αξιολόγηση την προσωπική σχέση που έχουν με τους πολιτι­κούς. Έτσι, λοιπόν, οι πρώην πρόεδροι της Βουλής και οι πρώην πρωθυ­πουργοί από έξι μετακλητούς και πέντε αντίστοιχα θα δικαιούνται τρεις και τέσσερις αστυνομικούς από τη φρουρά της Βουλής. Κόβεται η μία θέση μετακλητού για πρώην προέδρους κοινο­βουλευτικών ομάδων και πρώην αντιπροέδρων εκλεγμένων κυβερνήσεων. 

Παράλληλα, θα εξορθολογιστούν, ενοποιηθούν και θα δημοσιευτούν όλοι οι κρυφοί Ειδικοί Κανονισμοί που αποτελούσαν «νόμιμη» διαδικασία βολέματος ημετέρων. Κάθε πρόεδρος του κοινοβουλίου δημιουργούσε έναν ειδικό κα­νονισμό για υπηρεσίες όπως το γκαράζ της Βουλής ή το γυμναστήριο. Όριζε τον αριθμό υπαλ­λήλων που πρέπει να τις στελεχώσουν και διόριζε -εκτός ΑΣΕΠ- φίλους και συγγενείς. Επίσης, θα καταργηθούν οι διατάξεις του Κανονισμού που καθόριζαν συνταξιοδοτικά θέματα υπαλλήλων της Βουλής.

Την ίδια ώρα, αναμένεται και ξεσκαρτάρισμα των εργαζομένων στο Κανάλι της Βουλής καθώς βρέθηκαν υπάλληλοι «φαντά­σματα» αλλά και υπάλληλοι με πλαστά πτυχία!

(ΜΑΚΕΛΕΙΟ-10/11/2015) 

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια δημοσιεύονται με μια καθυστέρηση και αφού τα δει κάποιος από τη διαχείριση και όχι για λογοκρισία αλλά έλεγχο για: μη αναφορά σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, διευθύνσεις ή υβριστικά μηνύματα ή δεσμούς (Link) με σεξουαλικό περιεχόμενο.
Τα σχόλια, οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά.

ΕΠΙΣΚΕΠΤΕΣ ΑΠΟ 15 ΣΕΠ. 2010

ΠΑΡΟΝΤΕΣ

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Photobucket
 
Support : ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ | ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ | ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ
Copyright © 2013. ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ - All Rights Reserved
Template Created by ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ Published by ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ
Proudly powered by Blogger