Αρχική » » «Παροπλίζουν» τη ρήτρα αξιόμαχου για τα εφάπαξ των στρατιωτικών

«Παροπλίζουν» τη ρήτρα αξιόμαχου για τα εφάπαξ των στρατιωτικών


Βόμβα για όσους αποστρατεύονται από τις 31/7/2014. 
ΕΜΜΕΣΗ ΟΜΟΛΟΓΙΑ ΠΕΤΡΟΠΟΥΛΟΥ ΟΤΙ ΔΕΝ ΘΑ ΜΠΕΙ ΤΟ «ΦΡΕΝΟ» ΣΤΙΣ ΜΕΙΩΣΕΙΣ. 

ΣΤΙΣ ΚΑΛΕΝΔΕΣ παραπέμπεται ο τρόπος υπολογι­σμού των εφάπαξ για τα στελέχη των Ενόπλων Δυ­νάμεων τονίζει ο τομεάρχης Αμύνης της Ν.Δ. Γιάννης Κεφαλσγιάννης. Απαντώντας σε ερώτηση του βουλευτή της Ν.Δ. στη Βουλή, αναφέρει σε ανακοίνωσή του ο κ. Κεφαλογιάννης, ο υφυπουργός Εργασίας Αναστάσιος Πετρόπουλος παραδέχθηκε, εμμέσως πλην σαφώς, ότι δεν μπορεί να προχωρήσει η υπογραφή της υπουργι­κής απόφασης που ενσωματώνει τη ρήτρα αξιόμαχου και έχει ζητήσει από το 2014 το υπουργείο Αμύνης... 

Στον αέρα 

Κατά τον τομεάρχη της Ν.Δ. αυτό σημαίνει ότι ο τρόπος υπολογισμού του εφάπαξ βρίσκεται στον αέρα. Επίσης, τονίζει ότι αυτό που προκαλεί πε­ραιτέρω ερωτηματικά για το ύψος των εφάπαξ και το χρονικό ορίζοντα καταβολής τους, είναι ότι ο τρόπος υπολογισμού τους θα εξεταστεί στο πλαίσιο της συνολικής αναθεώρησης του ασφαλιστικού που θα προκρίνει το υπουργείο Εργασίας. Κατά τον κ. Κεφαλογιάννη, η απάντηση του υφυπουργού ση­μαίνει «άρνηση του υπουργείου Εργασίας να ενσωματώσει τη ρήτρα αξιόμαχου στον υπολογισμό των εφάπαξ παροχών. Η ρήτρα αυτή έβαζε φρένο στις μειώσεις των εφάπαξ και περιόριζε στο ελάχι­στο τις περικοπές όσων αποστρατεύονται από τις 31/7/2014 και μετά». 

Ο κ. Πετρόπουλος, στην απάντησή του, ανάμεσα στα άλλα ανέφερε ότι «με το νέο τρόπο υπολογι­σμού των εφάπαξ, όπως αυτός προσδιορίζεται με την ισχύουσα νομοθεσία, με την ενσωμάτωση της ρήτρας διασφάλισης του αξιόμαχου των σωμάτων, αφενός υπάρχει αδυναμία εφαρμογής του, αφετέ­ρου δύναται να οδηγήσει σε μεγάλες μειώσεις των εφάπαξ παροχών. 

Γι΄ αυτό, το θέμα μελετάται και εξετάζονται εναλ­λακτικές λύσεις, έτσι ώστε να διασφαλίζονται τα ασφαλιστικά δικαιώματα καθώς και η οικονομική ισορροπία και βιωσιμότητα των φορέων που χορη­γούν τις παροχές αυτές». 

ΘΑΝΑΣΗΣ ΑΡΓΥΡΑΚΗΣ 
(ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ-05/11/2015)

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια δημοσιεύονται με μια καθυστέρηση και αφού τα δει κάποιος από τη διαχείριση και όχι για λογοκρισία αλλά έλεγχο για: μη αναφορά σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, διευθύνσεις ή υβριστικά μηνύματα ή δεσμούς (Link) με σεξουαλικό περιεχόμενο.
Τα σχόλια, οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά.

ΕΠΙΣΚΕΠΤΕΣ ΑΠΟ 15 ΣΕΠ. 2010

ΠΑΡΟΝΤΕΣ

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Photobucket
 
Support : ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ | ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ | ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ
Copyright © 2013. ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ - All Rights Reserved
Template Created by ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ Published by ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ
Proudly powered by Blogger